"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Apel i FLOSSK për Ditën e Flamurit

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.

Moderator: bardus

Post Reply
User avatar
ErjonH.
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 219
Joined: Tue Apr 13, 2010 5:56 pm
Gender: Male

Apel i FLOSSK për Ditën e Flamurit

#1

Post by ErjonH. » Sun Nov 28, 2010 1:28 pm

Image
FLOSSK është shoqata e Softuerit të Lirë dhe të Hapur që vepron në Kosovë, dhe meqense sot është dita e Flamurit, FLOSSK ofron një sërë aktivitetesh Online që do ndihmojnë Kosovën dhe kombin Shqipëtar në njohjen e tyre në botën e Internetit. Disa nga këto Aktivitete të cilat po zhvillohen do ti përmendim në këtë artikull.
Si aktivitet kryesor i kësaj dite që do zhvillohet nga FLOSSK dhe po kërkohet ndohmë nga të tjerët është ndrryshimi i emrave të fshatrave të Kosovës nga serbishtja në shqip(http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_po ... anian_name), dhe ju mund ti ndrryshoni ato Wikipedia. Aktiviteti tjetër është faqja shqipe e wikipedia sq.wikipedia.org, dhe shtimi i Qyteteve, Fshatrave, Maleve e tjera në simple.wikipedia.org pra në artikujt e thjeshtë të vendeve të ndrryshme në wikipedia dhe shtimi i emrave të tyre të bëhet në shqip.

Gjithashtu dhe njëra ndër gjërat me të cilat po mirret FLOSSK këto ditët e fundit dhe që është popullarizuar është dhe gara e fotografive të Kosovës. Menagjimi i këtij projekti në anën tjetër nuk po mbështetet nga shum njerëz pra duhet që të ketë më shumë, dhe ju mund të ndihmoni duke u bërë pjesë e këtij projekti. Një ndër idetë që mund të jenë të frytshme thotë James Michael DuPont nga Flossk, editimi i Wikipedias Serbe dhe neutralizimi i saj, pra neutralizimi i historisë së vendeve, emrave të tyre e tjera, pra mund të ndihmojnë dhe shqiptarët që dinë gjuhën serbe.

Projekti tjetër me të cilin është duke u marrur FLOSSK është OpenStreetMap, si mund të ndihmoni në këtë projekt? Është shumë e thjeshtë, vetëm vizitoni web-faqen osm.org, regjistrohuni dhe editoni hartën, duke shtuar gjëra këtu mund ta bëni hartën e Kosovës më të pasur. Pra dhe ju mund ta ndihmoni FLOSSK me anë të këtyre akcioneve të thjeshta, dhe do ishte më mirë që të bëhej këtë ditë kaq të madhe për Shqipëtarët./openworld.al

Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”