"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Sulmi kunder Sides!

Flisni për shkencat humane si mjekësia dhe shërbimet humane, mund të ndihmoni komunitetin me të dhëna si psh dokumenta tëndryshme, aplikime etj.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Sulmi kunder Sides!

#1

Post by Sally » Mon Aug 31, 2009 3:12 pm

Image

SHBA, një sulm i ri kundër Sidës, rrethprerja masiveNju-Jork - Të gjithë të rrethprerë, kjo duhet te jetë arma e re për luftën kundër Sidës.
Lajmi akoma nuk është zyrtar, por orientimi i Qendrës Amerikane të Shëndetit dhe Parandalimit të Sëmundjeve duket se është pikërisht rrethprerja (bërja synet) e gjithë të porsalindurve.

Tashmë Amerika e shkëputur nga politikat konservatore të abstenizmit seksual të predikuar nga Xhorxh Bushi po mendon seriozisht synetin e të gjithë të porsalindurve si mjetin më të rëndësishëm për parandalimin e virusit të HIV-it. Tema do të hapë dhe punimet e konferencës mbi Sidën që mbahet sot në Atlanta. Sekretari për shtypin i konferencës, z. Gibs thotë se për presidentin Obama fakti i 56.000 të infektuarve të rinj çdo vit e bën Sidën pothuaj epidemi, prandaj kësaj i duhet gjetur një zgjidhje. Rrethprerjen e detyrueshme?

Praktika fetare që bashkon hebrenj dhe myslimanë, dhe që kristianët e hodhën poshtë që me Shën Palin, duhet thënë që prej një shekulli në Shtetet e Bashkuara është aq e përhapur saqë konsiderohet një operacion rutinë. Statistikat flasin për 79% të meshkujve të rrethprerë sidomos të bardhët (jo hispanik) kryesojnë me 88 % ndërsa zezakët me 77%. Arsye historike dhe kulturore e kanë influencuar përhapjen e këtij fenomeni, e kryesisht influenca e kulturës hebraike.

Por studimet mbi efektet e rrethprerjes tek Sida dhe përhapja e saj janë shkencore. Për New York Times, Peter Kilmarx i Qendrës së Parandalimit te sëmundjeve, reparti i Sidës thotë: “Kemi një epidemi, kjo është e qartë, dhe sigurisht për rrethprerjen benefitet që marrin fëmijët i kalojnë rreziqet e ndërhyrjes”. Shifrat e sëmundjes duken si buletin lufte, 500 mijë të sëmurë, më shumë se 500 mije sieropozitiv, dhe më e goditura është popullsia me ngjyrë. Efekti i rrethprerjes bazohet dhe në statistikat e Afrikës myslimane, ku të rrethprerit ulin rrezikun e infektimin me 50 %. Por një studim i Qendrës së Parandalimit të Sëmundjeve në 2008 vërtetoi se efikasiteti i rrethprerjes limitohej vetëm në raporte hetero seksuale. Problemi është se në Shtetet e Bashkuara infektimi është kryesish në rrugë homoseksuale
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Sulmi kunder Sides!

#2

Post by Sally » Sun Sep 20, 2009 1:19 pm

350 mijë të porsalindur në vit me HIV
Çdo vit 350 mijë fëmijë në botë lindin me virusin vdekjeprurës, ndërkohë që vetëm 35 përqind e tyre kanë mundësi të mjekohen.
Lajmin e ka bërë të ditur presidenti i Fondit Global për luftën kundër SIDA-s, malaries dhe tuberkulozit, Mikal Kazaçkin, duke shtuar se duhet të ndërmerren sfida të mëdha për të përballuar përhapjen e HIV-it.

33 milion persona në botë janë të prekur aktualisht nga ajo që është cilësuar si “sëmundja e shekullit”. 70 përqind e tyre gjenden vetëm në kontinentin afrikan.

