"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Sondazh: Femrat mendojnë se feminizmi ka vdekur

Flisni për filozofinë, sillni përshkrime filozifike, lidhja e saj me fene.

Moderator: Hymniarber

Post Reply
User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Sondazh: Femrat mendojnë se feminizmi ka vdekur

#1

Post by Sally » Thu Oct 18, 2012 11:34 am

  Sondazhi: Femrat mendojnë se feminizmi ka vdekur

Është një lëvizje që ka arritur shumë triumfe për femrat, mes tyre edhe të drejtën e votës. Por tani femra moderne mesatare mendon se feminizmi ka vdekur.

Vetëm në një shtatë gra, sipas një studimi, thotë se është feministe.

Madje femrat më të reja janë më pak të tilla.

Një e treta e femrave të pyetura thonë se feminizmi është shumë agresiv kundrejt meshkujve. Ndërsa një e katërta thonë se feminizmi nuk është një gjë pozitive. Një në pesë madje mendojnë se është i dalë mode dhe nuk ka lidhje me gjeneratën e tyre.

Sondazhi është realizuar nga faqja Netmums. Këta të fundit thonë se sondazhi në një farë mënyrë provon se sa shumë ka arritur kjo lëvizje, për shkak se femrat tanimë nuk ndjehen të shtypura në Perëndim.


Themeluesi i faqes, Siobhan Freegard thotë se femrat nuk e shohin më mashkullin si një armik. Ai shton se nuk ka më një betejë të sekseve.

Madje në sondazh rezulton se një e treta e vajzave të reja nuk e imagjinojnë se dikur ka pasur një botë ku femrat e meshkujt nuk ishin të barabartë.
 Nuk jam aspak dakord qe per te fituar keto te drejta:

- të drejtën e votës
- femra moderne
- se femrat tanimë nuk ndjehen të shtypura
- etj,etj,etj...


duhet te quaj gjinine time si femer ''feminizmi ka vdekur''
Kjo tregon nje dobesi te kapacietit qe per fatkeq e paskan shume femra. Te fitosh keto te drejta nuk do te thote te humbasim delikatesen e te qenurit femer, dhe te kthehemi sic jane kthyer shumica ne femra-meshkuj. Ne se do me ishte dhene mundesia te merrnja pjese ne kete sondazh do i perkisnja kesaj kategorie:

Vetëm në një shtatë gra, sipas një studimi, thotë se është feministe.
Madje femrat më të reja janë më pak të tilla.


Edhe nese do rilindja perseri, do deshironja te rilindja femer. Une personalishte me delikatesen si femer ndjehem me shume e respektuar, edhe pse i gezoj te gjitha keto te drjeta qe permenden me larte une perseri do mbetem femer, dhe per mua feminizmi nuk ka vdekur.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Sondazh: Femrat mendojnë se feminizmi ka vdekur

#2

Post by Patush » Fri Oct 19, 2012 5:57 pm

Image

Parakalimet ''Slut Walk"

Nje nder shpjegimet e fjales ''slut'' eshte ''Grua prostitute''


Feminizmi 101!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

Rina
Honored Member
Honored Member
Posts: 369
Joined: Thu Feb 23, 2012 10:03 pm
Gender: Female

Re: Sondazh: Femrat mendojnë se feminizmi ka vdekur

#3

Post by Rina » Fri Nov 16, 2012 11:42 am

Maskilizem 102 !

Image

Image

Image

Rina
Honored Member
Honored Member
Posts: 369
Joined: Thu Feb 23, 2012 10:03 pm
Gender: Female

Re: Sondazh: Femrat mendojnë se feminizmi ka vdekur

#4

Post by Rina » Fri Nov 16, 2012 11:46 am

Po normal qe ka vdekur feminzmi, ska nevoje per te se tani po dominojne dygjinorshat/hermafroditet! OMG!

Rina
Honored Member
Honored Member
Posts: 369
Joined: Thu Feb 23, 2012 10:03 pm
Gender: Female

Re: Sondazh: Femrat mendojnë se feminizmi ka vdekur

#5

Post by Rina » Fri Nov 16, 2012 11:53 am

Nje hermafrodit tipik i diteve tona. wow ! -haha- ca frizure . omg!

Image

Post Reply

Return to “Filozofi”