Nje nga problemet me kryesore qe kemi ne shqiptaret, qe kerkojme te gjithe te jemi ne krye...
Ky mund te ket edhe te drejtat e tij, po nuk besoj se i duhesh 7-vjet per te kuptuar dike qe qenka ''diktator'', pra une mendoj qe ka pritur momentin e duhur ne kohen e duhur...
[quoteemArton Musliu:Albin Kurti është diktatorë]Arton Musliu, Sekretar Organizativ i Qendrës së Lëvizjes Vetëvendosje në Viti dhe Ish Kandidat për deputet nga kjo Lëvizje ka dhënë dorëheqje të parevokueshme. Ndër arsyet e këtij vendimi ai përmend “diktaturën e Albin Kurtit brenda Vetëvendosjes"
Më poshtë mund të lexoni letrën e tij të plotë.
“1-Duke pas parasysh diktaturën e Albin Kurtit përbrenda Lëvizjes VETËVENDOSJE!
2-Duke pas parasysh se diktatura përbrenda VETËVENDOSJE!-s prodhon jolegjitimitet dhe dhunim të demokracisë
3-Duke pas parasysh mungesën e demokracisë dhe transparencës në Lëvizjen VETËVENDOSJE!
4-Duke pas parasyh emërimin e anëtarëve të FER-it nëpër pozita drejtuese pa rrespektuar dispozitat bazë të funksionimit të subjektit
5-Duke pas parasysh relativizimin e konceptit të VETËVENDOSJE!-s
6-Duke pas parasysh se në zgjedhjet e brendshme të vitit të kaluar nuk ka pas zgjedhje të mirëfillta dhe demokratike, por emërime dhe diktat nga lart.
7-Duke pas parasysh përçmimin dhe margjinalizimin që Albin Kurti, bashkë me ekzekutuesin e tij servil, Dardan Molliqaj, i bëjn aktivistëve të devotshëm të Lëvizjes gjithkah nëpër Kosovë
8-Duke pas parasysh përçmimin që pseudofigurat e FER-it, me mbështetjën e Albin Kurtit, i bëjn aktivistëve të devotshëm dhe të palodhshëm, duke i quajtur edhe si njerëz që vetëm dinë të gjuajnë dhe rrotullojnë
9-Duke pas parasysh se në asnjë Qendër të Lëvizjes VETËVENDOSJE! nuk ka pasur zgjedhje të brendshme por emërime në baza klanore e shoqërore nga Albin Kurti e Dardan Molliqaj
10-Duke pas parasysh që në asnjë Qendër nuk ka pasur dy kundërkandidat për pozitën e Kryetarit të Qendrës
11-Duke pas parasysh luftën speciale dhe tejet të ulët të Salih Salihut kundër meje dhe heshtjen e udhëheqjes qëndrore
12-Duke pas parasysh mosgadishmërinë dhe frikën e Salih Salihut për shpërfaqjën e veprimeve kundërligjore të Komunës së Vitisë
13-Duke pas parasyh se ky njeri nuk ka bërë asgjë, që nga emërimi tij në pozitën e Kryetarit të Qendrës, sepse më shumë kalon kohë me familjen e tij në Austri
14-Duke qenë se Salih Salihu nuk ka sens për politikë.
15-Duke pas parasyh se Salih Salihu, i emëruar në pozitën e Kryetarit të Qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Viti, në zgjedhjet e fundit parlamentare nuk pati shpreh dëshirë dhe vullnet për tu bashkuar me Lëvizjen VETËVENDOSJE! duke dalur si kandidat për deputet nga radhët e FER-it, me ç’rast i morri afërsisht 400 vota, në fshatin e tij 23 sosh.
16-Duke pas parasysh se ky njeri ka ambicje ekskluzivisht personale dhe nuk mbron konceptin e VETËVENDOSJE!- s, gjë që pranohet nga të gjithë aktivistët
17-Duke pas parasysh se ky njeri ka shpreh gadishmërinë që në zgjedhjet e ardhshme ti blej votat
18-Duke pas parsysh se ky njeri është anti UÇK dhe nuk ka dhënë kurfar kontributi në kauzën kombëtare
19-Duke pas parasyh përpjekjen e vazhdueshme dhe averzive të Salih Salihut për diskreditimin e personalitetit tim dhe mënyrën e tij të poshtër për përvetësimin e aktivistëve të VETËVENDOSJE!-s duke iu dhënë edhe të holla
20-Duke pas parasysh se në Lëvizjen VETËVENDOSJE! nuk ka përpjekje të përbashkët por ineteresa personale dhe joprofesionalizëm
21-Duke pas parasysh se në aspektin e funksionimit të subjektit politik Albin Kurti nuk dallon aspak nga Hashim Thaqi
22-Duke qenë se një aktivist I VETËVENDOSJE!-s mund të kontribuoj me tërë potencialin e tij fizik, intelektual e ekonomik për përmirësimin e gjendjës së shoqërisë për një periudhë 7 vjeqare dhe në fund të margjinalizohet nga ky subjekt
23-Duke i falemderuar të gjitha votuesit në zgjedhjet e fundit parlamentare ...
Unë jap dorëheqje të parevokueshme nga të gjitha pozitat në Lëvizjen VETËVENDOSJE! “[/quoteem]
"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Arton Musliu: Albin Kurti është diktatorë
- Adriana
- Universe Member

Arton Musliu: Albin Kurti është diktatorë
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

si Shqiponja ne flamure.