Page 1 of 1

Aristoteli,nje lloj ari i panjohur..

Posted: Thu May 23, 2013 1:58 pm
by bardus
Nje informate e rralle na vjen nga Claudio Ptolemeo tek "Gjeografia,pershkrim universal i tokes" nder te tjera ndersa pershkruan Shqiperine autori thote:
" Me deshmine e Aristotelit aty eshte gjetur nje lloj ari i panjohur"

Image

Se cfare ka dashur te thote Aristoteli, ndoshta nuk do ta gjejme kurre sepse, sot ne dime qe ari ,


Name: Gold
Symbol: Au
Atomic Number: 79
Atomic Mass: 196.96655 amu
Melting Point: 1064.43 °C (1337.5801 K, 1947.9741 °F)
Boiling Point: 2807.0 °C (3080.15 K, 5084.6 °F)
Number of Protons/Electrons: 79
Number of Neutrons: 118
Classification: Transition Metal
Crystal Structure: Cubic
Color: Gold

dhe cfare ari i panjohur ka qene ai qe thote Aristoteli, eshte gjendur ne trojet tona?