"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Gjithcka mbi votimet ne shqiperi 2013

Flisni për politikën shqiptare, ndikimi i saj në jetën tuaj, mund të diskutoni për partitë politike shqiptare dhe frymën e to lerances ne politikën shqiptare.
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Re: Gjithcka mbi votimet ne shqiperi 2013

Post by Sally »

Exit Poll-i i Anzalone: PD, 42% dhe PS, 40%

Të dhënat e Exit Poll-it të Fondacionit Civitas Albania i japin Partisë Demokratike 42%, ndërsa PS me 40% të votave.
Sipas këtij Exit- Poll-i koalicioni “Aleanca për Punësim, Mirëqenie dhe Integrim” e udhëhequr nga Sali Berisha ka fituar 48% dhe “Aleanca për Shqipërinë Europiane” e drejtuar nga Edi Rama ka fituar 46 për qind në rang kombëtar.
Fondacioni Civitas në bashkëpunim me kompaninë amerikane te sondazheve, Anzalone Liszt Grove Research, e cila ka kryer sondazhe per fushaten e Presidentit, Barack Obama ne vitin 2008 dhe 2012, me asistencen e drejteperdrejte te nje prej ortakeve te kesaj kompani, Jeffrey Liszt, dolen në konferencë për shtyp ku shpallën rezultate e exit poll-it që kanë realizuar gjatë ditës së diel në të gjithë vendin. Pritet që ky Fondacion të shpallë pak më vonë edhe ndarjen e mandateve.
Sipas drejtuesve të këtij Exit- Poll-i marzhi i gabimit është jo më shumë se 1.2 për qind.  
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Atdhetari_Shkup
Junior Member
Junior Member

Post by Atdhetari_Shkup »

Qarku Berat, 43/302 kuti, e majta 69,01%, e djathta 29,xx%
Qarku Dibër, 27/264 kuti, e majta 49,79%, e djathta 47,49%
Qarku Durrës, 5/444 kuti, e majta 33,11%, e djathta 61,99%
Qarku Elbasan, 17/540 kuti, e majta 56,79%, e djathta 39,83%
Qarku Fier, 53/576 kuti, e majta 64,68%, e djathta 31,35%, Prifti 1,89%
Qarku Gjirokastër, 14/237 kuti, e majta 70,72%, e djathta 28,72%
Qarku Korcë, 55/447 kuti, e majta 56,78%, e djathta 42,25%
Qarku Kukës, 40/169 kuti, e majta 35,06%, e djathta 63,60%
Qarku Lezhë, 48/258 kuti, e majta 51,48%, e djatha 47,48%
Qarku Shkodër 18/417 kuti, e majta 65,55%, e djathta 33,04%
Qarku Tiranë, 46/1422 kuti, e majta 54,74%, e djathta 40,97%
Qarku Vlorë, 36/432 kuti, e majta 63,25%, e djathta 31,04%, Malaj 2,45%

Pjesëmarrja sipas KQZ (por jo përfundimtare)

Berati 58,27% ; Dibër 69,57% ; Durrës 47,74% ; Elbasan 52,98% ; Fier 48,30% ; Gjirokastër 50,09% ; Korcë 53,24% ; Kukës 58,61% ; Lezhë 50,63%, Shkodër 42,48% ; Tiranë 55,71%; Vlorë 44,35%. Në nivel kombëtar 53,24%.
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Mesa kuptohet nga trendi i ketyre zgjedhjeve, grupimi i partive te majta do te jete ne pushtet. Si pushtetare te ardhshem, ju uroj atyre te drejtojne ate vend me ndershmeri dhe dinjitet, por jam pak skeptik per nga perberja e grupit te tyre. Uroj gjithashtu, qe dhe ata qe e kane pushtetin ta dorezojne ate pa mllefe, qe Shqiperia mos te perflitet, si e paafte per te kuptuar normat demokratike.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Une nuk kam qene e dhene as e anuar nga partite, gjithmon kam punuar per shqiperine dhe shqiptaret ti falenderoj ata qe punonin per ta, dhe ti kritikonja nese i cenonin ata. Por ky rezultat me ka prekur thelle ne zemer, dhe ndjehem shume fajtore duke e quajtur te pa mjaftueshme punen time per shqiperine, se shqiperia dhe kombi nuk mbrohen vetem duke shkruajtur por edhe duke i votuar ata.

