Page 1 of 1

Fitër

Posted: Fri Aug 09, 2013 11:38 am
by Sally
Oret e fundit kam lexuar shume urime qe behen per festen e fiter bajramit, por dua te di cfare do te thote Fitër?

Re: Fitër

Posted: Fri Aug 09, 2013 12:10 pm
by Mallakastrioti
Vjen prej gjuhes arabe "Id al-fitr" dhe do te thote "fundi i agjerimit" apo "dita e fundit e agjerimit" apo "festa e thyerjes se agjerimit"

Re: Fitër

Posted: Fri Aug 09, 2013 1:57 pm
by Sally
Aha, shume te faleminderit Mallakstriot.
Por nuk mund te perdoret ne cdo shtet sipas gjuhes se tyre, apo eshte si rregullore qe te perdoret ne arabisht?