Arta wrote:Socio flm per kete materjal! Ky konsiston me verejtjet qe i eshte hequr Greqise nga komuniteti Evropian. Shpresoj ta lexojne edhe te tjere, me gjithe raportin qe kam sjelle ne nje nga temat tek forumi anglez.
Duke folur me nje Cam ortodoks Suliot ne Greqi, dhe po flisnim per perberjen e popullsise te "Greqise" para se ta pushtonte turku ishte pothuajse 50% Arvanit, une perdora fjalen "Occupy", dhe ai direkt me tha-si e kemi occupuar ne ate vend kur ne jemi vendas?
ArtaArta wrote:Socio flm per kete materjal! Ky konsiston me verejtjet qe i eshte hequr Greqise nga komuniteti Evropian. Shpresoj ta lexojne edhe te tjere, me gjithe raportin qe kam sjelle ne nje nga temat tek forumi anglez.
Duke folur me nje Cam ortodoks Suliot ne Greqi, dhe po flisnim per perberjen e popullsise te "Greqise" para se ta pushtonte turku ishte pothuajse 50% Arvanit, une perdora fjalen "Occupy", dhe ai direkt me tha-si e kemi occupuar ne ate vend kur ne jemi vendas?
Alb, historiani romak Justin shek.2 AD e permend edhe Pirron si 'barbar' ( shiko tek tema e Epirit - 'Illyrians to the Albanians' 2005 N. Ceka, fundi i faqes 253.)ALBPelasgian wrote:Dokument i vlefshem! Mirepo e zbulova nje "behane" te vogel: mbreti Pirro nuk eshte permendur ne burimet antike si 'barbar', por epirotet ne pergjithesi jane permendur si barbare (tukididi, Straboni dhe skymni)