"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

"Selia e Shenjtë" si eufemizëm i kasafortës

Diskutoni për besimin e krishterë, mund të ndani me njeri-tjetrin eksperiencat në besimin tuaj.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

"Selia e Shenjtë" si eufemizëm i kasafortës

#1

Post by rrëqebull » Fri Jul 03, 2015 6:50 pm

Thotë zyra e shtypit të Vatikanit: “Lajmet që vijnë nga Greqia preokupojnë mbi situatën ekonomike e sociale të këtij vendi e Ati i Shenjtë dëshëron t’i gjëndet pranë popullit grek, me një mendim e lutje speciale për shumë familje greke që vuajnë një krizë humane e sociale kaq komplekse. Dinjiteti njerëzor duhet të jenë në qëndër të cdo debati politik e teknik, ashtu sikurse dhe në përgjegjësitë e zgjedhjeve dhe vendimeve. Papa Francesko fton të gjithë besimtarët të bashkohen në një lutje speciale për popullin grek e momentin e vështirë në të cilën gjëndet." (http://www.oranews.tv/bota/papa-francsk ... llin-grek/)

Sipas përllogaritjeve, Greqia u ka borxh mbi 320 miliardë euro kreditorëve ndërkombëtarë. Vatikani që është fuqia më e madhe financiare në botë, me bazë vjeljeje prej 1,2 miliardë krerësh anembanë rruzullit, e qarkullon pa frikë disa herë këtë shumë vetëm brenda një viti. P.sh. vetëm në SHBA, prej ku mund të mblidhen statistika të kësaj natyre, Vatikani qarkullon mbi 150 miliardë euro në vit për nevojat e veta organizative.

Edhe të duash s'e shmang dot mendimin se nëse është kaq i shqetësuar për njerëzinë kreu i Vatikanit, fare mirë mund t'i ndihmojë drejtpërdrejt vuajtësit pa iu hyrë formave të vjetruara dhe joefikase të asistencës si f.v. lutja ndaj personazheve mitologjike.

D.m.th. dakord fishkëllima, kope, dele, blegërima etj. peizazhe të qeta baritore, por cili është morali i fabulave me Vatikan? Që "kisha katolike" është thjesht tempulli modern i Solomonit, një tempull bosh por me një arkë të shenjtë të paprekshme në mes plot me 2000 talanda të arta dhe një prift që ruan derën e "lutet" për të vobektit? Selia e Shenjtë si eufemizëm i kasafortës...
https://www.facebook.com/ateistet/posts ... 2756624833

Post Reply

Return to “Besim i krishterë”