"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Ermal Meta & Fabrizio Moro, Vendi I-re ne Sanremo 2018

Mund të sillni lirikat e këngëve tuaja më të pëlqyera, si dhe krijimet tuaja.

Moderator: Strokulli

Post Reply
TeuAL
Star Member
Star Member

Ermal Meta & Fabrizio Moro, Vendi I-re ne Sanremo 2018

Post by TeuAL » Sun Feb 11, 2018 10:29 am

Kantautori Ermal Meta dhe Fabrizio Moro fitojne cmimin e pare ne festivalin Italian te Sanremos - 2018.

Festivali i Sanremos 2018 renditi ne vend te pare kengen e sjelle nga Ermal Meta & Fabrizio Moro - " Non mi avete fatto niente " (Vendi I-re)! Urime Ermal !
Ngjitja nga www.youtube.com/watch?v=9vSDfRMrJU4
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Re: Ermal Meta & Fabrizio Moro, Vendi I-re ne Sanremo 2018

Post by Adriana » Tue Feb 13, 2018 8:05 pm

Qe kur u prezantua lista e kengeve qe do merrnin pjese ne festival dhe pash Ermalin ne duet me F.Moro, thash.... Kam vite qe prisnja nje fitore nga Ermali ne Sanremo, por jo me nje duet (dhe pikerisht me nje kengetar italian).... :? Kisha filluar te krijonja idene qe Sanremo ishte ''cliruar'' nga regjimi.... por paskam gabuar! Megjithate per Ermalin pa diskutim eshte nje cmim mese i merituar!!!!

Sot ne internet lexova kete mesazh te Ermalit per te gjithe gazetaret shqiptare:

Mesazh për të gjithë gazetarët shqiptarë:

Mos spekulloni mbi jetën time, ju nuk dini asgjë nga jeta ime. Kur në atë intervistë përdora fjalën “bastard” nuk thashë asnjë emër. Mos e shtoni ju atë emër sepse gaboni rëndë jo vetëm me mua por edhe me familjen e personit për të cilin po shkruani ose po flisni.
Kënga që fitoi festivalin e Sanremos është kundër terrorizmit, asgjë më shumë. Shpresoj mos te lexoj më gjëra të tilla.
Falemnderit për vëmëndjen.

Ermal Meta  

ju nuk dini asgjë nga jeta ime..... gabon rende ketu Ermali, se te gjithe (fansat) e dime historin, ( jo me gazetaret qe me kete pune meren), ka qen vet Ermali qe e ka treguar me dhjetra e dhjetra here ne cdo TV-SHOW qe ka marre pjese!! Sot jetojme ne EPOKEN E INTERNETIT, dhe shume thjeshte gazetaret le te vetembrohen duke kerkuar ne interenet (video/intervista) pjeset ku Ermali ka folur per jeten e tij.

Edhe une kur e degjova kete interviste ashtu kam menduar ( si gazetaret shqipare), Kjo interviste eshte bere direkt mbas nates finale ne programin 'mund ta ndiqni ketu' DopoFestival ( mbas festivalit), 11/02/2018, ku Ermali u shpreh duke thene, se ne momentet qe kam kenduar kam kujtuar FEMIJERINE TIME... dhe me pas i emocionuar duke pare nga kamera u shpreh: 'Bastardo non mi hai fatto niente'...

Atehere lind pyetja, kujt tjeter mund ti drejtohesh Ermali?! Dhe pse reagon ne kete menyre vetem me gazetaret shqipar, pse nuk u kundervihet dhe italianeve qe jane shprehur njesoj!!
Si perfundim, shpresoj qe ky debat te mbyllet me kaq se nuk dua ta bej bojkot Ermalin -hahaha- , kam vite qe e ndjek, edhe pse me banim ne Hollande kam blere cdo disk te tij..... FORCA ERMAL, kur te fitosh Eurovizionin 2018 per Italjonet ne pershendet dhe ne ( Kuq e Zi ) me FLAMURIN TONE -loveyou-
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

TeuAL
Star Member
Star Member

Post by TeuAL » Wed Feb 14, 2018 4:18 pm

Adriana wrote:
Tue Feb 13, 2018 8:05 pm
. . .
Edhe une kur e degjova kete interviste ashtu kam menduar ( si gazetaret shqipare), Kjo interviste eshte bere direkt mbas nates finale ne programin mund ta ndiqni ketu' DopoFestival ( mbas festivalit), 11/02/2018, ku Ermali u shpreh duke thene, se ne momentet qe kam kenduar kam kujtuar FEMIJERINE
. . .
E pashe, ishte ne minuten 34.44 dhe vertet qe pergjigja e Ermalit le vend per pyetje per sqarim, por mu kujtua nje interviste me nje Superstari te "Rock-ut", te cilit kur ju kerkua te thoshte dicka per publikun, tha: " . . . kengetareve kerkojuni vetem ate qe ata bejne mire, te kendojne, lerini te tjerat qe mos te zhgenjeheni . . . " , shto ketu emocionet e muzikantit gjate transmetimit direkt. Une jam e prirur te mendoj se fliste per femijerine ne vendlindje ne periudhen dramatike te viteve 90.
Tolerancë zero të pavërtetës.

Aleksandra
Junior Member
Junior Member

Post by Aleksandra » Fri Jul 17, 2020 2:23 pm

Nje nder kenget e mia te preferuara te cilen e kam dhe e degjoj ende dhe sot.

Post Reply

Return to “Muzike, këngë”