"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Socialismi me pak fjale.

Në këtë forum mund të diskutoni mbi politikën ndërkombëtare, atë të vendit ku ju jetoni, lidhja e saj me politikën shqiptare.

Moderator: Strokulli

Post Reply
User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Socialismi me pak fjale.

#1

Post by Patush » Mon Dec 07, 2009 12:35 am

Socialism dummiesNje profesor ekonomie te nje Kollegji tregoj se ai kurre nuk kishte ngelur nje student te vetem, por nje here ai kishte ngelur nje klase te tere.Ajo klase kishte kembengulur se socializmi punon dhe se askush nuk do te ishte i pasur dhe askushe i varfer, nje barazues i perkryer.Profesori ateher you thote,"Ne rregull, do te bejme nje eksperiment ne kete klase per socializmin. Te gjitha notat e provimeve do te mblidhen do te nxirret mesatarja dhe keshtu askushe nuk do te ngele dhe askush nuk do te dali me 10-ta"Mbas provimit te pare mblidhen notat dhe nxjerret mesatarja, B qe ne sistemin Shqiptar mund te thuhet nota 8.


Studentat qe kishin studjuar shume nuk ishin te kenaqur ndersa ato qe nuk kishin studjuar shume ishin te kenaqur.Kur provimi tjeter erdhi ato studenta qe ne fillim nuk kishin studjuar shume kete here kishin studjuar me pak se rradhen e kaluar, ndersa ato qe kishin studjuar shume ne fillim vendosen qe kete here ta marrin vedin me te mire dhe kishin studjuar pak.Mesatarja e dyte u mblodh dhe doli D = nota 6-7 ne Shqiperi, askush nuk ishte i/e kenaqur.


Kur u mblodh mesatarja e trete nota doli F = 4 ne sitemin Shqiptar dhe te gjithe ngelen klasen.Mesatarja kurre nuk u rrit nga inadi, sharjet dhe nga fajesimi ne njerin dhe tjeterin qe shkaktoj deme ndjenjash, perqarje dhe askush nuk studjonte qe te perfitonte tjetri ne kurrizin e tyre.Te gjithe ngelen klasen dhe te befasuar, dhe profesori ju tha se socializmi ne fund ngele sepse te ardhurat jane te medhaja, vullneti te arrish qellime eshte po ashtu i madh, por kur qeveria i merr te gjtha te ardhurat, kerkush nuk do te doje apo provoje te arrijne qellime, frutat e te cilave nuk do ti shijojne kurre.

Ska si te shpjegohet me thjeshte.Cfare paragrafit i shkurter me kuptim te thelle qe i thote te gjitha." Ti nuk mund te nxjerresh te varferit ne liri duke nxjerrure te pasurit nga liria. Ate qe nje njeriut i dhurohet pa punuar, nje tjeter duhet te punoje pa fituar. Qeveria nuk mund ti jape kujte gje para se ajo qeveri tja marre ate gje dikujte tjeter. Kur gjysma e njerezve krijojne bindjen se nuk ju duhet te punojne sepse gjysma tjeter do ti mirmbajne, dhe kur gjysma tjeter e kupton se asgje e mire nuk do te vije nga puna qe bejne se frutat do ti marri dikush tjeter, ajo shoku im i dashur eshte fundi i nje kombi. Ti nuk mundesh te shumezosh pasurin duke e ndare." Dr. Adrian Rogers, 1931
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Socialismi me pak fjale.

#2

Post by Patush » Mon Dec 07, 2009 5:44 pm

Du het te dihet dhe kuptohet se socializmi eshte zemra e ideologjise komuniste.

Karl Marksi pat thene, "From each according to his ability, to each according to his need". Qe perkthehet, te vjelesh taksa nga ato qe kane dhe punojne sipas pasurise se tyre (ato qe kan me shume paguajne me shume, ato qe kane me pak paguajne me pak), dhe tju jepet atyre qe skane sipas nevojave te tyre.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

Post Reply

Return to “Politikë ndërkombëtare”