"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Shampanjë e ushqim për ditën e “apokalipsit”

Këtu mund të sillni kuriozitete të ndryshme nga vendi dhe bota si dhe lojëra zbavitëse të thjeshta për tu argëtuar dhe provuar shkathtësinë.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Mendi
Regular Member
Regular Member
Posts: 68
Joined: Tue Nov 24, 2009 1:03 am
Gender: Male

Shampanjë e ushqim për ditën e “apokalipsit”

#1

Post by Mendi » Thu Dec 13, 2012 6:37 pm

Kiev, 13 dhjetor - Një prodhues shampanje nga Ukraina ka organizuar një festë për Apokalipsin pikërisht në qilarët e tij, transmeton ABCnews njoftimin. Ai ka ftuar me qindra persona të presin së bashku fundin e botës sipas asaj që është parashikuar nga profecia Maja, duke pirë shampanjë. Qilarët janë ndërtuar 135 vjet më parë me idenë për të prodhuar shampanjë ruse sipas teknologjisë franceze. Tashmë këta qilarë ofrojnë 400 shtretër dhe 5 suita në tunelet e tyre. Organizatorët mendojnë se ka vend mjaftueshëm për të strehuar me qindra persona dhe për t’i shpëtuar ata nga fundi i botës.
Por dhe stafi që punon në këtë sipërmarrje kanë prenotuar për vete dhe familjarët e tyre.
Gjithashtu janë marrë masat që 400 të ftuarit të kenë se çfarë të hanë për rreth dy javë. Qilarët që zakonisht kanë një temperaturë mesatare deri në 16 gradë celsius janë pajisur me ngrohës.
Për të gjithë ata që planifikojnë ta kalojnë datën 21 dhjetor atje, sigurisht që do të ketë dhe shumë verë.

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Shampanjë e ushqim për ditën e “apokalipsit”

#2

Post by bardus » Fri Dec 14, 2012 2:10 pm

Mendi wrote:Kiev, 13 dhjetor - Një prodhues shampanje nga Ukraina ka organizuar një festë për Apokalipsin pikërisht në qilarët e tij, transmeton ABCnews njoftimin. Ai ka ftuar me qindra persona të presin së bashku fundin e botës sipas asaj që është parashikuar nga profecia Maja, duke pirë shampanjë. Qilarët janë ndërtuar 135 vjet më parë me idenë për të prodhuar shampanjë ruse sipas teknologjisë franceze. Tashmë këta qilarë ofrojnë 400 shtretër dhe 5 suita në tunelet e tyre. Organizatorët mendojnë se ka vend mjaftueshëm për të strehuar me qindra persona dhe për t’i shpëtuar ata nga fundi i botës.
Por dhe stafi që punon në këtë sipërmarrje kanë prenotuar për vete dhe familjarët e tyre.
Gjithashtu janë marrë masat që 400 të ftuarit të kenë se çfarë të hanë për rreth dy javë. Qilarët që zakonisht kanë një temperaturë mesatare deri në 16 gradë celsius janë pajisur me ngrohës.
Për të gjithë ata që planifikojnë ta kalojnë datën 21 dhjetor atje, sigurisht që do të ketë dhe shumë verë.

Shpresoj qe te mos i harxhojne krejt parate me 21 sepse do tu duhen edhe per 22,23....
Eshte gjetur nje kalendar tjeter Majan qe thote se, pas perfundimit te ketij kalendari, fillon nje tjeter me afro 7000 vjet.

Post Reply

Return to “Kuriozitete dhe lojra zbavitëse”