Page 1 of 1

Οι έλληνες μιλάνε για τα ''δικαιώματα'' μόνο για τα μάτια του κόσμου

Posted: Sat Jan 30, 2016 4:15 pm
by Adriana
Ju kerkoj ndjese qe titullin e kesaj teme e kam shkrujtur ne greqisht.

Para tre-ditesh u mblodhen (urgjentisht) Minstrat e Emigracionit nga te gjithe shtetet e BE-se per problemin qe tashme eshte mjafte i njohur te emigranteve nga Siria. Ne ate takim pati disa debate midis Ministrit Grek dhe Belg, disa ore me pas kanali Newsnight-BBC per ta sqaruar me shume kete debat kerkoj nje interviste me Ministrin Grek i cili shpjegoj se cilat ishin arsyet e debatit.

Ne fakte te them te drejten une rashe shume dakort me Ministrin Grek qe kishte kundershtuar planin e Ministrit Belg:
- pika e pare ishte: Ministri Belg i kishte kerkuar shtetit Grek "push" migrants "back in the sea"
- pika e dyte ishte: hapja e nje kampi per +/- 400.000 emigrante ne greqi , ku ministri grek e kundershton duke e quajtur ate nje plan nazist
Momenti qe me ACAROJ ne kulm me ministrin Grek ishte kur filloj te fliste ''per te drejata e njeriut'', ''per te drejtat e emigranteve'': ''Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα»'' Qe kur greku ka filluar te njoh ose ti zbatoj keto drejta??? Asnjehre nuk i ka njohur dhe as nuk i zbatur, as ne te shkuaren qe ende mban mbi supe gjakun e MASAKRAVE, nga me barbaret qe mund te egzitojne, por as ne ditet e sotme greku nuk ka rrespektuar ASNJEHERE te drejtat e emigranteve ne shtepin e tij. Ndersa kur behet fjala per ne ''shtepite e te tjereve'' shprehen dhe veprojne ndryshe sa per syte e botes... Kjo ishte arsyja qe me shtyu qe titullin e temes ta shkruanja ne greqisht....Me poshte mund te shikoni videon ne anglisht nga BBC:Gjithashtu po ju vendos dhe artikullin nga ''gazeta greke'' e cila nuk humbi rastin te ''krenohesh'' per brrockullat e ministrit ...
Μουζάλας στο BBC: Οι Βέλγοι μας είπαν να ρίξουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα!

Σε μια βαριά καταγγελία προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην εκπομπή Newsnight του BBC, που αφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα και τις προσπάθειες επίλυσής του από την Ευρώπη.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ. Μουζάλας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα! Μας είπαν: "Παρανομείστε! Φοβόμαστε! Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε!"», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε».

Ο κ. Μουζάλας όταν ρωτήθηκε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ζητείται να φτιαχτούν στην Ελλάδα είπε: «Αν ανατρέξετε στην ιστορία θα δείτε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης 400.000 ανθρώπων υπήρχαν μόνο στην εποχή των Ναζί. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στην ιστορία που να υπάρχουν στρατόπεδα για 400.000 ανθρώπους. Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα».

Στο ερώτημα ποιος φταίει για την κατάσταση είπε: «Δεν θέλω να είμαι μέρος του "blame game" θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Ευρώπης α λα καρτ. Δεν μπορείς να παίρνεις αγροτικές επιδοτήσεις, επιδοτήσεις για την εκπαίδευση αλλά όταν σε χρειάζεται η Ευρώπη, κλείνεις τα σύνορα. Φτιάχνεις φυλακές και ζητάς να πνίγουν οι άλλοι τους πρόσφυγες. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη».

Όταν ρωτήθηκε επίσης αν είναι οργισμένος ή λυπημένος απάντησε: «Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι υπουργός και πρέπει να είμαι ανοικτός σε όλα. Θελουμε να βρούμε την λύση αλλά έχουμε κουραστεί. Έχουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι περνούν από εμάς. Φανταστείτε ότι το καλοκαίρι περνούσαν 10.000 άνθρωποι την ημέρα από ένα νησί 3.000 κατοίκων. Πνίγονται στις θάλασσές μας. Κάθε μέρα οι Έλληνες μαζεύουν πτώματα από την θάλασσα. Θέλουμε πιο πολύ από τον καθένα, να λυθεί το πρόβλημα».

Re: Οι έλληνες μιλάνε για τα ''δικαιώματα'' μόνο για τα μάτια του κόσμου

Posted: Tue Jan 10, 2017 8:48 pm
by Sally
Kryepeshkopi i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, Anastas Janullatos, në një intervistë për televizionin grek ERT:
Materiali buron nga: TO
  Janullatos ka kërkuar një autokritikë nga qytetarët grekë dhe jo të luajnë rolin e viktimës. Ai thekson se grekët “pinin kafe në kohën kur shqiptarët u mblidhnin ullinj”, duke e cilësuar këtë si një gabim që duhet korrigjuar.  


