"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Mother Teresa speaks albanian

Diskutoni për besimin e krishterë, mund të ndani me njeri-tjetrin eksperiencat në besimin tuaj.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3802
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Mother Teresa speaks albanian

#1

Post by Arbëri » Wed May 19, 2010 5:01 pm

Mother Teresa speaks albanian

“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3802
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Mother Teresa speaks albanian

#2

Post by Arbëri » Thu Jul 08, 2010 10:01 pm

Ribotohet revista “Blagovijest”, dëshmi për shqiptarësinë e Nënë Terezës
08/07/2010
Image

Këto faqe të moçme të revistës “Blagovijest” të vitit 1932, bëhen dëshmia e radhës se Nënë Tereza është shqiptare. Ndryshe nga çfarë deklarojnë shpeshherë historian të ndryshëm, këto fragmente që i dedikohen katolikëve të Mbretërisë Jugosllave të asaj epoke, janë gjetur në Bibliotekën e Shkupit, dhe shërbejnë si një artefakt i pakundërshtueshëm për përkatësinë e Nënë Terezës. Ato u prezantuan sot nga Lëvizja Qytetare ‘Zgjohu’ dhe Shoqata e Historianëve Shqiptarë.
‘Kjo broshurë e botuar vite më parë është edhe një dëshmi e gjallë për të rrëzuar tezat e historiografisë sllavo-maqedonase të cilët me ngulm… duke filluar këtu do të përmend enciklopedinë ‘Mianova’ e redaktuar nga Jovan Pavllovski, pra në vitin 2006 në katër vëllime, në mes tjerash në zërin kushtuar Nënë Terezës tentojnë ta përvetësojnë... Edhe një herë po e them se kjo është një dëshmi e gjallë që Nënë Tereza është bijë shqiptare’, deklaroi Nebi Dervishi – kryetar i Shoqatës së historianëve shqiptarë në Maqedoni.
Ndërkohë, kryetari i ZGJOHU-t Artan Grubi i bëri thirrje Sekretariatit për Implementimin e Marrëveshjes së Ohrit të mbajë premtimin përsa i përket mbështetjes financiare të projektit ‘Një shekull dashuri’.
“Projekti duhet të realizohet brenda muajit të ardhshëm, sepse përvjetori i Nënës Terezë është me 26 gusht të këtij viti dhe ne akoma nuk kemi filluar përgatitjet për mungesë të mjeteve financiare, andaj pa këtë mbështetje financiare projekti nuk do të realizohet dot’, shtoi Grubi.
Në 23 janar, manifestimet për Nënë Terezën u hapën me një ekspozitë në Sulihan. Në të, vetë zëvendëskryeministri Abdilaqim Ademi pati premtuar mbështetjen e aktiviteteve të tilla, por që nga ajo kohë nuk është derdhur asnjë fond për aktivitete të tjera.
http://alsat-m.tv/lajme/kulture/41609.html
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3802
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Mother Teresa speaks albanian

#3

Post by Arbëri » Thu Nov 08, 2012 10:44 pm

Shkruan ne tabele :
"Shkolla fillore Katolike Shqyptare e Shkupit, Vjeti shkolluer 1922-1923"
Nene Tereza majtas.

Image
Image

[quoteemScion][/quoteem]
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Besim i krishterë”