"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

Flisni për politikën shqiptare, ndikimi i saj në jetën tuaj, mund të diskutoni për partitë politike shqiptare dhe frymën e to lerances ne politikën shqiptare.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#16

Post by Arta » Thu Jan 21, 2010 10:05 pm

Do të ndalosh regjistrimin të paligjshëm mbi baza fetare e etnike?

Shumë Shqiptarë janë kundër regjistrimit të popullësisë së Shqipërisë mbi baza fetare dhe etnike. Kjo çështjë nuk është një kusht për anëtarsimin në Bashkimin Europian, por një vendim qeveritar, i mbeshtetur nga shumica e partive dhe kryesisht partinë e minoritetit grekofon në Shqipëri.

Shumë analistë kanë shprehur qartësisht që një regjistrim mbi baza fetare/etnike do krijonte vetëm probleme sepse do shtohesh artificialisht numri i minoriteteve, një pjesë e madhë e të cilave përbëhet nga Shqipëtarë të cilët për arsye ekonomike kanë ndryshuar kombësinë. Në të njëjtën kohë shumë banorë duan të mbrojnë të dhënat e tyre personale e janë kundër regjistrimin të besimit të tyre fetar.

Disa nga ne mendojnë që skemi asnjë fuqi, por le të lexojmë Nenin 150 të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë:

1.Populli, nëpërmjet 50 mijë shtetasve me të drejtë vote, ka të drejtën e referendumit për shfuqizimin e një ligji, si dhe t’i kërkojë Presidentit të Republikës zhvillimin e referendumit për çështje të një rëndësie të veçantë.

Pra, duke mbledhur 50.000 shtetas Shqiptarë me të drejtë vote çdonjë nga ne ka të drejtën e kërkesës nga Presidenti i Republikës e zhvillimit të referendumit për regjistrimin e popullësisë mbi baza fetare dhe etnike.


http://www.scribd.com/Forme-Kerkese-Ref ... todown=pdf

Neni 151 qartëson që:

Çështjet që lidhen me tërësinë territoriale të Republikës së Shqipërisë,me kufizimin e lirive dhe të drejtave themelore të njeriut, me buxhetin, taksat e detyrimet financiare të shtetit, me vendosjen dhe heqjen e gjendjes së jashtëzakonshme, me deklarimin e luftës dhe të paqes dhe me amnistinë nuk mund të shtrohen në asnjë referendum.

Pra, bazat mbi të cilat do regjistrohet popullësia është një nga çështjet për të cilat mund të kërkohet referendum.

Po dhe ti je kundër regjistrimit të popullësisë së Shqipërisë mbi baza fetare dhe etnike, shto emrin, mbiemrin, adresën, dhe firmën tënde te forma e kërkesës për referendum. Çdokush mund të mbledhi mbështetës për referendumin. Formën e referendumit mund ta shkarkoni këtu.

E dimë që duket e veshtirë, por me vullnet e punë çdogjë është e mundshme. Për organizimin më të mirë, të mbledhjes së formave në çdo rajon kemi hapur disa pika mbledhjeve të formave. Çdo herë që mbushet plotësisht një formë, mund të kontaktoni me e-mail pikat rajonale , për dërgimin e formave te ato.

* Shqipëri: referendumshqiperi@gmail.com
* Gjermani: referendumgjermani@googlemail.com
* Amerikë: referendumamerike@gmail.com
* Itali: referendumitali@gmail.com
* Mbretëri e Bashkuar: referendumbritani@googlemail.com
* Zvicër: referendumzvicer@gmail.com
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#17

Post by Arta » Thu Jan 21, 2010 11:03 pm

Patush wrote:
Arta wrote:
Patush wrote:
ps: Arta pak ma me rrespekt te lutem!
:? :shock: :?:
Te gjitha njohurit nuk i kam por per se "prapthi gomarit" nuk i kam hyp!
Fakti qe mendimi im kundershton tendin nuk do te thote qe ti je me te drejte apo une, nepermjet shkembimit te mendimeve dalin mendime te reja revolucionare dhe mesojme nga njeri tjetri!

Arta a mundesh te na gjesh kete ligj qe ta lexojme se qka kerkohet ne te?
Ky eshte Neni 24 i Kushtetutes, qe bie ne kundershtim me ate qe do te beje tani qeveria Berisha.