Rreth 2 milion njerëz kanë humbur jetën si pasojë e SIDA-s vetëm në vitin 2009
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Relazioni tra infezione HIV e AIDS

#3

Post by Phoenix » Thu Sep 24, 2009 4:01 am

In un lavoro pubblicato da ricercatori fiorentini su "Medical Hypotheses"
Tra infezione da HIV e la sindrome di AIDS conclamato non ci sarebbe una relazione causa-effetto e tra le due potrebbe esserci più distanza di quanto non si ritenga. Questa ipotesi ha nella comunità scientifica internazionale autorevoli sostenitori, primo fra tutti Peter H. Duesberg professore di biologia molecolare presso l'Università della California a Berkeley, ma anche Henry H. Bauer professore emerito di Chimica e di Scienze al Politecnico della Virginia e il Premio Nobel per la Chimica 1993 Kary B. Mullis.
L'ipotesi viene rilanciata da un gruppo di ricercatori dell'Università di Firenze, coordinata da Marco Ruggiero ordinario di Biologia molecolare presso la Facoltà di Scienze Matematiche, Fisiche e Naturali, attraverso un articolo pubblicato dalla rivista "Medical Hypotheses", che si fonda su un'analisi di dati epidemiologici e normativi.

Molti sono i problemi ancora aperti per quanto riguarda l'AIDS, ad esempio la produzione di un vaccino o una terapia del tutto efficace. La questione più enigmatica riguarda la patogenesi della malattia. Ed è proprio a questo riguardo che tra gli scienziati si rilevano opinioni diverse.

"Il nostro lavoro si basa sui dati epidemiologici del Ministero della Salute italiano e dell'Istituto Superiore di Sanità - spiega Ruggiero - In questi dati emerge uno iato tra l'infezione da parte del retrovirus (HIV) e la sindrome definita come AIDS. Infatti, nelle statistiche registrate dal Ministero della Salute, si evidenzia che può essere diagnosticata la sindrome di immunodeficienza acquisita (AIDS) in assenza di segni di infezione da parte del virus, ma se una malattia può esistere in assenza di un determinato agente, è messo in dubbio allora che tale agente ne sia la causa".

Dai dati dell'Istituto Superiore di Sanità, inoltre, aggiunge Ruggiero, "emerge che oltre un quarto dei casi di AIDS neonatale non è imputabile a trasmissione verticale, cioè madre-figlio, escludendo, quindi, la trasmissione del virus come agente causale.

In sintesi, concludiamo che per lo stesso Ministero della Salute l'HIV non è la sola causa dell'AIDS. Una conclusione che, per quanto basata su dati e documenti ufficiali, potrebbe essere errata, certamente - sottolinea Ruggiero - ed è per questo che chiediamo al Ministero di confutare la nostra ipotesi".

Nel gruppo di ricercatori, composto da biologi e medici del Dipartimento Patologia e Oncologia sperimentali e Dipartimento di Anatomia, Istologia e Medicina Legale, c'è anche un giovanissimo neolaureato Matteo Prayer Galletti, dalla cui tesi di laurea triennale in Scienze biologiche ha preso spunto il lavoro.

Medical Hypotheses, M. Ruggiero, M. Prayer Galletti, S. Pacini, T. Punzi, G. Morucci, M. Gulisano, "Aids denialism at the ministry of health" (doi:10.1016/j.mehy.2009.06.002)

La notizia è stata segnalata da Marco Ruggiero, Dipartimento di Patologia e Oncologia Sperimentali, marco.ruggiero@unifi.it
http://www.unifi.it/mod-MDNotizie-maste ... -2312.html

P.S Për më shumë mund të shihni edhe dokumentarin ku flet vetë Peter Duesberg.
Megjithatë bëhet fjalë për një hipotezë dhe për një mendim ndryshe. Nuk duhet të merret si një pikënisje për mënyra sjellje jo të shëndetshme!!!

http://video.google.it/videoplay?docid= ... 212&hl=it#

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Sulmi kunder Sides!

