"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

KUJDESU për shëndetin

Flisni për shkencat humane si mjekësia dhe shërbimet humane, mund të ndihmoni komunitetin me të dhëna si psh dokumenta tëndryshme, aplikime etj.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

KUJDESU për shëndetin

#1

Post by Adriana » Mon Mar 06, 2017 8:53 pm

STOP - Nuk duhet ta merrni celularin me vete në tualet


Pas këtij njoftimi , nuk duhet merrni më kurrë celularin në Tualet. Thuajse të gjithë njerëzit e marrin celularin me vete kur shkojnë në tualet. Por, kjo është një diçka tejet e rrezikshme.

Duke e marrë celularin në tualet, ju e ekspozoni veten ndaj baktereve dhe mikrobeve të rrezikshme siç është Salmonella, E. Coli etj.
Gjithashtu, pasi të pastroheni dhe e kapni celularin, e nuk i pastroni as duart, të gjithë bakteret që i keni vendosur në celular, do të përfundojnë në duart tuaja, tregojnë ekspertët e higjienës.Por, çfarë duhet të bëjmë?

Dr. Ron Culter nga Universiteti i Londrës, thotë se nuk duhet ta merrni celularin me vete nëse veç brengoseni për transferimin e viruseve dhe kontaminimeve fekale.

Duhet të keni parasysh se viruset nuk transferohem vetëm përmes duarve. Nëse e lëshoni ujin e tualetit, mikrobet mund të udhëtojnë në disa metra largësi dhe të përfundojnë në furçën e dhëmbëve.(BBC) (TV)
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Shkencat humane dhe shoqërore”