Page 1 of 1

Maqedonia, zyrtarizon gjuhen shqipe.

Posted: Thu Jan 11, 2018 3:50 pm
by Zeus10
Maqedonia e Re( emri i propozuar nga greket, a thua se vete Greqia s'eshte e re), behet shteti i 3-te ne Ballkan qe zyrtarizon gjuhen shqipe. Pergezime popullit shqiptar ne Maqedoni, qe vuri ne vend nje te drejte, qe duhet ta gezonte me kohe. Ne Maqedonine e Re tani do te flitet zyrtarisht gjuha popullit te Maqedonise se Vjeter, ose Emathise me nje fjale Matit shqiptar.

Re: Maqedonia, zyrtarizon gjuhen shqipe.

Posted: Thu Jan 18, 2018 12:25 pm
by IllyrianLegend
Presidenti i FYROM nuk e dekretoj ligjin e gjuhes shqipe?

Re: Maqedonia, zyrtarizon gjuhen shqipe.

Posted: Thu Jan 18, 2018 9:18 pm
by Zeus10
IllyrianLegend wrote:
Thu Jan 18, 2018 12:25 pm
Presidenti i FYROM nuk e dekretoj ligjin e gjuhes shqipe?
Parlamenti e miraton prape dhe hyn automatikisht ne fuqi.