Page 1 of 1

Me Google Earth në muze

Posted: Mon Jul 27, 2009 3:56 pm
by Adriana
Muzeu Prado në Madrid dhe Google Earth, sjellin 14 kryevepra në kompjuterat tanë me një qartesi të mahnitshme.


8000 fotografi, secila e marrë me një kamera me rezolucion 14 000 megapiksël, janë dashur për të sjellë edhe detajet më të imta të pikturës. Midis këtyre detajeve për t’u admiruar janë edhe lotët e fariseut Nikodemu. Me Google Earth ju vjen pikturave më afer edhe se në realitet; ja nga njerëzit e shumtë në muzeume, ja se nuk të lejojnë t’u afrohesh, pikturat të ngelen gjithmonë në një farë distance.

E, megjithatë, edhe pse me Google Earth mund të dallosh edhe të gërvishturat në kanavace, mendoj se shpirti i një pikture ndjehet vetëm kur je pranë saj, pranë origjinalit.


(Për të parë pikturat me Google Earth, në funksionin kërko të Google Earth shkruani "Madrid Prado", me pas perzgjidhni Museo del Prado Masterpieces, dhe pastaj klikoni opsionin 3D në panelin poshtë majtas.)

Re: Me Google Earth në muze

Posted: Tue Jul 28, 2009 1:41 am
by Adriana
Museo del Prado Masterpieces

Re: Me Google Earth në muze

Posted: Tue Jul 28, 2009 7:51 am
by uck_aksh
Image

Re: Me Google Earth në muze

Posted: Sat Aug 01, 2009 1:50 am
by Sally
Vertet shume nje pune te madhe ka kryer Google Earth!Re: Me Google Earth në muze

Posted: Sat Aug 01, 2009 2:07 am
by Sally
Nje tjeter mrekulli!


Re: Me Google Earth në muze

Posted: Sat Aug 01, 2009 2:21 am
by Sally
Image'The Colossus'
Image

Image