Page 1 of 1

Teqeja e Qesarakes - Vendi qe bashkon islamin me krishterimi

Posted: Tue Feb 16, 2010 12:03 am
by Arta

Re: Teqeja e Qesarakes - Vendi qe bashkon islamin me krishterimi

Posted: Tue Feb 16, 2010 6:36 pm
by qiellikaltër
Autorja e dokumentarit nuk i ka te qarta idete qe do te shprehe aty. Njehere na thuhet qe shqiptaret besojne thelle ne shpirt, pastaj thuhet qe shqiptaret e kane perdorur historikisht fene per te patur me shume pushtet.
Pastaj me duket shume acaruese shprehja: "U kthye ne fene e te pareve", ne dokumentar e perdorur per kthimin e Skenderbeut ne katolik. Kjo eshte shprehje ofenduese per ata shqiptare qe ende sot besojne ne fene myslimane.

Re: Teqeja e Qesarakes - Vendi qe bashkon islamin me krishterimi

Posted: Tue Feb 16, 2010 7:54 pm
by Arta
qiellikaltër wrote:Autorja e dokumentarit nuk i ka te qarta idete qe do te shprehe aty. Njehere na thuhet qe shqiptaret besojne thelle ne shpirt, pastaj thuhet qe shqiptaret e kane perdorur historikisht fene per te patur me shume pushtet.
Pastaj me duket shume acaruese shprehja: "U kthye ne fene e te pareve", ne dokumentar e perdorur per kthimin e Skenderbeut ne katolik. Kjo eshte shprehje ofenduese per ata shqiptare qe ende sot besojne ne fene myslimane.
Ke te drejte, e pashe dhe informacionet ishin jo te rradhitura sipas kronologjise, apo te qarta qe vertet te ishte mbreselense! Keta tema, sidomos ne kete moment qe po mundohen te behen shume ndrshime duhet te jene te sakta dhe te qarta, sidomos per nejrezit qe e shikojne atje, te cilet jo te gjithe kane nje informacjon te mirefillte.