Page 2 of 2

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

Posted: Sat Nov 02, 2013 11:40 pm
by ALBPelasgian
Ky shembull tregon sesa djallezore dhe e rafinuar eshte diplomacia dhe propaganda serbe. Per vite me radhe, ata ne Perendim e kane shitur me te madhe mitin se shqiptaret jane nje ''mish i huaj'' ne Europe, nje oaze islamike e nje bastion fundamentalistesh qe i qendrojne me draperin e vdekjes Europes mbi krye. Mirepo ky mit nuk u leverdis ketyre diplomateve kur ndodhen ne vende aziatike: prandej e nderrojne diskun ne tjeter ane dhe thone se lufta ne Kosove ka ngjyresa etnike.

Ne fakt, lufta ne Kosove s'eshte etnike dhe fetare: ajo eshte mbi te gjitha, lufte politike. Ne kete rast, kemi te bejme me nje shtet mini-imperialist - serbia qe ka pretendime ekspansioniste ndaj nje populli, toka e te cilit eshte okupuar dhe kolonizuar. Perendimi qysh ne fillim ka perdorur modele te gabuara ne Kosove, dmth ka imponuar nga gjetke modele nga bota e dhunshme. Kosova eshte pandehur apriori si vend qe gelon nga konflikte fetare e etnike, ku njerezit gjoja jane aq intolerante saqe tere kohen luftojne me sepata kunder njeri-tjetrit per arsye fetare e etnike. Nga ky prizem shqiptaret veshtrohen si qenie intolerante e qe s'durojne diversitet mendimesh. Vetem keshtu ata e 'arsyetojne' rolin e tyre si 'misionare' qe sjellin dafinat e paqes!!!

Teksa flisja me nje gazetar austriak, ai me tha qe serbet lokale ne Kosove jane te rrezikuar nga shfarosja prej shqiptareve, qe tentojne te purifikojne vendin ne baza nacionaliste. Pergjigjja ime ne kete rast, ashtu si ne cdo rast tjeter eshte: problemi nuk qendron tek serbet lokal, por te nderhyrja e Serbise dhe instrumentalizimi i nje pjese te caktuar te serbeve, krijimi i strukturave inteligjente dhe atyre paramilitare te gatshme per te rrenuar situaten ne shkallen e desatabilzimit.

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

Posted: Sun Nov 03, 2013 12:03 pm
by illyrianboyful
Adriana wrote:Imami (hoxha) 84 vjeçar ka 86 gra. Thotë, mi pruri Allahu!

Çka ka lidhje ky sharllatan me islam, marabu i dreqit,
edhe çka kan lidhje pseeudosalafistët(wahabitët) me islam, ushtri e dreqit

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

Posted: Sun Nov 03, 2013 12:07 pm
by illyrianboyful
Mallakastrioti wrote:Interesante do shtoja!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reisi- Kryemyftiu i Serbisë Adem Zilkiq ju bëri thirrje ulemasë së Indonesisë që mos e njohin pavarësinë e Kosovës

Siç njoftoi agjencia e lajmeve Tanjug, ditët e fundit të vizitës në Indonezi ishin Ireneu Patriarku serb i cili me vehte kishte sjellë Reisin-Kryemyftiun e Serbisë Adem Zilkiq.

Tanjug zbulon se roli i Zilkiqit ishte i thjeshtë, nën drejtimin e Patriarkut Ireneut me çka duhet të bindë vendasit, sidomos klerikët islamik Indonesian, të bëjë të gjitha që Indonezia mos ta njoh pavarësinë e Kosovës. "Zilkiqi ishte i qartë se problemet në Kosovë nuk janë fetare, por të natyrës etnike.

Ai, miqve të tij nga Indonezia ju tha të jenë të kujdesshëm dhe të mos dorëzohen ndaj shpalljes së njëanshme të pavarësisë së Kosovës. Si një mysliman, ai u kërkoi përfaqësuesve të Nadlatul ulema (organizata më e madhe islamike në Indonezi), për të mbështetur qeverinë e tij në një qëndrim të qëndrueshme për çështjen e Kosovës. (ndricimi-islam)
Image
besoja se ishit një njeri më i matur se kaq, kjo sa për ndriçimin Islam!

E tërë bota po të veprojn ndryshe nga preceptet islamike, nuk i zbret aspak meritën kësaj feje të pastërt dhe të ëmbël!

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

Posted: Sun Nov 03, 2013 1:33 pm
by Mallakastrioti
illyrianboyful wrote:
Mallakastrioti wrote:Interesante do shtoja!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reisi- Kryemyftiu i Serbisë Adem Zilkiq ju bëri thirrje ulemasë së Indonesisë që mos e njohin pavarësinë e Kosovës

Siç njoftoi agjencia e lajmeve Tanjug, ditët e fundit të vizitës në Indonezi ishin Ireneu Patriarku serb i cili me vehte kishte sjellë Reisin-Kryemyftiun e Serbisë Adem Zilkiq.