Neni 24
1. Liria e ndërgjegjes dhe e fesë eshtë e garantuar.
2. Secili është i lirë të zgjedhë ose të ndryshojë fenë ose bindjet, si dhe t’i shfaqë ato individualisht
ose kolektivisht, në publik ose në jetën private, nëpërmjet kultit, arsimimit, praktikave ose kryerjes së
riteve.
3. Askush nuk mund të detyrohet ose të ndalohet të marrë pjesë në një bashkësi fetare ose në
praktikat e saj, si dhe të bëjë publike bindjet ose besimin e tij.
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#18

Post by Arta » Fri Jan 22, 2010 1:19 am

Regjistrimi dhe vetedeklarimi fetar dhe etnik

"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3818
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#19

Post by Arbëri » Fri Jan 22, 2010 5:09 pm

Më intereson ky me emër Kimet Fetahu që përfaqson sllavo maqedonasit atje, prej kur e quan vehten aj sllavo maqedonas , kur une ketu kam lindur dhe jetoj . dhe asnjëher nuk kamë përjetuar një sllavo maqedon me emër Kimet Fetahu=Musliman :mrgreen: ??
Këtu në këtë video , shum shqiptarë të jugut janë të manipuluar shifet emrat dhe mbiemrat
http://www.youtube.com/watch?v=FjoUa-wU ... r_embedded#

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#20

Post by Patush » Fri Jan 22, 2010 8:24 pm

Ky eshte Neni 24 i Kushtetutes, qe bie ne kundershtim me ate qe do te beje tani qeveria Berisha.


Neni 24
1. Liria e ndërgjegjes dhe e fesë eshtë e garantuar.
2. Secili është i lirë të zgjedhë ose të ndryshojë fenë ose bindjet, si dhe t’i shfaqë ato individualisht
ose kolektivisht, në publik ose në jetën private, nëpërmjet kultit, arsimimit, praktikave ose kryerjes së
riteve.
3. Askush nuk mund të detyrohet ose të ndalohet të marrë pjesë në një bashkësi fetare ose në
praktikat e saj, si dhe të bëjë publike bindjet ose besimin e tij.Apsulotishte qe nuk bie ne kundershtim. Perkundrazi neni24 e mbron kete ligj.

Ne qoftese qeveria do te detyronte njerezit te deklaronin etnin dhe besimin fetar sipas deshires se qeverise atehere po. Po njerezit do te jene te lire te flasin per etnine e tyre dhe te zgjellin besimin e tyre!

Te shitur ka pas ka dhe kena per me pas!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#21

Post by Arta » Fri Jan 22, 2010 9:18 pm

Patush wrote:
Apsulotishte qe nuk bie ne kundershtim. Perkundrazi neni24 e mbron kete ligj.

Ne qoftese qeveria do te detyronte njerezit te deklaronin etnin dhe besimin fetar sipas deshires se qeverise atehere po. Po njerezit do te jene te lire te flasin per etnine e tyre dhe te zgjellin besimin e tyre!

Te shitur ka pas ka dhe kena per me pas!

3. Askush nuk mund të detyrohet ose të ndalohet të marrë pjesë në një bashkësi fetare ose në
praktikat e saj, si dhe të bëjë publike bindjet ose besimin e tij.Mos ngul kembe kot. Mos na dil tani analizues me i mire se te gjithe ekspertet e tjere!
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#22

Post by Patush » Fri Jan 22, 2010 9:50 pm

Arta wrote:
Patush wrote:
Apsulotishte qe nuk bie ne kundershtim. Perkundrazi neni24 e mbron kete ligj.

Ne qoftese qeveria do te detyronte njerezit te deklaronin etnin dhe besimin fetar sipas deshires se qeverise atehere po. Po njerezit do te jene te lire te flasin per etnine e tyre dhe te zgjellin besimin e tyre!

Te shitur ka pas ka dhe kena per me pas!

3. Askush nuk mund të detyrohet ose të ndalohet të marrë pjesë në një bashkësi fetare ose në
praktikat e saj, si dhe të bëjë publike bindjet ose besimin e tij.Mos ngul kembe kot. Mos na dil tani analizues me i mire se te gjithe ekspertet e tjere!

