"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Shqiperia nuk na e ka me nevojen

Në këtë forum mund të diskutoni mbi politikën ndërkombëtare, atë të vendit ku ju jetoni, lidhja e saj me politikën shqiptare.

Moderator: Strokulli

Post Reply
User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Shqiperia nuk na e ka me nevojen

#1

Post by CERMENIKASI » Mon Apr 15, 2013 10:02 pm

Shqiperia nuk na e ka me nevojen. Keshtu titullohet shkrimi i ish zv/kryeministrit grek ne kohen e PASOK, Theodhoros Pangalos ne gazeten “To Vima”.

“Politikani e nis analizen e tij me ngjarjet qe ndodhen ne vitin 2004 ne qytete te ndryshme te vendit, kur shqiptaret qe jetojne ne Greqi donin te festonin fitoren e skuadres se tyre kombetare ndaj asaj greke me rezultatin 2-1, por u perballen me thirrje anti shqiptare nga greket si “ shqiptar-shqiptar nuk do te behesh kurri grek”.

Pangalos i referohet kesaj ngjarje duke krahasuar ekonomite aktuale te te dy vendeve.

“Ky krahasim qe bej shkruan pangalos nuk eshte i rastesishem, sepse sipas nje raport sekrete te cias me titull “krahasimi i dy ekonomeve”, Greqia qe eshte vendi i 172 ne bote ka nje papunesi qe arrin ne 24%, ndersa Shqipëria ne vend te 133, shenon nje papunesi prej 13%.

“Shqipëria ka një defiçit buxhetor vjetor -3.3%, ndërsa Greqia lufton që te qendrojë nr -9.5% dhe këtë vit lëviz në deri -15%. Borxhi i Shqiperisë është 60% i PBB ndërsa ai i Greqisë 161% i PBB”, shkruan pangalos ne analizen e tij.

“Pra Shqiperia, duke bere te gjitha perpjekjet e mundshme per te hyre ne euro, po zbaton nje politike sistematike te pavarur drejt BE, dhe nese doni t’ua them me fjale te tjera, Shqiperia nuk na e ka me nevojen”,- perfundon Pangalos shkrimin, duke iu drejtuar ketu grekeve se tashme eshte e veshtire te kendoni te njejten kenge shoviniste si ne 2006: Shqiptare-shqiptarë nuk do te behesh kurre grek”.
BOTA SOT 15/04/2013
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

Post Reply

Return to “Politikë ndërkombëtare”