Page 1 of 1

KINEZET DHE HOTELI

Posted: Tue Jan 10, 2012 9:34 am
by Stilian
Hotel i ndertuar ne 15 dite!

Re: KINEZET DHE HOTELI

Posted: Tue Jan 10, 2012 9:39 am
by Adriana
  Kinezët ndërtojnë hotelin 30 katësh për 15 ditë

Tani Kina pretendon një tjetër titull: atë të ndërtuesve më të shpejtë në planet pasi kanë ngritur një hotel 30 katësh brenda 15 ditësh.
Ndërtimi i hotelit në qytetin Changsha përfundoi pa asnjë lëndim të punonjësve.
Akademia Kineze e Kërkimeve në Ndërtim tha se godina mund të përballojë edhe tërmetet 9 ballë. Hoteli ka një rezistencë pesë herë më të madhe se godinat e tjera.
Rekordi i mëparshëm ishte ai i ndërtimit të një godine 15 katëshe në gjashtë ditë, por ky rekord është më domethënës sepse hoteli plotëson çdo parametër të një ndërtimi modern.
 

Re: KINEZET DHE HOTELI

Posted: Tue Jan 10, 2012 9:44 am
by Adriana
-nono- Nuk me duket ndonje cudi nga kinezet, ne tirane kur u dogj kazino ''merkuri'' ne qytetin studenti e ndertuan perseri per 4-dite -hahaha- -hahaha-

Re: KINEZET DHE HOTELI

Posted: Tue Jan 10, 2012 9:46 am
by Stilian
Adriana wrote:
  Kinezët ndërtojnë hotelin 30 katësh për 15 ditë

Tani Kina pretendon një tjetër titull: atë të ndërtuesve më të shpejtë në planet pasi kanë ngritur një hotel 30 katësh brenda 15 ditësh.
Ndërtimi i hotelit në qytetin Changsha përfundoi pa asnjë lëndim të punonjësve.
Akademia Kineze e Kërkimeve në Ndërtim tha se godina mund të përballojë edhe tërmetet 9 ballë. Hoteli ka një rezistencë pesë herë më të madhe se godinat e tjera.
Rekordi i mëparshëm ishte ai i ndërtimit të një godine 15 katëshe në gjashtë ditë, por ky rekord është më domethënës sepse hoteli plotëson çdo parametër të një ndërtimi modern.
 
Jane popull punetor, ska llafe me ata!! Ketu ne itali po pushtojne gjithçka, nga "kafet" tek industria e tekstileve.

Re: KINEZET DHE HOTELI

Posted: Tue Jan 10, 2012 9:49 am
by Adriana
Edhe ne popull puntore kemi qene me xhaxhin..... -haha- , jo se ata nuk kane llafe, nuk kane te drejtat qe te ken llafe!!

Re: KINEZET DHE HOTELI

Posted: Tue Jan 10, 2012 10:02 am
by Patush
Stilian wrote:
Adriana wrote:
  Kinezët ndërtojnë hotelin 30 katësh për 15 ditë

Tani Kina pretendon një tjetër titull: atë të ndërtuesve më të shpejtë në planet pasi kanë ngritur një hotel 30 katësh brenda 15 ditësh.
Ndërtimi i hotelit në qytetin Changsha përfundoi pa asnjë lëndim të punonjësve.
Akademia Kineze e Kërkimeve në Ndërtim tha se godina mund të përballojë edhe tërmetet 9 ballë. Hoteli ka një rezistencë pesë herë më të madhe se godinat e tjera.
Rekordi i mëparshëm ishte ai i ndërtimit të një godine 15 katëshe në gjashtë ditë, por ky rekord është më domethënës sepse hoteli plotëson çdo parametër të një ndërtimi modern.
 
Jane popull punetor, ska llafe me ata!! Ketu ne itali po pushtojne gjithçka, nga "kafet" tek industria e tekstileve.

Jo popull puntor por popull skllav! Te tille dihet se gjithmone kan lakmuar pasurin materiale siperfaqesuese dhe jo ate shpirterore dhe Hyjnore! Mbase e ke vu re se si mbushen me emocione dhe madheshti kur vizitojne qytetet e Talise, nder pjacat e tyre te mbushura me art, skulptura dhe nje dashuri e cila ka kthyer guret e ftofte dhe te ngurte ne qenje te ngrohta dhe plot jete? Eshte kjo force jete qe te jep fuqi ty te hedhesh vrer ndaj tyre, ne nje menyre apo tjetren! O ironi e fatit fame keq!