#4

Post by Sally » Fri Sep 25, 2009 4:42 pm

SIDA, rezultate domethënëse pas testit të një vaksine
Bangkok - Disa studiues amerikanë dhe tajlandezë kanë prodhuar një vaksinë të aftë për të ulur në mënyrë të ndjeshme rrezikun e infektimit nga virusi i SIDA-s.
Këta studiues bënë të ditur sot në Bangkok se testet e vaksinës të kryera në më shumë se 16 000 persona rezultuan pozitive.

Operacioni i paraqitur si më i madhi i kryer ndonjëherë për një vaksinë kundër SIDA-s në botë, u drejtua nga Ministria tajlandeze e Shëndetësisë dhe ushtria amerikane, dhe mundëson uljen e rrezikut të infektimit në një të tretën e rasteve.

"Në 32,1 për qind të rasteve, vaksina ul rrezikun e infektimit. Ky rezultat përbën një avancim, sepse është hera e parë që ekziston një provë se një vaksinë kundër virusit HIV ka efikasitet parandalues", thuhet në komunikatën e studiuesve të botuar gjatë një konference shtypi në Bangkok.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Sulmi kunder Sides!

#5

Post by alfeko sukaraku » Fri Sep 25, 2009 6:12 pm

me thoni edhe mua koperativistit arsyen kuruese te "rrethprerjes".Si ndikon?
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: Sulmi kunder Sides!

#6

Post by Phoenix » Sat Sep 26, 2009 1:51 am

alfeko sukaraku wrote:me thoni edhe mua koperativistit arsyen kuruese te "rrethprerjes".Si ndikon?
Përshëndetje z.Alfeko Sukaraku!
Për sa i përket rrethprerjes(heqja me mënyrë kirurgjikale të lëkurës=prepuce që mbulon glanden e penisit) , me njohuritë që kam,dua të them se në rastin e infeksioneve seksualisht të tejçueshme nuk ka një veprim shërues, por parandalues.
Dmth nëse një njeri e ka kryer rrethprerjen ka më pak mundësi të infektohet nga HIV apo dhe viruse të tjerë, sesa dikush që nuk është rrethprerë.
Me heqjen e lëkurës, shtresa sipërfaqësore e glandes të penisit mbetet zbuluar dhe më pas kësaj fillon të keratinizohet.
Qelizat sipërfaqësore fillojnë të prodhojnë një proteinë që quhet keratinë e cila ndërton thonjtë, flokët dhe vesh shtresën më të jashtme të lëkurës së njeriut. Për ta kuptuar më mirë, mund të sjell si shembull ndryshimin e veshjes së buzëve , që nuk e kanë shtresën e keratinës, me lëkurën e trupit që e ka!!!

-Atëherë çfarë ndodh? Pasi keratinizohet sipërfaqja e glandes, ajo bëhet më e qëndrueshme nga microgërvishjet apo microtraumatismat që mund të ndodhin. Dhe janë pikërisht këto gërvishtje të vogla në sipërfaqen e kontaktit të organeve gjinore si të femrës dhe të mashkullit, prej nga virusi kalon menjëherë në gjak.
Dhe këtu qëndron i gjithë veprimi parandalues i rrethprerjes. Dmth bërja më e qëndrueshme e sipërfaqes së kontaktin të organit gjinor mashkullor nga mikrotraumat që shkaktojnë gërvishtjet nga ku viruset mund të kalojnë lehtësisht në gjak !
Pastaj rrethprerja mund të kryhet edhe për shkaqe të tjera si psh. keqformime që nga lindja!
Shpresoj që të kem qenë i qartë në shpjegim! :roll:

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Sulmi kunder Sides!

#7

Post by alfeko sukaraku » Sun Sep 27, 2009 8:58 pm

foniks

falemiinderit.

rrethprerja eshte njesoj si ajo qe themi "berja synet"?
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: Sulmi kunder Sides!

#8

Post by Phoenix » Sat Oct 03, 2009 2:45 am

alfeko sukaraku wrote:foniks

falemiinderit.

rrethprerja eshte njesoj si ajo qe themi "berja synet"?
-Po, është pikërisht bërja synet!

Post Reply

Return to “Shkencat humane dhe shoqërore”