"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Taj Mahal

Diskutoni për besimin musliman, mund të ndani me komunitetin e kësaj feje eksperiencat e besimit tuaj.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3813
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Taj Mahal

#1

Post by Arbëri » Mon Sep 06, 2010 6:14 pm

Taj Mahal
Taxh Mahali njihet si nje nga mrekullite e botes dhe disa historiane perendimore kane vene ne dukje qe arkitektura e tij e bukur asnjehere nuk eshte kaluar. Taxhi eshte monumenti me i bukur i ndertuar prej Moguleve, muslimanet e Indise. Taxh Mahali eshte ndertuar teresisht prej mermeri te bardhe. Arkitektura e tij e bukur i kalon kufijte e pershkrimit adekuat, vecanerisht gjate lindjes dhe perendimit te diellit. Taxhi duket sikur digjet nen driten e henes se plote. Ne nje mengjes me mjegull, vizitoret provojne Taxhin sikur qendron pezull nese vrojtohet nepermjet lumit Jamuna.
Image
THE ALBANIANS: An Ethnic History from Prehistoric Times to the Present
Date posted: Tuesday, August 3, 2004
Author: Edwin E. Jacques
Mehmet Isa, chief builder of the incomparable Taj Mahal for Shah Jahan at Agra, India and that Sadefqar Mehmeti of Elbasan, was the architect credited with the famous Blue Mosque (1562) in Istanbul." (Ibid)
Mehmet Isa – Arkitekt i Taj Mahal
Është arkitekt me origjinë shqiptare, një nga kryemjeshtërit e Tyrbes së famshme TAXH-MAHAL në INDI. Mehmet Isai kishte lindur në Opar.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Feja Islame”