Page 1 of 1

DEMONIZIMI I PARASE DHE PASOJAT E SAJ

Posted: Wed May 05, 2010 10:42 am
by faon perrovarri
Paraja ne thelb seshte gje tjeter vecse nje e ''drejte'' , nje e drejte qe zoteron dikush per te konsumuar kurdo ,kudo dhe cfaredo. Nuk eshte nje cope are,nje lekure deleje apo nje kasolle kashte,ku, dikushi ndodhet perhere ne te ,mbi te ose eka perhere me vete kudo qe shkon. Eshte nje parulle qe thote ''une kam te drejte te beje cfar me do qejfi deri atje''.Po eja mbushi menen tjetrit perse ti e zoteron kete te drejte .Pikerishte per kete arsye nevojiten armet,policet,ushtaret,duhen gjyqtaret,te tretet per te bindur te pabindurin ,se,atij zoteriu duhet ti sherbejme cfare deshiron.
Universalizimi i tregut boteror nen parrullen e demokratizimit te grupimeve shoqerore me mentalitete te ndryshme ka si qellim sigurine per te realizuar kete te drejte ne 360-ete grade te rruzullit tokesore.
Fjala demokrate ne archea dote thote ''bashkesi njerzish PREJ origjine nga MEMA QE RUAJNE VETEN ose vetekomandohen''.Sot thelbi i kuptimit te saj eshte permbysur plotesisht,do te thote qe ; turma te lehe kur te doj ,sa te doje kudo qe ndodhet deri ne ate mase sa,te mos cenoje integritetin trupor te tjetrit dhe cfaredo te drejte materiale dhe shpirterore qe ai zoteron.Se si dikushi zoteroi kete te drejte nuk i intereson askujte.Ky eshte thelbi i ligjit te xhungles ne etapen e sotme te zhvillimit te shoqerise njerzore.Trajtimin e kesaj te drejte sote e kane ne dore konsorciumet bankare..Pra na rezulton se sot nuk kemi demokrati por BANKOKRATI.Me nje fjale te vetme mund tu mesojme brezit te ri gjysmen e te vertetes per ate se cpo ndodh sot me jeten e tyre.
Ata qe sot ftohen te luajne rolin e demokratit ''politikanet'' sjane gje tjeter vecse MASHA ne duart e bankokrateve per te hedhur pluhur syve te turmes te mos te shikojne ter ardhmen .BEsoni se politikanet shqipetare bejne perjashtim?...

Re: DEMONIZIMI I PARASE DHE PASOJAT E SAJ

Posted: Wed May 05, 2010 4:48 pm
by faon perrovarri
Cifutet nga menyra endacake e te jetuarit kane nxjere dy mesime te medha;
1-Levizja,endja do te thote jete,gjalleri,te ekzistosh dhe,sa me shume dhe me shpejte te laviresh aq me shume ke mundesi per te mbijetuar.Duke u udhehequr nga ky parim filosofik hodhen bazat e nje universalizimi te jetes ne gjithe rruzullin tokesor.Hapi i pare ne kete drejtim eshte unifikimi i tregut boteror .Gje te cilen e realizuan me ne fund me perfshirjen e Kines ne te.
Hapi idyte eshte universalizimi i jetes shpirterore (ketu hesapeet nuk i kane bere mire).Mekanizmi i realizimit te kesaj te dytes eshte e ashtuquajtura demokratizim shoqeror qe seshte gje tjeter vecse liria e njeriut per te ''lehur'.Ketu kane gjetur celsin e asaj qe, njeriun, e ka kap ''belaja''me menten e vete.Pra si mesim te dyte kemi mashtrimim ,kameleonizmi,lavirrja ,ndryshimi.
Qellimi i universalizimit te gjithshkaje eshte krijimi i nje tregu te sigurte per te kembyer te ''drejten''kudo dhe kurdo dhe me shpejtesi marramendese.(Krijimi i autostradave hapsinore me shpejtesine e perhapjes te valeve elektromanjetike).
Siguri do te thote arme ,xhandare,fanatike,nacionalista, gjykates te blere(politikanet) ,te gjitha keto presupozojne ne radhe te pare KUFIJ.
Ketu prape nuk ikane bere hesapet mire me hanxhiun ,NATYREN.Fjala natyre per nje qe e njeh shqipen eshte shume e thjeshte,do te thote ren,rend pra,gjithshka qe rrjedh,papushim ne vetvete ne-te -rene.
Per natyren dimensioni kohe dhe hapsire nuk ekzistojne .Ajo njeh vetem NDRYSIMIN ,dimensioni hap-kohe jane ''trillime' te mendjes se njeriut qe e ka burimin tek frika, tek pamundesia per te llogaritur te nesermen, per pjekja e njeriut per te ruajtur ekuilibrin energjitik qe eshte kushti i ekzistences se vete .
Hapsira dhe koha do te thote KUFI ,dhe kufi do te thote VDEKJE.

Re: DEMONIZIMI I PARASE DHE PASOJAT E SAJ

Posted: Mon May 10, 2010 10:16 am
by faon perrovarri
Fjala LEVIZ si si koncept pergjithesues ka nje domethenie te madhe filosofike; eshte nje abstraksion (i njeriut) brenda te cilit natyra kodifikon shpejtesine e NDRYSHIMIT.
Shpejtesia e ndryshimit determinohet nga nje faktor,akumulimi,grumbullimi. Natyra njeh njee lloj akumulimi,AKUMULIMI ENERGJITIK,konkretishte natyra e gjalle pjese perberse e se ciles eshte njeriu, njeh vetem akumulimin e energjise biologjike(ATP-ese).Akumulimi i energjise biologjike ka nje kushte ,ajo prodhohet vetem ne organizmin e gjalle ,pra duke e pare ne sferen e shoqerise njerezore behet ne organizmin e njeriut.(ketu qendron dhe burimi i dallimit te shqiptarit me te ashtu quajtur gjitone)
Ketu vecse natyra vjen ne kontradikte me bankokratet.Nga njera natyra qe te shkoje perpara,te levize akumulon energji biologjike ,bankokratet akumulojne ''AERA KOPANISTO'' ,ajer te rrahur te''DREJTEN''.Shekulli i 21-ete shenon kulmin e acarimit te marrdhenieve natyre-njeri,maja e Ajzbergut e cila dalengadale fillon te shuhet dhe do te mbaroje me triumfin e natyres,dhe jeta do te filloje prape na FILLI.