Mooooos, shume akuzë të rëndë u paska bërë ...

  Ndërkohë, Kryepeshkopi i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë ka dënuar luftën në Siri: “besimi fetar është një çështje shumë delikate, pasi mund të shërbejë për të shtrembëruar te vërtetat dhe për te nxitur luftëra”.  Këtu po ke të drejtë!!! E kush më mirë se Kisha Ortodokse Greke e njeh ''urrejtjen e besimit fetar'' që ka projektuar edhe gjenocidin shqiptar në Çamëri?!
Çdo shqiptari sot sapo lexon këto dy rrjeshta, pa i hequr pikë e presje mëndja u shkon në ..... Çamëri!! Sa vrer është derdhur mbi banorët e saj!! Sa viktima!! Sa krime!! Sa masakra!! Dhe sikur të mos mjaftonte gjenocidi, sa shpifje të paskrupullta thurët në adresë të atij populli. Një fat i kobshëm i bëri njerëzit e asaj krahine objekt i shfrimit çnjerëzor të një mase të madhe fanatikësh të droguar nga urrejtja juaj fetare ... pikërisht kështu siç na e shpjegon ZOTNIA JOTE SOT....

Image
Kryepeshkopi i Greqisë , Spiridon Vllehu , me ushtrinë greke që kreu masakra në jugun e Shqipërisë , shkurt 1914 .

Image
Mitropoliti i Paramithisë Dhorotheos me Napolon Zervën , 27 qershor 1944 , Paramithi , pasi kryen masakra mbi popullsinë çame .

Image
Masakrat çame , një rol të madh luante edhe Kisha Ortodokse Greke që kishte projektuar edhe gjenocidin shqiptar në Çamëri .

  “Si mund të vrasësh njerëz të pafajshëm e të thërrasësh “Zoti është i madh?”. Nuk ka luftë të drejtë, vetëm paqja është e drejtë, lufta është luftë”.  


Për këtë ta kishe akuzuar popullin tënd, dhe jo që ''pse rrinin të pinin kafe kur shiptarët mblidhnin ullinjë''...

Image

Re: Οι έλληνες μιλάνε για τα ''δικαιώματα'' μόνο για τα μάτια του κόσμου

Posted: Tue Jan 10, 2017 8:52 pm
by Sally
Kryepeshkopi i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, Anastas Janullatos, në një intervistë për televizionin grek ERT:
Materiali buron nga: TO
  Janullatos ka kërkuar një autokritikë nga qytetarët grekë dhe jo të luajnë rolin e viktimës. Ai thekson se grekët “pinin kafe në kohën kur shqiptarët u mblidhnin ullinj”, duke e cilësuar këtë si një gabim që duhet korrigjuar.  


Mooooos, shume akuzë të rëndë u paske bërë ...

  Ndërkohë, Kryepeshkopi i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë ka dënuar luftën në Siri: “besimi fetar është një çështje shumë delikate, pasi mund të shërbejë për të shtrembëruar te vërtetat dhe për te nxitur luftëra”.  Këtu po ke të drejtë!!! E kush më mirë se Kisha Ortodokse Greke e njeh ''urrejtjen e besimit fetar'' që ka projektuar edhe gjenocidin shqiptar në Çamëri?!
Çdo shqiptari sot sapo lexon këto dy rrjeshta, pa i hequr pikë e presje mëndja u shkon në ..... Çamëri!! Sa vrer është derdhur mbi banorët e saj!! Sa viktima!! Sa krime!! Sa masakra!! Dhe sikur të mos mjaftonte gjenocidi, sa shpifje të paskrupullta thurët në adresë të atij populli. Një fat i kobshëm i bëri njerëzit e asaj krahine objekt i shfrimit çnjerëzor të një mase të madhe fanatikësh të droguar nga urrejtja juaj fetare ... pikërisht kështu siç na e shpjegon ZOTNIA JOTE SOT....

Image
Kryepeshkopi i Greqisë , Spiridon Vllehu , me ushtrinë greke që kreu masakra në jugun e Shqipërisë , shkurt 1914 .

Image
Mitropoliti i Paramithisë Dhorotheos me Napolon Zervën , 27 qershor 1944 , Paramithi , pasi kryen masakra mbi popullsinë çame .

Image
Masakrat çame , një rol të madh luante edhe Kisha Ortodokse Greke që kishte projektuar edhe gjenocidin shqiptar në Çamëri .

  “Si mund të vrasësh njerëz të pafajshëm e të thërrasësh “Zoti është i madh?”. Nuk ka luftë të drejtë, vetëm paqja është e drejtë, lufta është luftë”.  


Për këtë ta kishe akuzuar popullin tënd, dhe jo që ''pse rrinin të pinin kafe kur shiptarët mblidhnin ullinjë''...

Image