"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Biznesi ne Shqiperi

Flisni për ekonominë shqiptare, zhvillimin e saj, problemet ekonomike etj.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Biznesi ne Shqiperi

#1

Post by Adriana » Mon Sep 20, 2010 9:56 am

Biznesi ne jug te Shqiperise po paraqitet ne nje panair te madh tregetar ne Gjirokaster, i pari pas disa vitesh. Drejtuesit e Dhomes se Tregetise thone se po rritet ne rajon numri i bizneseve prodhuese , vecanerisht ne fushen e artizanatit. Biznesi vazhdon te perballet, nderkaq, me nje konkurence te forte ne tregun rajonal.

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Biznesi ne Shqiperi

#2

Post by Adriana » Mon Sep 20, 2010 9:58 am

Ne zonat rurale ne jug te Shqiperise, papunesia prek kryesisht grate dhe vajzat, por ne zonen e Antigonese ne Gjirokaster nje grup vajzash kane krijuar nje qender artizanale. Prodhimet e kesaj qendre jane nder me te kerkuarat ne tregun turistik.


Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Biznesi ne Shqiperi

#3

Post by Adriana » Mon Sep 20, 2010 10:00 am

Kultivimi i agrumeve po përhapet në zonat e thella në Jug të Shqipërisë duke nxitur punësimin e banorëve. Specialistët thonë se kthimi nga Greqia i disa dhjetëra familjeve për shkak të krizës ekonomike po nxit një biznes të ri me mjaft fitim. Agjensia Amerikane për Zhvillimin Ndërkombëtar USAID ka mbështetur disa nga programet bujqësore në këtë zonë.Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Biznesi ne Shqiperi

#4

Post by Sally » Mon Sep 27, 2010 8:18 am

Tregu tradicional i Krujës, drejt humbjes se identitetit


KRUJE- Pazari i vjetër i Krujës është i vetmi i këtij lloji në vendin tonë. Sipas historianëve, ai është ndërtuara përpara pushtimit osman, është djegur tërësisht dy herë dhe në të dyja rastet është rindërtuar nga e para.

Në këtë pazar shiten sende dhe mallra nga më të ndryshmet në lloje dhe të prodhuara në shekuj të ndryshëm.
Këtu gjenden mallra të prodhuar përpara 300 apo 350 vitesh, të kohërave të mëvonshme e deri në ditët tona.

Larmia e mallrave që tregtohen këtu dhe vjetërsia e tyre tërheqin cdo vit një numër të lartë turistësh nga vende të ndryshme të botës. Por vitet e fundit është shfaqur një fenomen e dëmshëm për ruajtjen e identitetit të këtij tregu i cili po furnizohet me mallra të ardhura nga vende të tjera të botës, si Turqia, India apo vende të tjera arabe.

Tregtarët shprehen se mallrat shqiptarë janë në mbarim pasi brezi i ri nuk e preferon një punë të tillë dhe shteti nuk po bën asgjë për të ruajtur këtë traditë disa shekullore.


Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Biznesi ne Shqiperi

#5

Post by Sally » Mon Sep 27, 2010 8:34 am

E vizitojme gjithmon kur shkojme ne Shqiperi kete treg.

Shpreh keqardhjen time te plote per kete situat, dhe do ishte nje lajm i mire per mua si dhe per shume te tjeter qe te kishte nje nderhyrje urgjente ne kete treg nga shteti yne.
Nuk mund te bejm fajtor pronaret e dyqanve, dhe ata duan te mbijetojne, keshtu qe detyrohen te shesin dhe mallra te cilat nuk i perkasin historis te atij tregu.
Shteti yne duhet te gjej menyren qe tju a bej me te lehte pronarve te ketij tregu qe te mbajm ne kembe kete treg "kete treg qe deshmon prej shekujsh kulturen, traditat, shqiptare"
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Biznesi ne Shqiperi

#6

Post by Sally » Tue Sep 28, 2010 7:49 am

ILIRIA Telecom

Biznesi lind nga ideja e fitimit për vete, por është dëshira a përkushtimi ndaj shërbimit për konsumatorin ajo që e ben një biznes të rritet. Siç njofton kolegu ynë Astrit Lulushi, kur këto dy ide bashkërendohen, ato sjellin sukses, si ky i një kompanie të vogël shërbimesh telefonike brenda një komuniteti shqiptar në Detroit të shtetit Miçigen.Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Biznesi ne Shqiperi

#7

Post by Sally » Mon Oct 04, 2010 7:20 am

Fermeret e Nenshkodres 9 muaj pas permbytjeve


Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Biznesi ne Shqiperi

#8

Post by Adriana » Tue Nov 23, 2010 6:13 pm

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Biznesi ne Shqiperi

#9

Post by Adriana » Fri Nov 26, 2010 10:36 am

Qëndisja në Shqipëri, zanat dhe pasion
Tradita e vjetër kombëtare po ripërtërihet


Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Biznesi ne Shqiperi

#10

Post by Adriana » Fri Jul 15, 2011 4:58 pmShkodra është një nga qytetet e Shqipërisë, ku vazhdon të percillet tradita artizane në punimet artistike. Korrespondenti i Zërit të Amerikës, Pellumb Sulo, ishte në punishten e mjeshtrit artizan të punimeve artistike në dru, Zija Karinit, ku praktikohen edhe mjaft të rinj , të cilët dëshirojnë të mësojnë nga artizanët e shquar të këtij qyteti.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Biznesi ne Shqiperi

#11

Post by Adriana » Mon Nov 14, 2011 12:57 pmNë zonat malore të jugut të Shqipërisë infrastruktura rrugore ka përmirësuar lidhjen e fshatrave me qendrat e banuara. Fusha e Çajupit, një zonë e rrallë sidomos për vlerat kurative, ka nisur të tërheqë vëmendjen për investime.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Biznesi ne Shqiperi

#12

Post by Adriana » Sat Dec 24, 2011 10:56 amBiznesi në jug të Shqipërisë u përball gjatë vitit 2011 me problemet e krijuara vecanërisht nga kriza në Greqinë fqinje. Drejtuesit e Dhomës së Tregëtisë së Gjirokastrës thonë se kriza preku qarkullimin tregëtar , biznesin e ndërtimit dhe të prodhimit të veshjeve me porosi.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Ekonomia shqiptare”