Gabim i imi, ajo e fundit i paska shpetuar synit tem!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#23

Post by alfeko sukaraku » Fri Jan 22, 2010 10:25 pm

Patush wrote:
ALBPelasgian wrote:Kjo asht tmerri i tmerreve! Një përpjekje gjigande, e rafinuar dhe perfide synon t'i përçajë shqiptarët dhe t'ua zbehë ndjenjen e tyre kombëtare përmes asaj fetare. Duke e futur kategorinë fetare si përcaktuese në regjistrimin e ardhshëm synohet që Shqipërisë t'i jepet një fytyrë 'multi-etnike' siç ia kanë bërë Kosovës gjër më tani. Kjo më së shumti do t'i dëmtojë shqiptarët, sepse një pjesë (e manipuluar) nga qarqe fetare të huaja do të yshtet për t'u përcaktuar si kategori fetare, dmth si muslimanë. Përqindja absolute e shqiptarëve në Shqipëri rrezikon të bjerë për ca numra më poshtë në kurriz të fryerjes së numrave të pakicave sic janë sllavomaqedonët, 'grekët', vllahët, romët, etj, etj.

Edhe në regjistrimin e ardhshëm në Kosovë synohet të ndiqet një model i ngjashëm, duke e vënë edhe kategorinë fetare si përcaktuese të identitetit/përkatësisë.
Ti kerkon qe ta bejme Shqiperin 100% homogjen siq kemi fqiun tone ne jug dhe qe tallet bota me to?
Ti kerkon qe magjypet, romet, jevget ti bejme Shiqptar pa ken?
Ti kerkon qe mos te dali ne drite fetyra e trathetareve fetare por te rrijne te mbuluar nen petkun e tolerances dhe vella dashamiresise qe ndodhet nder Shqiptaret?

Une vetem shpresoj te mos kete manipulime statistikash, dhe te dokumentohet deshira e njerezve.
patush
po me cudit miku ime.nuk te lejohet ty edhe njohurive te tua te besh nje gabim te tille.ke 5 milion popull ne greqi te cilet fale ortodoksis quhen greke,ashtu si edhe voriolesheriotet ne shqiperi

d m th ju jeni ndakort me thirrjet e bollanos qe te rregjistrohet popullsia ne baze te fese edhe c jane ortodoks jane greke? c po na thoni?

ca thone kam fe, ca thone kam din
njani thote jam turk e tjetri latin
do thone jan greke e shkaj ca te tjere
por jena vllazen more te mjere
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#24

Post by alfeko sukaraku » Fri Jan 22, 2010 10:33 pm

Patush wrote:
Arbëri wrote:
Ju doni te mohoni pakicen magjype, jevge, greke, sllave dhe duke bere kete bastardhoni rracen Shqiptare se i fusni te gjithe ne te njejten familje. Ky per mendimin tim do te ishte nje gabim i madh.
nuk e di per magjypet e jevget,por persa i perket pakicave greko serbe do te duhet te na japesh disa shpjegime me pare.Ku i ke pare ti keto pakica?cilet jane keta greke e keta serbe ne shqiperi.

ne se do te dish se cilet jane greket , hidhi nje sy ketij linku te mesosh se

greket, c greke? ata nuk dinin asnje fjale greqisht ishin shqiptare ortodoks.

http://www.youtube.com/watch?v=7z-BP5lAdXY

thirri mendjes plako c po thua?????
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#25

Post by Patush » Sat Jan 23, 2010 2:09 am

patush
po me cudit miku ime.nuk te lejohet ty edhe njohurive te tua te besh nje gabim te tille.ke 5 milion popull ne greqi te cilet fale ortodoksis quhen greke,ashtu si edhe voriolesheriotet ne shqiperi

d m th ju jeni ndakort me thirrjet e bollanos qe te rregjistrohet popullsia ne baze te fese edhe c jane ortodoks jane greke? c po na thoni?

ca thone kam fe, ca thone kam din
njani thote jam turk e tjetri latin
do thone jan greke e shkaj ca te tjere
por jena vllazen more te mjere
Pra fajin e ka injoranca dhe mospergjegjesia e njerezve qe zoteronin ne keto troje te begata dhe lejuan te tjeret tju hypnin ne shpinde dhe te bejne ligjin ne shtepine e tyre!

