"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

U.M.SH

Flisni për shkencat humane si mjekësia dhe shërbimet humane, mund të ndihmoni komunitetin me të dhëna si psh dokumenta tëndryshme, aplikime etj.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

U.M.SH

#1

Post by Adriana » Sat Jul 05, 2014 9:09 am

  Filluan ''spastrimet'' edhe ne kete terren..  


U.M.SH: 850 mjeke humbin licencën / 4500 të tjerë me afat deri ne fund te këtij viti

U.M.SH: 850 mjeke, farmaciste dhe stomatologe humbin të drejtën e ushtrimit te profesionit. Kjo kategori ka refuzuar te zbatoje ligjin duke mos marre pjese ne asnjë trajnim shkencor për aftësimin e tyre profesional. Sipas urdhrit te mjekut, ne ciklin e pare 5-vjeçar te edukimit, këta mjeke, farmaciste dhe stomatologu kane zero kreditë, qe do te thotë se nuk certifikojnë dot njohuritë e profesionit dhe as marrin apo rinovojnë licencën.

Ndërsa 4500 mjekeve qe nuk kane plotësuar numrin e plote te krediteve, u lihet afat deri ne fund te këtij viti. Për mjeket me zero kreditë qe punojnë ne sektorin publik, drejtuesit e institucioneve deklarojnë largimin e tyre nga puna, ndërsa u krijojnë mundësinë për te hyre ne provimin e shtetit. Mjeket qe s’kanë plotësuar 150 kreditet e nevojshme do te vazhdojnë detyrën, por brenda 6 muajve duhet te japin provimin e shtetit. Sipas ligjit për profesionet e rregulluara, ne rastin konkret mjeket, një here ne pese vjet duhet te rinovojnë licencën kundrejt 150 krediteve për aftësitë e marra ne kualifikime te ndryshme.

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Shkencat humane dhe shoqërore”