"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Te flasesh ne emer te popullit.

Flisni për politikën shqiptare, ndikimi i saj në jetën tuaj, mund të diskutoni për partitë politike shqiptare dhe frymën e to lerances ne politikën shqiptare.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Tomorr
Senior Member
Senior Member
Posts: 150
Joined: Sat Jul 11, 2009 6:26 pm
Gender: Male

Te flasesh ne emer te popullit.

#1

Post by Tomorr » Thu Jan 20, 2011 1:36 pm

Pjese nga fjala e liderit te PS Edi Rama, ku spekulohet me emrin popull, dhe ku proklamohet qe ka qene opozita shqiptare dhe ai Edi Rama, qe na paskan shpetuar pushtetin e sotem nga zemerimi popullor{ :o }.

[quoteem="EDI RAMA"]“Çfarë kërkon populli? Të mos vidhet dhe gënjehet. Kaq rëndë. Sy për sy. Dhe ata jo vetëm që e vodhën, por edhe e gënjejnë. Kryeministri duhet të pranojë zgjedhjet e reja si një mundësi për t’i hapur rrugën që të vendosë se kush do i qeverisë. Opozita kërkon atë që kërkon populli. Përmes demonstratave nuk kërkojmë përmbysjen e pushtetit me dhunë dhe as kthimin e një qeverisjeje pa zgjedhje. Të ketë zgjedhje që të fitojnë ata që populli zgjedh”, theksoi Rama.

“Llogarinë populli e kërkon ende përmes nesh dhe për sa kohë ndodh kështu nuk ka dhunë dhe shkatërrime, por demonstrime për kërkimin e zgjedhjeve të lira dhe largimin e qeverisë. Kjo do të thotë se opozita jonë nuk mund të jetë për shumë kohë diga që ruan qeverinë nga përmbytja e pashmangshme e zemërimit popullor. Ne nuk besojmë tek dhuna dhe nuk nxisim dhe pranojmë asnjë formë dhune. Por edhe sa kohë populli do na dëgjojë ne, kur qeveria nuk e dëgjon zërin e popullit të vetë, përkundarzi e vjedh çdo ditë dhe e gënjen se nuk po e vjedh?”, deklaroi Rama.[/quoteem]

Post Reply

Return to “Politikë shqiptare”