Tani q'te bejme me keto Shqiptare qe vetquhen "Greke" sepse ashtu ju flet paga qe marrin per te shitur bythen? Qte bejme me ato qe vullnetarishte shkojne per te punuar ne "greqi" dhe pranojne urrejtjen, diskriminimin dhe mosperfilljen vetem e vetem per me hanger nje kashate buke? Mos valle adhe ktyne ju kena faj?
Une nuk mund te mbaj afer dike qe nuk kerkon te rrije afer meje, ju flitni me nje frige sikur i gjithe Jugu do te deklaroje qe jane "Greke"! Kete une nuk e besoj dhe fjalet e mia do te vertetohen kur ky sensus do te mirret, ashtu siq u vertetua qe Jugu nuk eshte i marre te bie ne gracken greke te 97-tes. Prandaj mjaft ofenduat te gjithe krahinen Jugore me paramendime te tilla, qfare ju frigeson, ku e bazoni ju kete paramendim qe me sa duket ju ka futur frigen dhe kujtoni se Shqiptaret e fesse ortodokse do te lejojne te quhen "Greke". Mos harro se ka nje numer te stermadh qe nuk i perkasin fese Ortodokse ne Jug dhe ne gjithe Shiqperine, shumica jane Agnostike dhe Ateiste.
alfeko sukaraku wrote:
Patush wrote:
Arbëri wrote:
Ju doni te mohoni pakicen magjype, jevge, greke, sllave dhe duke bere kete bastardhoni rracen Shqiptare se i fusni te gjithe ne te njejten familje. Ky per mendimin tim do te ishte nje gabim i madh.
nuk e di per magjypet e jevget,por persa i perket pakicave greko serbe do te duhet te na japesh disa shpjegime me pare.Ku i ke pare ti keto pakica?cilet jane keta greke e keta serbe ne shqiperi.

ne se do te dish se cilet jane greket , hidhi nje sy ketij linku te mesosh se

greket, c greke? ata nuk dinin asnje fjale greqisht ishin shqiptare ortodoks.

http://www.youtube.com/watch?v=7z-BP5lAdXY

thirri mendjes plako c po thua?????

Ky magjyp/jevg nuk eshte dhe nqoftese eshte Shiqptar atehere une nuk jam, ose juve keni mendim te gabuar se kushe eshte Shiqpetar!
Pra t'ciles etnie i perket ky bukurosh qe nuk dallon nga Irakianet, sirianet, apo Arabet?
Image
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#26

Post by alfeko sukaraku » Sat Jan 23, 2010 12:58 pm

ore skip po te flas ty kuptoj ndopak skip ti apo jo?

re ,ortodokset shqiptare u quajten automatikisht greke edhe me vule?

ore bollano po kerkon te njejten gje edhe ti qenke ndakort me bollanon me duket mua.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#27

Post by Adriana » Sat Jan 23, 2010 1:39 pm

Patush wrote:
Pra fajin e ka injoranca dhe mospergjegjesia e njerezve qe zoteronin ne keto troje te begata dhe lejuan te tjeret tju hypnin ne shpinde dhe te bejne ligjin ne shtepine e tyre!

Tani q'te bejme me keto Shqiptare qe vetquhen "Greke" sepse ashtu ju flet paga qe marrin per te shitur bythen? Qte bejme me ato qe vullnetarishte shkojne per te punuar ne "greqi" dhe pranojne urrejtjen, diskriminimin dhe mosperfilljen vetem e vetem per me hanger nje kashate buke? Mos valle adhe ktyne ju kena faj?
Une nuk mund te mbaj afer dike qe nuk kerkon te rrije afer meje, ju flitni me nje frige sikur i gjithe Jugu do te deklaroje qe jane "Greke"! Kete une nuk e besoj dhe fjalet e mia do te vertetohen kur ky sensus do te mirret, ashtu siq u vertetua qe Jugu nuk eshte i marre te bie ne gracken greke te 97-tes. Prandaj mjaft ofenduat te gjithe krahinen Jugore me paramendime te tilla, qfare ju frigeson, ku e bazoni ju kete paramendim qe me sa duket ju ka futur frigen dhe kujtoni se Shqiptaret e fesse ortodokse do te lejojne te quhen "Greke". Mos harro se ka nje numer te stermadh qe nuk i perkasin fese Ortodokse ne Jug dhe ne gjithe Shiqperine, shumica jane Agnostike dhe Ateiste.


