Page 1 of 1

Armik

Posted: Sat Jun 29, 2013 8:40 pm
by Sally
Armik Dashchi, i njohur me emrin artistik Armik lindur ne Iran me prejardhje nga Armenia. Qe ne moshen 7 vjecare e jema e zbuloj duke i rene kitares ne bodrum i fshehur. Familja duke besuar qe kishte nje talent filluan te paguanin mesime private me kitare, dhe ne moshen 12-vjecare aji u be nje muzikant profesionist ( ne zhaz ). Me pas aji shkoj ne Spanje ( 1970 ) ku zbuloi nje pasion te ri Flamencon. Me tej Armik shkoj ne Amerik ( Los Angeles ne 1981) ku terhoqi dhe rrenjet e tij te xhazit dhe pasionet flamenko per te krijuar nje kthese revolucionare ne tingujt Nuevo flamenko... duke arritur nje sukese te madh nga viti 1994 me albumin e tij te pare Rain Dancer dhe deri me sot.

perkthyer nga une (pak shkurt)ALBUMET:

Rain Dancer (1994)
Gypsy Flame (1995)
Rubia (1996)
Malaga (1997)
Isla Del Sol (1999)
Romantic Dreams (2000)
Rosas Del Amor (2001)
Guitar Romance (2001)
Lost in Paradise (2002)
The Best Of Armik (2003)
Amor de Guitarra (2003)
Piano Nights (2004)
Romantic Dreams (2004)
Treasures (2004)
Mar de Suenos (2005)
Cafe Romantico (2005)
Desires: The Romantic Collection (2006)
Mi Pasion (2006)
Christmas Wishes (2006)
Guitarrista (2007)
A Day in Brazil (2007)
Barcelona (2008)
Fuego Gitana - The Nuevo Flamenco Collection (2008)
Serenata (2009)
Besos (2010)