"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Vrasja e te riut "minoritar" dhe bashkejetesa "nderetnike".
- Zeus10
- Grand Fighter Member
Re: Vrasja e te riut "minoritar" dhe bashkejetesa "nderetnik
[quote2="Sali Berisha"]“Unë shfrytëzoj edhe këtë rast, pasi jam lidhur edhe me Kryetarin e Bashkisë dhe i kam përcjellë familjes ngushëllimet, t’i shpreh sërish familjes ngushëllimet, sepse është një akt i shëmtuar të vrasësh dikë duke u kthyer në shtëpinë e vetë. Është një akt barbar”- deklaroi më tej, kryeministri Berisha[/quote2]
Une do pyesja: ' Ku e di kryeministri yne, qe vrasja e "minoritarit", nuk ishte thjeshte nje aksident, dhe a mund te merret fjala e V. Bollanos, si e vertete, kur ai dhe kombesine me te cilen pozon vetveten, e ka te genjeshtert? '
Une do pyesja: ' Ku e di kryeministri yne, qe vrasja e "minoritarit", nuk ishte thjeshte nje aksident, dhe a mund te merret fjala e V. Bollanos, si e vertete, kur ai dhe kombesine me te cilen pozon vetveten, e ka te genjeshtert? '
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
- Arta
- Sun Member
Jo vetem ajo, por po te hapesh broshurat e guides qe botohet nga bashkia e himares(pra eshte dokument shteteror), ne faqen 1-2 Bollano ka shkruajtur qe 85% e popullsise te himares eshte greke!!! E pra Berisha rri dhe fryn syte, edhe keta te tjeret nuk jane me pak me faj, prandaj duhet populli te reagoj qe edhe te tjeret kur te vijne te vene gishtin kokes!Zeus10 wrote:[quote2="Sali Berisha"]“Unë shfrytëzoj edhe këtë rast, pasi jam lidhur edhe me Kryetarin e Bashkisë dhe i kam përcjellë familjes ngushëllimet, t’i shpreh sërish familjes ngushëllimet, sepse është një akt i shëmtuar të vrasësh dikë duke u kthyer në shtëpinë e vetë. Është një akt barbar”- deklaroi më tej, kryeministri Berisha[/quote2]
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
- Trojan
- Honored Member
Mua me vjen Keq qe keta politikanet tane u nixtuan te nxjerrin konkluzjone mbi ngjarjen , pa u ber e qarte akoma se si ndodhi ngjarja nga ekspertet e policise....
Per Bollanon e kuptoj se do qe te jet perhere ne "gjendje lufte" Himara , dhe kunder shtetit shqiptar dhe shqiptareve... po keta idjotat e tjere njehere si u hodhen si gjela.. si pelqen siduket kryebashkiakut turizmi se po fillojne dhe po flasin shqip himarjotet,, dhe i ngeli detyra dhe rroga pa paguar..
Keta himarjotet duhet ta kuptojne qe Bollano vetem dem i ben Himares... do te shkaterroj turizmin tani ..........
Per Bollanon e kuptoj se do qe te jet perhere ne "gjendje lufte" Himara , dhe kunder shtetit shqiptar dhe shqiptareve... po keta idjotat e tjere njehere si u hodhen si gjela.. si pelqen siduket kryebashkiakut turizmi se po fillojne dhe po flasin shqip himarjotet,, dhe i ngeli detyra dhe rroga pa paguar..
Keta himarjotet duhet ta kuptojne qe Bollano vetem dem i ben Himares... do te shkaterroj turizmin tani ..........
- Arta
- Sun Member
"Kreu i PBDNJ-së, Vangjel Dule dënoi sot vrasjen e 35 vjecarit, Aristotel Guma ndërsa kërkoi ristrukturim të policisë në qytetin jugor". Z. Daulle me fal Dule a je ne dijeni ti zotni se personi qe beri aksidentin eshte ne polici e nuk kishte asgje etnike? I lutemi shume politikes tone si te PD dhe PS largoni tipat te tille si Dule, Bollano dhe Janullatos, distancohuni prej tyre te cilet kthjne ngjarje te tilla aksidente qe mund te ndodhi kudo ne nje vrasje qe nuk ka llogjike! Z. Daulle gjuhen greke edhe Enver Hoxha ua la per respekt jo me sot ne demorkaci qe kendohet vetem greqisht ngado qe shkon, thua se jemi ne Greqi se njerezit tane duan te duken trendi! Po nuk keni faj ju, fajin ne na e kane politika servile, dhe kur them servile fus ketu politiken e te dyja paleve ne vendin tone! Kush je ti mroe zoteri te na thuash sesi do ri-kontruktojme policine e vnedit ne jug me minoritare. Pse ankohesh se nuk qenkeni te punesuar kur nga ana tjeter thua se do bejne proteste nenpunesit minoritare. Kur ti z. Dule te pergjigjesh per te gjithe te drejtat e njerzve ashtu sic ka edhe emrin hipokrit partia juaj. Nuk e dinim ne qe Njerez qenkan vetem minoritaret, i bieka te behemi te gjithe minoritare. Turp te te vije, dhe turp atyre qe nuk distancohen nga ty!