Tanjug zbulon se roli i Zilkiqit ishte i thjeshtë, nën drejtimin e Patriarkut Ireneut me çka duhet të bindë vendasit, sidomos klerikët islamik Indonesian, të bëjë të gjitha që Indonezia mos ta njoh pavarësinë e Kosovës. "Zilkiqi ishte i qartë se problemet në Kosovë nuk janë fetare, por të natyrës etnike.

Ai, miqve të tij nga Indonezia ju tha të jenë të kujdesshëm dhe të mos dorëzohen ndaj shpalljes së njëanshme të pavarësisë së Kosovës. Si një mysliman, ai u kërkoi përfaqësuesve të Nadlatul ulema (organizata më e madhe islamike në Indonezi), për të mbështetur qeverinë e tij në një qëndrim të qëndrueshme për çështjen e Kosovës. (ndricimi-islam)
Image
besoja se ishit një njeri më i matur se kaq, kjo sa për ndriçimin Islam!

E tërë bota po të veprojn ndryshe nga preceptet islamike, nuk i zbret aspak meritën kësaj feje të pastërt dhe të ëmbël!
I nderuar illyrianboyful, sigurisht qe personalisht qendroj shume me lart ne menyren time se sa "ndriçimi islam", pikerisht sepse personalisht nuk ka çfare te me ndriçoje apo ndriçojne fete monoteiste (qofshin islame apo te krishtera pak rendesi ka).
Gjithsesi perpara se te replikonit me dike do ju keshilloja qe pike se pari te interesoheshit lidhur nje teme te caktuar dhe mos merrni flake si pushka e jevgut apo te hidheni perpjet sikur ju ka pickuar gjarperi sapo dikush permend emrin "islam".
Ky lajm qe kam sjell me siper eshte publikuar ne nje gazete elektronike si me poshte (pikerisht gazete e cila quhet "ndriçimi islam):
http://ndricimi-islam.com/
Gjithashtu, embelsirat e ulemave tuaj apo hoxhallareve apo kushdoqofshin, personalisht i kam refuzuar me kohe, pikerisht sepse i perkas nje mendimi katerciperisht te kundert. Do ju ftoja i nderuar te merresheit me teper me hoxhen serb i cili fton ulemat indonezian te lobojne kunder njohjes se Kosoves, apo edhe vellezerve tuaj myslyman serb te cilet e mendojne si kryemyftiu serb. Pra, ketu duhet te ndaleshit dhe jo ne replika te kota!

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

Posted: Sun Nov 03, 2013 7:49 pm
by illyrianboyful
Mallakastrioti wrote:
illyrianboyful wrote:
Mallakastrioti wrote:Interesante do shtoja!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reisi- Kryemyftiu i Serbisë Adem Zilkiq ju bëri thirrje ulemasë së Indonesisë që mos e njohin pavarësinë e Kosovës

Siç njoftoi agjencia e lajmeve Tanjug, ditët e fundit të vizitës në Indonezi ishin Ireneu Patriarku serb i cili me vehte kishte sjellë Reisin-Kryemyftiun e Serbisë Adem Zilkiq.

Tanjug zbulon se roli i Zilkiqit ishte i thjeshtë, nën drejtimin e Patriarkut Ireneut me çka duhet të bindë vendasit, sidomos klerikët islamik Indonesian, të bëjë të gjitha që Indonezia mos ta njoh pavarësinë e Kosovës. "Zilkiqi ishte i qartë se problemet në Kosovë nuk janë fetare, por të natyrës etnike.

Ai, miqve të tij nga Indonezia ju tha të jenë të kujdesshëm dhe të mos dorëzohen ndaj shpalljes së njëanshme të pavarësisë së Kosovës. Si një mysliman, ai u kërkoi përfaqësuesve të Nadlatul ulema (organizata më e madhe islamike në Indonezi), për të mbështetur qeverinë e tij në një qëndrim të qëndrueshme për çështjen e Kosovës. (ndricimi-islam)
Image
besoja se ishit një njeri më i matur se kaq, kjo sa për ndriçimin Islam!

