"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Shtatë mrekullitë e reja të natyrës

Këtu mund të sillni kuriozitete të ndryshme nga vendi dhe bota si dhe lojëra zbavitëse të thjeshta për tu argëtuar dhe provuar shkathtësinë.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Shtatë mrekullitë e reja të natyrës

#1

Post by Adriana » Wed Dec 14, 2011 12:51 pm

Image


1-Jejudo në Korenë e Jugut
Në jug të Koresë shtrihet ishulli vullkanor subtropikal Jejudo. Në vullkanin e shuar prej shumë vitesh është formuar një liqen kraterial, që është qendra e një parku kombëtar. Prej pak kohësh ishulli bën pjesë në shtatë mrekullitë e reja natyrore, të shpallura nga iniciativa private "New7Wonders".
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Shtatë mrekullitë e reja të natyrës

#2

Post by Adriana » Wed Dec 14, 2011 12:52 pm

Image


2-Amazona në Amerikën e Jugut
Në Amerikën e Jugut gjendet lumi më i pasur me ujë në botë. Amazona ka vëllim uji më të madh se shtatë lumenjtë e tjerë fqinj së bashku. Edhe ai është zgjedhur si një nga shtatë mrekullitë e reja natyrore. Për përzgjedhjen e shtatë mrekullive botërore u mblodhën disa qindra miliona vota
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Shtatë mrekullitë e reja të natyrës

#3

Post by Adriana » Wed Dec 14, 2011 12:53 pm

Image


3-Gjiri i Halongut në Vietnam
Në gjirin e Halongut ngrihen nga deti rreth 2000 shpate gëlqerore, në pjesën më të madhe të pabanuar. Gjiri është që prej vitit 1994 pjesë e trashëgimisë natyrore botërore të UNESCO-s. UNESCO distancohet qartë nga fushata e New7Wonders, pasi ajo nuk përfaqëson të gjithë njerëzit, por vetëm ata që kanë akses në internet.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Shtatë mrekullitë e reja të natyrës

#4

Post by Adriana » Wed Dec 14, 2011 12:56 pm

Image


4-Iguazu në Amerikën e Jugut
Në ujëvarat e Iguazut, uji derdhet në një gjatësi prej gati tre kilometrash. Dy parqe kombëtare kanë si qëllim të mbrojnë ujëvarat e Iguazut. Edhe organizata New7Wonders ka në shtatë rregullat themelore të kartës së saj mbrojtjen dhe ruajtjen e natyrës.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Shtatë mrekullitë e reja të natyrës

#5

Post by Adriana » Wed Dec 14, 2011 12:59 pm

Image


5-Ishulli Komodo në Indonezi
Ishulli indonezian Komodo është i njohur para së gjithash për reptilin Komodo. Bëhet fjalë për një lloj reptili i cili mund të bëhet deri në tre metra i gjatë dhe 70 kilogram i rëndë. Por jo vetëm për shkak të reptilit, por edhe falë florës dhe faunës së pasur, Komodo zuri vend në listën e shtatë mrekullive të reja të natyrës.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Shtatë mrekullitë e reja të natyrës

#6

Post by Adriana » Wed Dec 14, 2011 1:01 pm

Image


6-Lumi nëntokësor i Puerto Princessa
Në Filipine gjendet lumi më i gjatë nëntokësor i botës, me gjatësi 7 kilometra. Mbi lumë vizitorët arrijnë në një kupolë shkëmbore gjigante. Në ekosistemin e jashtëzakonshëm nëntokësor ka gjallesa të cilat nuk ndeshen askund tjetër në botë.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Shtatë mrekullitë e reja të natyrës

#7

Post by Adriana » Wed Dec 14, 2011 1:02 pm

Image


7-Mali i sheshtë në Afrikën e Jugut
Mbi qytetin e Kepit ngrihet mali i sheshtë më i famshëm në botë, i cili për shumë njerëz është njëkohësisht edhe emblema e Afrikës së Jugut. Ai mori vota të mjaftueshme për të hyrë në listën e shtatë mrekullive natyrore. Radha e fotografive në galeri nuk është renditje. New7Wonders do ta bëjë të ditur përzgjedhjen përfundimtare të shtatë mrekullive të reja natyrore vetëm në fillim të 2012.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Kuriozitete dhe lojra zbavitëse”