Vetëdorëzohet autori i ngjarjes në Himarë
VLORE - Vetëdorëzohet në policinë e Vlorës, shtetasi Ilir Muka, i akuzuar për ngjarjen e ndodhur mbrëmjen e së enjtes në periferi të Himarës, ku pas përplasjes me makinë, mbeti i vdekur 35 vjecari Aristotel Guma.
Lajmi konfirmohet nga burime zyrtare të policisë, të cilat bëjnë të ditur se sot rreth orës 19:20, shtetasi i Ilir Muka, është paraqitur në Drejtorinë e Policisë së Vlorës, ku ka deklaruar se vetëdorëzohet para organeve të rendit për t’ju përgjigjur akuzave në lidhje me ngjarjen.
Mësohet se i riu ka qëndruar i fshehur në afërsi të Tiranës që prej së premtes kur u shpall në kërkim nga policia. Për kapjen e tij, policia kishte caktuar një shpërblim prej 20 mijë dollarësh për këdo që jepte informacion që do të ndihmonte në arrestimin e tij.
Gjatë një interviste ekskluzive për News24, babai i 20 vjecarit Muka tregoi mbrëmjen e djeshme se i biri i kishte thene në telefon se kishte shtypur aksidentalisht një person që nuk e njihte dhe më pas ishte larguar.
I ati e konsideroi të papranueshme faktin që djali i tij po akuzohet për racizëm, kur në të vërtetë ajo që ndodhi ishte një aksident rrugor. Halo Muka bëri të ditur se djali i tij kishte ndërmend të vetëdorëzohej në polici me qetësimin e situatës së krijuar në Himarë.
Banorët e Himarës reaguan ashpër pas vdekjes së 35 vjecarit, duke bllokuar për orë të tëra aksin nacional Vlorë-Sarandë, në shenjë proteste, me pretendimin që ngjarja kishte motive etnike.
Last edited by Arta on Sun Aug 15, 2010 7:23 pm, edited 1 time in total.
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
- Illyrian
- Regular Member
Shembull se si duhet te sidhet Berisha-Meta-Rama.....(Por ata jane shume te zene duke share dhe akuzuar njeri tjetrin sesa te ndjekin nje politike Kombetare)
“Himara”, politikanët kundër Janullatosit
Dy ditë pas deklaratave të forta të Athinës dhe kryepeshkopit Janullatos mbi ngjarjen e rëndë të Himarës, ka reaguar Partia Lëvizja e Legalitetit.
Kryetari Ekrem Spahia tha se aktivizimi i zërave greqishtëfolës nuk është i rastësishëm, por pjesë e një skenari të gatuar, siç tha ai, në guzhinat greke.
“Populli shqiptar ka treguar prej shekujsh se nuk manifeston asnjë urrejtje etnike, përkundrazi në historinë e vjetër e të re ka qënë viktimë e kësaj urrejtjeje që është ushtruar prej kombeve të tjerë, ku Greqia zë një vend kryesor. Genocidi ndaj popullsisë çame, masakra e Peshkëpisë, vrasja e të riut Gramoz Palushi janë shembuj tipikë të urrejtjes greke ndaj kombit shqiptar. Do të ishte mirë sikur Janullatos të kishte përmendur edhe rastet e mësipërme”, tha zoti Spahia.
Edhe nënkryetari i kësaj partie, Murat Basha, tha se përpjekjet për ta lidhur ngjarjen me motive etnike janë të qëllimshme.
“I kërkojmë policisë dhe drejtësisë të marrin masa dhe të vënë para përgjegjësisë shkaktarët e kësaj tragjedie, por njëkohësisht dua të shpreh indinjatën time për qëndrimin që po mban shteti grek dhe kryetari i bashkisë zoti Bollano. Duhet bërë e qartë njëherë e mirë për të gjithë se në Shqipëri dhe në Himarë nuk ka minoritet grek”, deklaroi nënkryetari i PLL, Murat Basha.
