"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Qosja ne gjendje te turbullt mendore.

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.

Moderator: bardus

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Qosja ne gjendje te turbullt mendore.

#1

Post by Zeus10 » Wed Apr 27, 2011 3:08 pm

Akademiku i shumereklamuar "i shquar", Rexhep Qosja, ka dale se fundi me artikullin e rradhes, ku ne menyre fare absurde dhe iracionale ne formen e arsyetimt, mohon genocidin e ushtruar nga pushteti komunist, kunder shtresave te ndryshme shoqerore shqiptare, si ajo e ish pronarve-tregetareve, si ajo e intelktualeve atdhetare dhe klerikeve. Ai shton nje pyetje si me poshte:
  2. A mund të thuhet se në Shqipërinë komuniste kishte program politik dhe shtetëror për zhdukjen e pjesëtarëve të ndonjë bashkësie racore, të ndonjë shtrese shoqërore, të ndonjë bashkësie etnike, të ndonjë bashkësie fetare apo të pjesëtarëve të ndonjë përkatësie tjetër?
Jo. Program i tillë nuk është zbuluar deri sot sepse një program i tillë nuk ekzistonte - kurrë në Shqipërinë komuniste a jokomuniste.  


dhe kete pytje ai e shtron pasi pozohet "i cuditur", qe ne Muzeun Historik Kombetar, eshte ngritur nje pavion me emrin: Pavioni i Gjenocidit:
  Muzeun Historik Kombëtar, shoh se si mbi një derë ishte shkruar me shkronja posaçërisht të dukshme: PAVIJONI I GJENOCIDIT .
E pyes veten: a po shoh mirë? A po shoh mirë apo më bëjnë sytë?
I heq syzet, i fshij kujdesshëm, i vë prapë dhe ngrejë kokën e shikoj prapë televizionin: shoh prapë çka kisha parë pak më parë: PAVIJONI I GJENOCIDIT. Kamera televizive është përqendruar pikërisht në të: në PAVIJONIN E GJENOCIDIT.  
Po zoti Qose, ka egzistuar nje program i qarte politik me emrin LUFTA E KLASAVE, qe ishte drejtuar kunder shtresave te caktuara shoqerore, si ato te permendura pak me siper dhe ne pergjithesi kunder çdo shqiptari patriot e intelektual, qe e shihte sundimin komunist, si nje te keqe te madhe per atdheun, si nje roberi, izolim, persekutim te mases se madhe te shqiptareve, nga nje grup njerezish, me ideologji antikombetare, me lidhje te dyshimta me ata qe kane dashur ta cbejne kete vend, nga ata qe zhduken fene dhe kultet fetare, persekutuan klerin, shfarosen gjithe intelektualet e shkolluar jashte Shqiperise dhe bashkuan vendin ne aleanca ideologjike, me gjithefarelloj shtetesh aziatike, duke lene jashte ne menyre paradoksale vellezerit tane jashte shtetit te cunguar shqiptar.
Ju z.Qose, fyeni jo vetem intelektin e shqiptareve me menyren tuaj absurde te te arsyetuarit, por dhe kujtesen historike te tyre, per nje histori jo shume te larget. Ju tingelloni ose shume cinik, ose shume anakronik, ose (te me falesh) shume idiot dhe i lig, kur mendon se me shkrimin tend fare patetik, do mundesh te vesh ne dyshim dhe diskutim, GENOCIDIN e ushtruar prej atij grupi shqiptaresh(dhe jo shqiptaresh) ne sundim, kunder vlerave me te mira shoqerore, intelektuale, politike te shoqerise dhe kombit shqiptar per gati 50 vjete.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”