Edhe pse mund ti kete detyruar halli, nuk jam aspak dakord qe tu nenshtroheshin ketij diskriminimi grek, qe prej vitesh e shekuj lufton me te njeten gure, me gurin e e lufets fetare, e cila nuk eshte asnjegje me teper se sa nje kurth qe perdor greku ndaj shqiptareve.
Nuk na e ka fajin asnje ne e kemi vet fajin ne kete drejtim, se po te mos u nenshtroheshim ketyre mbeturinave greke nuk do kishim keto probleme, po jane disa qe duhet ti quajm EDHE KESHTU EDHE ASHTU ( njerez me dy fytyra dhe me dy gjakra).
Kur emigruan greket ne vendet europiane katolike asnje nga keto shtete nuk e detyroj grekun te beheshin katolik per nje kafshat buke, pse ne ( ata) Shqiptare duhet te pranojn nje diskriminim te tille?!


Ndersa per luften e 97-tes, ne fillim mendonja dhe une si shume te tjere qe ishte nje krize e piramidave, po gjate kesaj kohe qe po i nenshtrohem forumeve dhe e diskutojm ne shume tema nuk paska qene keshtu, po paska qene kjo qe the dhe ti me larte nje "gracke greke" vetem donja te shtonja qe ka qene nje gracke greke-serbe, serbi nga veriu (me kosoven)e greket nga jugu.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#28

Post by ALBPelasgian » Sat Jan 23, 2010 2:52 pm

Me sa pashë sot në Top news, në lajmet blic thuhej se Greqia ushtron trysni për t'u bërë sa më parë regjistrimi në Shqipëri. Ky ngulmim i Greqisë për t'u bërë gjithqysh regjistrimi në Shqipëri dhe paralajmërimi për regjistrimin dhe në baza fetare nuk duken të jenë rastësi, a?
Cka mendoni ju forumistë?

Kryeministri Berisha dhe kryepeshkopi Anastas Janullatos

Për herë të parë, regjistrimi i popullsisë shqiptare do të përfshijë përkatësinë etnike dhe atë fetare. Lajmin e ka dhënë pak më parë ministri i Shtetit, Genc Pollo, i cili ka deklaruar se regjistrimi i përgjithshëm i popullsisë do të bëhet në vitin 2011.
Pollo ka theksuar se "regjistrimi i popullsisë dhe banesave është një aktivitet i rëndësishëm që qeveria do marrë në vitin 2011, që i shërben të gjithëve dhe jep panoramë të zhvillimeve sociale e ekonomike në vend".

Sipas tij, pas kësaj procesi do të bëhet një politikë më e drejtë në shpërndarjen e parave dhe përdorimin e tyre me efektivitet. "Risi e pyetësorit është që përmban përkatësinë etnike dhe fetare. Regjistrimi do të realizohet në mënyrë profesionale, realizuar nga INSTAT dhe me mbështetjen e ekspertëve nga BE dhe ndërkombëtarët"- tha ai, duke shtuar se regjistrimi do të kushtojë shumë, por është i rëndësishëm pasi sjell një bazë të rëndësishme të dhënash.

Regjistrimi etnik dhe fetar eshte kerkuar me force nga Greqia dhe eshte kundershtuar nga personalitete shqiptare me argumentimin se Greqia do te shfrytezoje problemet ekonomike te medha me te cilat ndeshen shume shqiptare emigrante si dhe shume te tjere ne fshatra ne jug te vendit, per te rritur artificialisht numurin e te vetdeklaruarve si greke dhe ortodokse.

Duket se ky eshte leshimi i fundit me i madh qe qeveria e Shqiperise i ben politikes greke
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#29

Post by alfeko sukaraku » Sat Jan 23, 2010 9:38 pm

Adriana wrote:
P


Edhe pse mund ti kete detyruar halli, nuk jam aspak dakord qe tu nenshtroheshin ketij diskriminimi grek, qe prej vitesh e shekuj lufton me te njeten gure, me gurin e e lufets fetare, e cila nuk eshte asnjegje me teper se sa nje kurth qe perdor greku ndaj shqiptareve.