Krerët e PLL-së i ka kërkuar organeve përgjegjëse të zbardhin sa më shpejt ngjarjen dhe të mos lejojnë cënimin e autoritetit shtetëror në Himarë.
“Himara”, politikanët kundër Janullatosit
Dy ditë pas deklaratave të forta të Athinës dhe kryepeshkopit Janullatos mbi ngjarjen e rëndë të Himarës, ka reaguar Partia Lëvizja e Legalitetit.
Kryetari Ekrem Spahia tha se aktivizimi i zërave greqishtëfolës nuk është i rastësishëm, por pjesë e një skenari të gatuar, siç tha ai, në guzhinat greke.
“Populli shqiptar ka treguar prej shekujsh se nuk manifeston asnjë urrejtje etnike, përkundrazi në historinë e vjetër e të re ka qënë viktimë e kësaj urrejtjeje që është ushtruar prej kombeve të tjerë, ku Greqia zë një vend kryesor. Genocidi ndaj popullsisë çame, masakra e Peshkëpisë, vrasja e të riut Gramoz Palushi janë shembuj tipikë të urrejtjes greke ndaj kombit shqiptar. Do të ishte mirë sikur Janullatos të kishte përmendur edhe rastet e mësipërme”, tha zoti Spahia.
Edhe nënkryetari i kësaj partie, Murat Basha, tha se përpjekjet për ta lidhur ngjarjen me motive etnike janë të qëllimshme.
“I kërkojmë policisë dhe drejtësisë të marrin masa dhe të vënë para përgjegjësisë shkaktarët e kësaj tragjedie, por njëkohësisht dua të shpreh indinjatën time për qëndrimin që po mban shteti grek dhe kryetari i bashkisë zoti Bollano. Duhet bërë e qartë njëherë e mirë për të gjithë se në Shqipëri dhe në Himarë nuk ka minoritet grek”, deklaroi nënkryetari i PLL, Murat Basha.
Krerët e PLL-së i ka kërkuar organeve përgjegjëse të zbardhin sa më shpejt ngjarjen dhe të mos lejojnë cënimin e autoritetit shtetëror në Himarë.
I was here when time began, I will be here when it ends!
- Arbëri
- Universe Member
Vetëdorëzohet autori i ngjarjes në Himarë
VLORE - Vetëdorëzohet në policinë e Vlorës, shtetasi Ilir Muka, i akuzuar për ngjarjen e ndodhur mbrëmjen e së enjtes në periferi të Himarës, ku pas përplasjes me makinë, mbeti i vdekur 35 vjecari Aristotel Guma.
Lajmi konfirmohet nga burime zyrtare të policisë, të cilat bëjnë të ditur se sot rreth orës 19:20, shtetasi i Ilir Muka, është paraqitur në Drejtorinë e Policisë së Vlorës, ku ka deklaruar se vetëdorëzohet para organeve të rendit për t’ju përgjigjur akuzave në lidhje me ngjarjen.
Mësohet se i riu ka qëndruar i fshehur në afërsi të Tiranës që prej së premtes kur u shpall në kërkim nga policia. Për kapjen e tij, policia kishte caktuar një shpërblim prej 20 mijë dollarësh për këdo që jepte informacion që do të ndihmonte në arrestimin e tij.
Gjatë një interviste ekskluzive për News24, babai i 20 vjecarit Muka tregoi mbrëmjen e djeshme se i biri i kishte thene në telefon se kishte shtypur aksidentalisht një person që nuk e njihte dhe më pas ishte larguar.
I ati e konsideroi të papranueshme faktin që djali i tij po akuzohet për racizëm, kur në të vërtetë ajo që ndodhi ishte një aksident rrugor. Halo Muka bëri të ditur se djali i tij kishte ndërmend të vetëdorëzohej në polici me qetësimin e situatës së krijuar në Himarë.
Banorët e Himarës reaguan ashpër pas vdekjes së 35 vjecarit, duke bllokuar për orë të tëra aksin nacional Vlorë-Sarandë, në shenjë proteste, me pretendimin që ngjarja kishte motive etnike.
Vrasja e 35 vjecarit, Dule: Policë minoritarë në Himarë
Video djathtas : http://bw.balkanweb.com/
Vrasja e 35 vjecarit, Dule: Policë minoritarë në Himarë
Video djathtas : http://bw.balkanweb.com/
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
- Arbëri
- Universe Member
Besoj që populli do e mbron djalin që e bëri aksidentin padashje .
