"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

Këtu mund të sillni kuriozitete të ndryshme nga vendi dhe bota si dhe lojëra zbavitëse të thjeshta për tu argëtuar dhe provuar shkathtësinë.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#1

Post by Sally » Sat Jun 13, 2009 6:30 pm

Gjej një fjale me dy shkronjat e fundit të fjalës së dhënë më parë.Fitues është ai i cili e “mbyll” lojën, d.m.th. që gjen një fjalë nga shkronjat e fundit të fjalës së dhënë ashtu që nuk mund të fillohet një fjalë e re.

1.Rregullat e lojës:
a) Jepet një fjalë
b) Nuk është e rëndësishem nëse fjala do të jetë në trajtën e shquar a në të pashquarën ( madje duke e përdorur trajtën e pashquar ka më shumë mundësi për ta mbyllur lojën)
c) Fjala mund të jetë çfarëdo pjese e ligjëratës ( emër, miemër, folje... etj)
d) Fjalët duhet të jenë gjuhësisht të pranueshme/të sakta ( të përdoret fjalori për këtë). Mund të përdorën edhe fjalë që nuk janë në fjalor, por që janë të njohura për të gjithë, p.sh. emra njerëzish: Albana, Artan, Erjon, Naim etj, etj.

2. Shembuj konkretë si duhet luajtur:
a) Jepet fjala, ta zëmë: Shqipëri
b) Nga dy shkronjat e fundit të fjalës ( Shqipë-ri ) gjendet një fjalë e re: rindaj
c) Vazhdon loja me fjalë të tjera: ajar, arsimtar, artistik,....
d) Dhe në fund vie fjala që mbyll lojën: ikër. ( sepse nuk ka asnjë fjalë shqipe që fillon me “ër” )

3. Kush e fillon lojën pasi të jetë mbyllur:
a) Lojën e fillon i pari që hyn dhe që e gjen se loja është e mbyllur.
b) Ai duhet të shkruaj:
- loja qenka mbyllur, po filloj me një fjalë të re
c) Shkruan fjalën e re

Ju uroj nje argetim te kendshem..........
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#2

Post by Sally » Sat Jun 13, 2009 6:36 pm

Po e filloj lojen me nje fjale te re..

Arberi.......
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Aulona
Star Member
Star Member
Posts: 607
Joined: Thu Jun 04, 2009 1:06 am
Gender: Female
Location: Albania

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#3

Post by Aulona » Sat Jun 13, 2009 6:41 pm

Ribotim..............
Growing up I was taught to "Treat people as I wanted to be treated", but as time passed and I met more people, I made my own version which is fair: "Treat people, like they treat you".

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#4

Post by Sally » Sat Jun 13, 2009 6:50 pm

Imitim..........
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Aulona
Star Member
Star Member
Posts: 607
Joined: Thu Jun 04, 2009 1:06 am
Gender: Female
Location: Albania

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#5

Post by Aulona » Sat Jun 13, 2009 7:10 pm

Imagjina
Growing up I was taught to "Treat people as I wanted to be treated", but as time passed and I met more people, I made my own version which is fair: "Treat people, like they treat you".

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#6

Post by Adriana » Sat Jun 13, 2009 7:11 pm

Imponim........


Faleminderit
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#7

Post by Adriana » Sat Jun 13, 2009 7:14 pm

Alba wrote:Imagjina


Temth.........
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#8

Post by Sally » Sat Jun 13, 2009 7:18 pm

Adriana wrote:
Alba wrote:Imagjina


Temth.........Ne kete raste loja eshte e mbyllur nga Adriana, Urime

Fillojm me nje fjale te re

Flamur......
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#9

Post by Adriana » Sat Jun 13, 2009 7:32 pm

Urime......

Faleminderit
Last edited by Adriana on Sun Jun 14, 2009 8:16 pm, edited 1 time in total.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Morrison
Regular Member
Regular Member
Posts: 65
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:28 pm
Gender: Male

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#10

Post by Morrison » Sat Jun 13, 2009 7:39 pm

Mendimet........

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#11

Post by Sally » Sat Jun 13, 2009 7:41 pm

Etje........
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Hymniarber
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1015
Joined: Tue Jun 02, 2009 5:04 am
Gender: Male
Location: Arbëria

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#12

Post by Hymniarber » Sat Jun 13, 2009 7:45 pm

Sally wrote:Etje........
Jetë
Fere libenter homines id quod volunt credunt
Image

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#13

Post by Arta » Sat Jun 13, 2009 7:50 pm

Hymniarber wrote:
Sally wrote:Etje........
Jetë
Të fala -haha-
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#14

Post by Sally » Sat Jun 13, 2009 7:54 pm

Lajm............

Ne kete raste loja eshte e mbyllur -haha-
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Gjej nje fjale me dy shkronjat e fundit, fituesi mbyll lojen

#15

Post by Sally » Sat Jun 13, 2009 8:01 pm

lLe te fillojm me nje fjale te re..

Aktor........
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Post Reply

Return to “Kuriozitete dhe lojra zbavitëse”