"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Si e ndjeni krizen boterore ne shtetet ku jetoni?

Këtu mund të shkruani për ekonominë botërore, si ndikon ecuria e saj në jetën tuaj, lidhja e saj me ekonomine e komunitetit tuaj.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Si e ndjeni krizen boterore ne shtetet ku jetoni?

#1

Post by Adriana » Fri Jun 12, 2009 6:03 pm

Pershendetje.....


Duke filluar nga tre mujori i pare i ketij viti (2009) jemi te gjthe ne dijeni qe shume vende te botes jane prekur nga nje krize ekonomike, e cila vazhdon akoma me rezulate ne gjendje shume te rende, dhe me lindi kjo ide qe te pyesim bashkeatdhetaret qe jetojn ne shume vende te ndryshme te Botes.

Si e ndjeni krizen boterore ne shtetet ku jetoni?!


Faleminderit.....
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Si e ndjeni krizen boterore ne shtetet ku jetoni?

#2

Post by Sally » Mon Aug 24, 2009 12:01 pm

Ketu ne Holland te premten 21-08-2009 kriza ekonomike u deklarua jasht rrezikut!!

Edhe pse specialistet beren te ditur qe eshte shpejt akoma ti quajm OPTIMISTE keto rezualte, mund te kemi pasoja me mbas.
Ndersa une jam e mendimit qe ky lajmi pozitiv i krizes ekonomike, eshte vete nje manipulim per te rritur shifrat ne treg, dhe te per te shuajtur painikun.
Eshte vertet qe kemi rezultate pozitive, po ama nuk duhet te harrojm qe me teorin e struktures ekonomike shifra -2% e tre-mujorit te dyte ( qe ishte parashikuar -9% ) nuk eshte e mjaftushme per te perdorur lajmin qe kriza ekonomie eshte jasht rrezikut, po vetem nje lajm pozitiv qe jemi drejt nje rruge per daljen nga kriza.
Se vet shifa - ( minus ) tregon qe nuk jemi jasht rrezikut, po jemi drejt nje rruge per te shenuar rezultate + ( plus )
Sipas rezultateve pritet qe ne tre-mujorin e tret te ketij viti te kemi nje dalje nga shifra -(minus) ne ritje me ne nje rezultat +/- +1.75%.
Le te shpresojm qe atehere mund te shprehemi qe jemi jasht rrezikut!
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Post Reply

Return to “Ekonomia botërore”