"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Një "maskotë" për Vatikanin

Diskutoni për besimin e krishterë, mund të ndani me njeri-tjetrin eksperiencat në besimin tuaj.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Një "maskotë" për Vatikanin

#1

Post by rrëqebull » Mon Sep 29, 2014 7:18 pm

Ndërkohë që "koperia" pëlliste rrugëve të Tiranës duke valëvitur flamurin e Vatikanit — i cili nuk e njeh shtetin shqiptaroverior! — në televizionin italian talleshin me Horge Bergoljon, ashtu siç do të tallej çdo njeri mendje-dëlirë, që nuk i lejon vetes poshtërime, përulje, mistifikime e servilosje kundrejt një njeriu që, për ato që thotë, në një botë me arsye, do të ishte së paku qesharak, dhe assesi "i shenjtë".

Ndokush, disi më i ndërgjegjshëm, do të thoshte se «s'ka faj 'papa' që Vatikani nuk e njeh shtetin shqiptaroverior, sepse në Vatikan nuk është 'papa' a i që "bën ligjin", ndonëse kështu thotë reklama».
Shumë e saktë, po atëherë ka edhe më pak kuptim të ngjiresh e të llokoçitesh nëpër rrugët e kryeqytetit për të pritur dikë që është veçse një dordolec, apo "maskot", në duart e atyre që i tërheqin fijet sipas interesave të veta, duke përfituar nga mendjeshkurtësia e "kopesë" që gënjehet nga reklamat!


Që të jetë e qartë për të gjithë: i shenjtë, për shqiptarët, është Adem Jashari!
Duhet t'u vijë turp atyre që atë ditë, valëvitën flamurin e një shteti të huaj që nuk njeh shtetin tonë verior! Edhe më turp nëse këtë veprim vetë-fyes e bëjnë edhe në ditë të tjera.
T'u vijë turp (nga vetja, sidomos) atyre që ndjekin si "udhëheqës shpirtëror" një jo-shqiptar me një ideologji jo-shqiptare dhe shkombëtarizuese!

T'i bësh një pritje të tillë një njeriu që përfaqëson një shtet që nuk njeh një pjesë të kombit tënd, do të thotë, jo vetëm se i lejon të tjerët që të tallen me ty, por se je një njeri që tallet me vetveten!
Kjo në fakt vlen për të gjithë ndjekësit e ideologjive abrahamike, të cilat janë ideologji që, jo vetëm nuk e njohin Kombin, por e mohojnë dhe e luftojnë Atë!


P.S.: sa i madh roja në fillim të vidjos :D
http://www.striscialanotizia.mediaset.i ... tml?483579

Post Reply

Return to “Besim i krishterë”