E tërë bota po të veprojn ndryshe nga preceptet islamike, nuk i zbret aspak meritën kësaj feje të pastërt dhe të ëmbël!
I nderuar illyrianboyful, sigurisht qe personalisht qendroj shume me lart ne menyren time se sa "ndriçimi islam", pikerisht sepse personalisht nuk ka çfare te me ndriçoje apo ndriçojne fete monoteiste (qofshin islame apo te krishtera pak rendesi ka).
Gjithsesi perpara se te replikonit me dike do ju keshilloja qe pike se pari te interesoheshit lidhur nje teme te caktuar dhe mos merrni flake si pushka e jevgut apo te hidheni perpjet sikur ju ka pickuar gjarperi sapo dikush permend emrin "islam".
Ky lajm qe kam sjell me siper eshte publikuar ne nje gazete elektronike si me poshte (pikerisht gazete e cila quhet "ndriçimi islam):
http://ndricimi-islam.com/
Gjithashtu, embelsirat e ulemave tuaj apo hoxhallareve apo kushdoqofshin, personalisht i kam refuzuar me kohe, pikerisht sepse i perkas nje mendimi katerciperisht te kundert. Do ju ftoja i nderuar te merresheit me teper me hoxhen serb i cili fton ulemat indonezian te lobojne kunder njohjes se Kosoves, apo edhe vellezerve tuaj myslyman serb te cilet e mendojne si kryemyftiu serb. Pra, ketu duhet te ndaleshit dhe jo ne replika te kota!
Ok, ndoshta jam nxituar, por ashtu si e ke postuar më le që të mendoj se po tallesh me Islamin, ke mundur të shënojsh( gazeta: ndriçimi islam), por kur dojmë me kap pak më gjerësishtë/...

Sa për atë njeri të veshur si hoxhë, apo jepë iluzion se është hoxhë, ka kush merret me të, s'kam unë ça të merrem me mbeturina të tilla!

zotërote keni një qëndrimë mëse radikal kundrejtë një doktrine që pasojnë mbi nji miliardë e dyqind milionë veta.
Nuk di si mund të refuzohet( e sakta racionale) diçka që ngre moralin e njeriun në të gjitha sferat e jetës përpjetë dhe e dallon njeriun nga kafsha.

Duke diturë nivelin tuaj intelektualë( me të cilin nuk mund të refuzoni atë që është racionalisht saktë, por vetëm se të jeni pro) gjithëçka më le të mendoj se nuk jeni mjaftë i informuar sa i përket kësaj feje( ndoshta personalisht kam qen edhe më radikal se ju, por kjo ishte shkaku i inorencës sime ndaj kësaj feje! Nuk është e udhës të flitet me injorencë, vetëm em të dëgjuara!

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

Posted: Sun Nov 03, 2013 10:20 pm
by gtcc1
More burri dheut,

Ne qofte se je i knaqur me fene tende, mbaje...
Por nje nje norme mundohet te zbatohet ne tere boten, e kjo eshte qe mos te nderhyet me fe atje ku publiku nuk eshte i perkushtuar per at gje.

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

Posted: Mon Nov 18, 2013 12:05 am
by Patush
illyrianboyful wrote:
Mallakastrioti wrote:Interesante do shtoja!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reisi- Kryemyftiu i Serbisë Adem Zilkiq ju bëri thirrje ulemasë së Indonesisë që mos e njohin pavarësinë e Kosovës

Siç njoftoi agjencia e lajmeve Tanjug, ditët e fundit të vizitës në Indonezi ishin Ireneu Patriarku serb i cili me vehte kishte sjellë Reisin-Kryemyftiun e Serbisë Adem Zilkiq.

Tanjug zbulon se roli i Zilkiqit ishte i thjeshtë, nën drejtimin e Patriarkut Ireneut me çka duhet të bindë vendasit, sidomos klerikët islamik Indonesian, të bëjë të gjitha që Indonezia mos ta njoh pavarësinë e Kosovës. "Zilkiqi ishte i qartë se problemet në Kosovë nuk janë fetare, por të natyrës etnike.

Ai, miqve të tij nga Indonezia ju tha të jenë të kujdesshëm dhe të mos dorëzohen ndaj shpalljes së njëanshme të pavarësisë së Kosovës. Si një mysliman, ai u kërkoi përfaqësuesve të Nadlatul ulema (organizata më e madhe islamike në Indonezi), për të mbështetur qeverinë e tij në një qëndrim të qëndrueshme për çështjen e Kosovës. (ndricimi-islam)
Image
besoja se ishit një njeri më i matur se kaq, kjo sa për ndriçimin Islam!

E tërë bota po të veprojn ndryshe nga preceptet islamike, nuk i zbret aspak meritën kësaj feje të pastërt dhe të ëmbël!


Allahu akber, vlla, allahuuuuuuuuuuuu akber!!!!! lol

Robi rob metet, pa rrespekt, dieni, ndergjegje e pa karakter!

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

Posted: Mon Nov 18, 2013 12:15 am
by Patush
illyrianboyful wrote:
Adriana wrote:Imami (hoxha) 84 vjeçar ka 86 gra. Thotë, mi pruri Allahu!

Çka ka lidhje ky sharllatan me islam, marabu i dreqit,
edhe çka kan lidhje pseeudosalafistët(wahabitët) me islam, ushtri e dreqit


Sa mire qi kan mete Turko-Shqipot me kallzue ftyren e vertet te islamit so po te ishte per ato prej tcileve kjo ideologji ka ardhe, bash kish me i dal nami per te keq ksaj feje!