Ndersa per luften e 97-tes, ne fillim mendonja dhe une si shume te tjere qe ishte nje krize e piramidave, po gjate kesaj kohe qe po i nenshtrohem forumeve dhe e diskutojm ne shume tema nuk paska qene keshtu, po paska qene kjo qe the dhe ti me larte nje "gracke greke" vetem donja te shtonja qe ka qene nje gracke greke-serbe, serbi nga veriu (me kosoven)e greket nga jugu.


sa per piken e pare ta pifsha dollin qe mundesh ta kuptosh lojen e qelbur ortodokse per zhdukjen e shqiptarve edhe aq me shume "te njejten loje" qe po lozin pa u mundur ta fitojn kaq kohe na ardhka nje qeverri e kerkoka tju bej hateret grekve..kjo nuk ka per te ndodhur kurre sepse ne se ndoth qeverria ka per tu rrezuar me dhune nga patriotet e vertet shqiptare.

sa per 97 ju mund te mesoni c te doni nga forumet,por ai ishte nje revolucion popullore i nxitur nga grabitja e parave me bashkfajtore qeverrin aktuale te kohes.

nga 97 e zeze e kombit tone , lindi 1999 e kosoves...thua qe serbet e nxiten 97 qe te armatoseshin kosovaret?????


adriana
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Regjistrimi fetar, Xhufi: Berisha i dytë po bën tradhti komb

#30

Post by alfeko sukaraku » Sat Jan 23, 2010 9:41 pm

ALBPelasgian wrote:Me sa pashë sot në Top news, në lajmet blic thuhej se Greqia ushtron trysni për t'u bërë sa më parë regjistrimi në Shqipëri. Ky ngulmim i Greqisë për t'u bërë gjithqysh regjistrimi në Shqipëri dhe paralajmërimi për regjistrimin dhe në baza fetare nuk duken të jenë rastësi, a?
Cka mendoni ju forumistë?

Kryeministri Berisha dhe kryepeshkopi Anastas Janullatos

Për herë të parë, regjistrimi i popullsisë shqiptare do të përfshijë përkatësinë etnike dhe atë fetare. Lajmin e ka dhënë pak më parë ministri i Shtetit, Genc Pollo, i cili ka deklaruar se regjistrimi i përgjithshëm i popullsisë do të bëhet në vitin 2011.
Pollo ka theksuar se "regjistrimi i popullsisë dhe banesave është një aktivitet i rëndësishëm që qeveria do marrë në vitin 2011, që i shërben të gjithëve dhe jep panoramë të zhvillimeve sociale e ekonomike në vend".

Sipas tij, pas kësaj procesi do të bëhet një politikë më e drejtë në shpërndarjen e parave dhe përdorimin e tyre me efektivitet. "Risi e pyetësorit është që përmban përkatësinë etnike dhe fetare. Regjistrimi do të realizohet në mënyrë profesionale, realizuar nga INSTAT dhe me mbështetjen e ekspertëve nga BE dhe ndërkombëtarët"- tha ai, duke shtuar se regjistrimi do të kushtojë shumë, por është i rëndësishëm pasi sjell një bazë të rëndësishme të dhënash.

Regjistrimi etnik dhe fetar eshte kerkuar me force nga Greqia dhe eshte kundershtuar nga personalitete shqiptare me argumentimin se Greqia do te shfrytezoje problemet ekonomike te medha me te cilat ndeshen shume shqiptare emigrante si dhe shume te tjere ne fshatra ne jug te vendit, per te rritur artificialisht numurin e te vetdeklaruarve si greke dhe ortodokse.

Duket se ky eshte leshimi i fundit me i madh qe qeveria e Shqiperise i ben politikes greke

alb

po afrohet dita qe do hyjme ne evrope edhe greqia do qe te paraqesin dokumente per grekllekun e ortodoksve , edhe keto dokumente i duhen te dokumentuara nga qeverria shqiptare

me pare se te ulen e te diskutojn ortodokllekun ne shqiperi ler te njohin kosoven e te heqin ligjin e luftes..keta "miq" kaq te mire.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

Post Reply

Return to “Politikë shqiptare”