Ky duet Rama-Meta eshte nje duet keqdashes per shqiperine, nje loje europiane direkt mbas regaimit te kryeminstrit kur foli per trojet shqiptare, dhe te drejtat e tyre ne shqiperi, ne fjalimet e 100-vjetorit te panvaresise. Por nuk duhet te ndjeheni te humbur, perkundrazi tani me shume se kurre duhet ta perkrahni ate, nga sot e tutje edhe une bashke me ju....
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

Adriana wrote:Une nuk kam qene e dhene as e anuar nga partite, gjithmon kam punuar per shqiperine dhe shqiptaret ti falenderoj ata qe punonin per ta, dhe ti kritikonja nese i cenonin ata. Por ky rezultat me ka prekur thelle ne zemer, dhe ndjehem shume fajtore duke e quajtur te pa mjaftueshme punen time per shqiperine, se shqiperia dhe kombi nuk mbrohen vetem duke shkruajtur por edhe duke i votuar ata.

Ky duet Rama-Meta eshte nje duet keqdashes per shqiperine, nje loje europiane direkt mbas regaimit te kryeminstrit kur foli per trojet shqiptare, dhe te drejtat e tyre ne shqiperi, ne fjalimet e 100-vjetorit te panvaresise. Por nuk duhet te ndjeheni te humbur, perkundrazi tani me shume se kurre duhet ta perkrahni ate, nga sot e tutje edhe une bashke me ju....

Shqiptaret nuk votuan per dyshen e famshme Rama-Meta por votuan kunder Berishes.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

erix77 wrote:
Shqiptaret nuk votuan per dyshen e famshme Rama-Meta por votuan kunder Berishes.
Nuk mendoj se kjo eshte e vertete erix, sepse PS-ja ka nje rritje ne perqindje shume te vogel, krahasuar me 2009, kurse LSI-a ka dyfishin e votave dhe 4-fishin e mandateve. Nese shqiptaret donin te ndeshkonin Berishen, atehere vota e tyre do shkonte per alternativen tjeter, dmth PS-ne, ata nderkohe jane dhane ate partise qe nuk perfaqson asnje ideal politik, por vetem interesa klienteliste dhe kjo eshte LSI-a. Kjo tregon korruptimin keqaz shpirteror, te nje pjese te shoqerise. Dalja e Berishes nga skena politike, do te kete disa efekte pozitive:
ajo do ti heqi PS-se, alibine me te cilin ajo erdhi ne pushtet dhe do te bej te mundur, qe ata te provohen vertete, nese ata jane atje per te perparuar kete vend apo per ta cuar pas. Gjithashtu zhvillimi i zgjedhjeve te lira, do ju heq alibine dhe nderkombetareve, qe e kane futur Shqiperine ne listen e vendeve te perjashtuara.
erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

Nuk mendoj se kjo eshte e vertete erix, sepse PS-ja ka nje rritje ne perqindje shume te vogel, krahasuar me 2009, kurse LSI-a ka dyfishin e votave dhe 4-fishin e mandateve. Nese shqiptaret donin te ndeshkonin Berishen, atehere vota e tyre do shkonte per alternativen tjeter, dmth PS-ne, ata nderkohe jane dhane ate partise qe nuk perfaqson asnje ideal politik, por vetem interesa klienteliste dhe kjo eshte LSI-a.
pikerisht pse PS nuk ka ndryshim nga rezultati i 2009 kurse LSI ka nje rritje te jazhtezakonshme tregon se elektorati i djathte pra votuesit e zakonshem te PD vendosen te ndeshkojne sundimin e Berishes dhe per te mos ia dhene voten direkt Rames ia dhane ate Metes.

te siguroj se votat e Metes jane elektorat i djathte i lodhur me dyshen Berisha-Topalli.

Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

erix77 wrote:
te siguroj se votat e Metes jane elektorat i djathte i lodhur me dyshen Berisha-Topalli.
LSI-ja eshte parti klienteliste qe synon nje shtrese te caktuar te elektoratit, qe eshte fluid dhe nuk ka nje orientim te percaktuar politik dhe une te siguroj, qe ata vetem te djathte nuk jane.
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Shtypi grek: Shqipëria kthen faqe

Një nga gazetat e njohura në Greqi, Etnos, që shpesh njihet si përkrahëse e PASOK, ka shkruar një artikull të gjatë për zgjedhjet në Shqipëri, me titullin “Shqipëria kthen faqe me Edi Ramën”.

Në shkrim thuhet se ish- kryetari i Bashkisë së Tiranës, ka ruajtur njëfarë marrëdhënie rudimentare me PASOK-un si një parti simotër, por marrëdhëniet e tij me Athinën kanë qenë praktikisht zero, pasi Athina pati investuar tek Berisha, si një politikan me eksperiencë dhe i besueshëm.

“Një pikë kthese në marrëdhëniet e Ramës me Greqinë erdhi kur ai mori përsipër që të dërgojë në Gjykatë Kushtetuese marrëveshjen për delimitimin e zonave kufitare detare me Greqinë. Pasi kjo marrëveshje u anulua, marrëdhëniet greko- shqiptare shkuan në pikën e ngrirjes,” shkruan Etnos.

Megjithatë në gazetë thuhet se PBDNJ ka vendosur të bashkëpunojë me PS-në, sidomos pas deklaratave nacionaliste dhe irredentiste të Berishës.

Në shkrim theksohet se PBDNJ ka marrë një mandat me Vangjel Dulen direkt, ndërsa Andrea Marko e merr mandatin nga lista e PS.

Në shkrim thuhet edhe se dy deputetë të minoritetit, Anastas Angjeli dhe Vangjel Tavo do jenë pjesë e deputetëve të aleancës së majtë./ep
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Personi me i padeshiruar per shqiptaret e Maqedonise , Kosoves ,Lugines dhe Malit te Zi i fitoi zgjedhjet ne Shqiperi !
Fitoi ai qe Goran Bregoviçin e shpalli "qytetar nderi" i kryeqytetit shqiptar !
Bregovici i cili neper mitingjet e Sllobodan Milloshevicit kendonte kenge nacionaliste ne ditet kur u maskaronin femijet shqiptare ne Kosove .
Image
Njejte veproi edhe me presidentin e Maqedonise , Ivanov i cili i njejti dhe bojkotoi pjesmarrjen ne 100 vjetorin e pavarsise se Shqiperise dhe qe i njohur si antishqiptar (per ne ketu) !
Image
Po te ishte gjalle Milloshevici , mesiguri edhe atij do ja kishte dhen qelsin e Tiranes se ky vetem antishqiptaret i ben te "ndershem " , sikur ne kongresin e e tij para disa muaj qe i kishte Kumbaro : http://www.indeksonline.net/?FaqeID=2&LajmID=55642
Dhe keta persona , jo qe votohen por edhe votohen bindshem , derisa partite atdhetare as edhe nje 1% nuk e fituan , pse !!?
Nejse , ju deshirojme suksese dhe ju propozoj qe mos ti lexoni komentet neper gazetat shqiptare te Maqedonise dhe Kosoves keto dite .
Ju prift e mbara .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Fjalimi qe i kushtoj shtrejnte shume jo vetem PD por edhe atyre shqiptareve qe mbanin shpresa ne kete projekt... (min 10:30 )

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Tomorr
Senior Member
Senior Member

Post by Tomorr »

Dua te kujtoj dhe njehere, kujt i eshte dhene vota

Zogu godites
Member
Member

Post by Zogu godites »

Edi Rama, shanci perparimtar i vetem i Shqiperise.
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Zogu godites wrote:Erdhi rilindfja http://www.youtube.com/watch?v=Omf-Lwzgk6g

Ta gezoni rilindjen, persa i perket videos vura re ( ne min 3:44) qe ''rilindasit'' nuk mund te shpehnin fjalen TIRONA, po i kuptoj shume mire, eshte e veshtire per shqipefolesit te flasin disa dialekte shqiptare :) dhe aq me teper ta kendojne ate.
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

SRB patriot,hahahah qe don bashkimin kombetar hahah sa per te ardhur keq.

Post Reply

Return to “Politikë shqiptare”