"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

SHPREHJE TE HUAJA!!!

Flisni për filozofinë, sillni përshkrime filozifike, lidhja e saj me fene.

Moderator: Hymniarber

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: SHPREHJE TE HUAJA!!!

#31

Post by Stilian » Sat Feb 11, 2012 10:35 pm

Kush eshte i zoti te qeverise gruan eshte i zoti te qeverise shtetin {Balzak}
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: SHPREHJE TE HUAJA!!!

#32

Post by Stilian » Mon Mar 05, 2012 10:59 am

"Ne qofte se teoria ime eshte e sakte, gjermanet do thone qe isha gjerman, kurse francezet do thone qe isha universal. Ne qofte se teoria ime eshte e gabuar, gjermanet do thone qe isha hebre, kurse francezet do thone qe isha gjerman"

ALBERT EINSTEIN
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: SHPREHJE TE HUAJA!!!

#33

Post by Stilian » Tue Mar 13, 2012 9:53 am

"Koha është një mësues i madh, por për fat të keq vret të gjithë nxënësit e saj"
(Sokrati)
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: SHPREHJE TE HUAJA!!!

#34

Post by Stilian » Sun Mar 18, 2012 3:08 pm

"Nëqoftëse nga pikëpamja teorike këta njerëz janë zero, si intrigantë janë të vetmit"

KARL MARX
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: SHPREHJE TE HUAJA!!!

#35

Post by Stilian » Thu Apr 12, 2012 8:47 am

"Shoqeria jone sundohet nga njerez te çmendur qe ndjekin qellime te semura. Mendoje se qeverisemi nga fanatike me objektiva fanatike dhe ka mundesi qe te me quajne te çmendur vetem per kete qe po them tani. Kjo eshte vete çmenduria"

XHON LENON
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: SHPREHJE TE HUAJA!!!

#36

Post by Stilian » Thu Apr 12, 2012 8:54 am

HEROI I KLASES PUNETORE

Sapo lind, te bejne te ndjehesh i vockel,
te marrin kohen qe mund ta kishe tenden,
deri sa dhimbja te te rritet sa te mos ndjesh me asgje.
Ne shtepi te lendojne, ne shkolle te godasin,
te urrejne kur je i zgjuar e te perçmojne kur je i trashe,
keshtu çmendesh fare dhe nuk i ndjek dot me rregullat.
Pasi te torturojne e te terrorizojne pa kuptim per njezet vjet
presin te jesh gati te zgjedhesh karrieren
kur, ne te vertete, je friksuar aq shume sa nuk vendos me.
Te drogojne me fé, seks dhe televizion,
kurse ti mendon se je dinak, pa paragjykime, i lire,
por, ne fakt, sipas meje, mbetesh nje cope idioti qe s'merr vesh asgje.
Vazhdojne te te thone:"Ne maje ka vende te lira"
por, me pare, duhet te mesosh te vrasesh duke qeshur
nese do te bashkohesh me njerzit atje lart."

XHON LENON
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: SHPREHJE TE HUAJA!!!

#37

Post by Stilian » Thu Apr 12, 2012 8:58 am

"Lindja e njeriut eshte lindja e dhimbjes se tij. Sa me gjate te jetoje, aq me budalla behet, sepse ankthi per te shmangur vdekjen e pashmangshme behet gjithnje e me i forte. C'hidherim! Ai jeton per diçka qe nuk varet aspak prej tij! Etja qe ndjen per te jetuar ne te ardhmen e ben te paafte te jetoje te tashmen"

çang cu
"IN GOLD WE TRUST"

Post Reply

Return to “Filozofi”