"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Si i thone ujit ne italisht?

Këtu mund të sillni kuriozitete të ndryshme nga vendi dhe bota si dhe lojëra zbavitëse të thjeshta për tu argëtuar dhe provuar shkathtësinë.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Si i thone ujit ne italisht?

#1

Post by Sally » Fri Sep 20, 2013 8:42 pm

Si i thone ujit ne italisht?
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: Si i thone ujit ne italisht?

#2

Post by land » Wed Sep 25, 2013 7:21 pm

Sally wrote:Si i thone ujit ne italisht?
acqua i thone...

latinisht aqua
gjermanishte e vjeter aha
gotisht ahwa

ne puglia e di si i thonin mesapet?
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Si i thone ujit ne italisht?

#3

Post by Sally » Wed Sep 25, 2013 8:13 pm

land wrote:
Sally wrote:Si i thone ujit ne italisht?
acqua i thone...

latinisht aqua
gjermanishte e vjeter aha
gotisht ahwa

ne puglia e di si i thonin mesapet?


Pyetja ishte sepse ne nje program televiz te RAIuno-s qe quhet L'eredita ishte nje pyetje tek kategoria -Vero o falso- ku flitesh per fjalen Acuqa, pyetja ishte: 80% e italianeve ne internet fjalen Acqua e shkruajne Aqua... Vero o falso? Personi qe ishte ne loje tha Falco ( jo e vertet ) , po ne te vertet ishte Vero ( vertet ) :) .
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Si i thone ujit ne italisht?

#4

Post by bardus » Wed Sep 25, 2013 9:23 pm

Meqe u hap loja e ujit po shtoj edhe une"

Kalasha : ug,uk ; uc'har ''uje v`ar'' N. Waterfall ; ug lasek 'uje leshoj' Eng. To irrigate ; ugas tyek '' uje tjek ' V. To release water into an irrigation channel;

Helenet: Homeri ui "shi ;
Ne mitologji , Hyades "the rainy ones" ,te shiut ,ujit[shi > h`ui] ; Ὑάδες 'the Hyades' alb. uja/ta ; Hyas 'ujas' ; Ζευς υει ' Zeusi shiut'
Ὕης ''ujas'' as the god of fertilizing moisture,

Hittite : witi 'ujti' ; u,ite

Egyptiane Hieroglife : hwii
Piramide : w.t 'shi'

ὑετίς 'amfore ne Tarantino'

Edessa <nga ilirishtja uedesia [Kretschmer]

land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: Si i thone ujit ne italisht?

#5

Post by land » Sat Sep 28, 2013 2:46 pm

bardus, bera nje pyetje askush nuk u pergjigj.
ne puglia e di si i thone barezet sot ne dialektin e tyre?
ka mbetur e pandryshuar qe nga antikiteti messap.

Puje

kurse salentinet

Puia
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Si i thone ujit ne italisht?

#6

Post by bardus » Sun Sep 29, 2013 9:19 am

land wrote:bardus, bera nje pyetje askush nuk u pergjigj.
ne puglia e di si i thone barezet sot ne dialektin e tyre?
ka mbetur e pandryshuar qe nga antikiteti messap.

Puje

kurse salentinet

Puia
Mesa duket nuk u pergjigjem se sja patem idene :) .

Fjalen uje Pederseni e mendonte te ardhur nga *ud- ,sepse te gjitha ne pergjithesi mbaronin me -d ,-t

pervec uje(t?) dhe Homerit ui 'shi'.

Post Reply

Return to “Kuriozitete dhe lojra zbavitëse”