"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Me Google Earth në muze

Diskutoni për informatikën, rolin e saj, ndani eksperiencat tuaja në këtë fushë, mund të ndihmoni persona të veçantë për probleme te ndryshme te informatikës dhe internetit.

Moderator: uck_aksh

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Me Google Earth në muze

#1

Post by Adriana » Mon Jul 27, 2009 3:56 pm

Muzeu Prado në Madrid dhe Google Earth, sjellin 14 kryevepra në kompjuterat tanë me një qartesi të mahnitshme.


8000 fotografi, secila e marrë me një kamera me rezolucion 14 000 megapiksël, janë dashur për të sjellë edhe detajet më të imta të pikturës. Midis këtyre detajeve për t’u admiruar janë edhe lotët e fariseut Nikodemu. Me Google Earth ju vjen pikturave më afer edhe se në realitet; ja nga njerëzit e shumtë në muzeume, ja se nuk të lejojnë t’u afrohesh, pikturat të ngelen gjithmonë në një farë distance.

E, megjithatë, edhe pse me Google Earth mund të dallosh edhe të gërvishturat në kanavace, mendoj se shpirti i një pikture ndjehet vetëm kur je pranë saj, pranë origjinalit.


(Për të parë pikturat me Google Earth, në funksionin kërko të Google Earth shkruani "Madrid Prado", me pas perzgjidhni Museo del Prado Masterpieces, dhe pastaj klikoni opsionin 3D në panelin poshtë majtas.)
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Me Google Earth në muze

#2

Post by Adriana » Tue Jul 28, 2009 1:41 am

Museo del Prado Masterpieces
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
uck_aksh
Member
Member
Posts: 27
Joined: Tue Jun 23, 2009 6:26 am
Gender: Male
Location: Vevey-Suisse
Contact:

Re: Me Google Earth në muze

#3

Post by uck_aksh » Tue Jul 28, 2009 7:51 am

Image
Image
Shqipria e Bashkuar ëndrra ime- Jetoj me shpres se një dit do të behet realitet

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Me Google Earth në muze

#4

Post by Sally » Sat Aug 01, 2009 1:50 am

Vertet shume nje pune te madhe ka kryer Google Earth!


Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Me Google Earth në muze

#5

Post by Sally » Sat Aug 01, 2009 2:07 am

Nje tjeter mrekulli!

Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Me Google Earth në muze

#6

Post by Sally » Sat Aug 01, 2009 2:21 am

Image'The Colossus'
Image

Image
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Post Reply

Return to “Informatikë”