- Zeus10
- Grand Fighter Member
Sigurisht, une kam bindjen qe ka qene nje aksident, askush ne Shqiperi nuk te vret, pse flet nje gjuhe te huaj, aq me teper brezat e rinj, qe kane lindur ne nje shoqeri te hapur, ku ksenofobia frymezohet vetem nga politika dhe nga mediat teresisht antikombetare.Arbëri wrote:Besoj që populli do e mbron djalin që e bëri aksidentin padashje .
Une mendoj se dhe si aksident, djali i ri vlonjat mund te mos kete qene fajtor, shpeshhere motociklistet ju presin rrugen mjeteve qe levizin ne pjesen kryesore te rruges, pa ju dhene mundesi shofereve te mjeteve te reagojne, sidomos ne rruget njekalimshme. Stuhia e menjehershme propagandistike e top-channel, balkanweb me shoke qe i dhane ze dhe reagimit cuditerisht te menjehershem grek, ishte nje skenar i parapergatitur ne pritje te incidenteve te mundshme, per tu shfrytezuar, per te dhene nje frymarje neohelenizmit me te gjitha segmentet e tij, qe po jep shpirt. Por fundi i tyre eshte i sigurt, kurse ne jemi gjithnje ne ngritje.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
- Arta
- Sun Member
Zeus i qenke qepur Top Channel dhe Ballkanweb, thua se ato na e paskan fajin qe eshte katandis ne kete pike halli politika puthadorase! Po ti e ke edhe sot ne TVKlan e ka ne fillim lajmin kryesor me brrockullat e Berishes!Zeus10 wrote:Sigurisht, une kam bindjen qe ka qene nje aksident, askush ne Shqiperi nuk te vret, pse flet nje gjuhe te huaj, aq me teper brezat e rinj, qe kane lindur ne nje shoqeri te hapur, ku ksenofobia frymezohet vetem nga politika dhe nga mediat teresisht antikombetare.Arbëri wrote:Besoj që populli do e mbron djalin që e bëri aksidentin padashje .
Une mendoj se dhe si aksident, djali i ri vlonjat mund te mos kete qene fajtor, shpeshhere motociklistet ju presin rrugen mjeteve qe levizin ne pjesen kryesore te rruges, pa ju dhene mundesi shofereve te mjeteve te reagojne, sidomos ne rruget njekalimshme. Stuhia e menjehershme propagandistike e top-channel, balkanweb me shoke qe i dhane ze dhe reagimit cuditerisht te menjehershem grek, ishte nje skenar i parapergatitur ne pritje te incidenteve te mundshme, per tu shfrytezuar, per te dhene nje frymarje neohelenizmit me te gjitha segmentet e tij, qe po jep shpirt. Por fundi i tyre eshte i sigurt, kurse ne jemi gjithnje ne ngritje.
Berisha: Vrasja në Himarë krim i shëmtuar. Autori, para ligjit
Qeveria shqiptare dënon aktin e vrasjes të një të riu në Himarë dhe kërkon impenjimin total të strukturave përkatëse për kapjen e autorit dhe dërgimin e tij përpara organeve të drejtësisë. Në një prononcim për mediat në Llogara, shefi i qeverisë, tha se i ka shprehur ngushëllimet familjes së viktimës dhe ka premtuar për zbardhjen sa më parë të ngjarjes dhe kapjen e autorit të këtij krimi të shëmtuar
Berisha "Unë shfrytëzoj edhe këtë rast, pasi jam lidhur edhe me Kryetarin e Bashkisë dhe i kam përcjellë familjes ngushëllimet, t'u shpreh sërish familjes, ngushëllimet sepse është një akt i shëmtuar të vrasësh dikë duke u kthyer në shtëpinë e vet. Është një akt barbar. Vrasja e një njeriu në çdo rast, por me qëllim është një krim i shëmtuar dhe i dënueshëm. Qeveria ka kërkuar dhe kërkon nga organet e rendit që të bëjnë çdo përpjekje për të vendosur autorin kryesor të këtij krimi, para drejtësisë."
Sipas shefit të qeverisë, nëse faktohen motivet e përmendura në media për këtë rast, atëherë, ky krim bëhet dhe më mizor
Berisha "Është një gjest i një fanatizmi të verbër ekstrem. Nuk besoj të ketë shqiptarë që nuk e dinë se komuniteti në atë qytet është bilingual dhe jo sot, edhe 100 vjet më parë, por edhe 200 vjet më parë. Të përgjigjesh në gjuhën që preferon të përgjigjesh dhe të ndodhë kjo, është shumë e rëndë. Sidoqoftë këto do t'i hetojë dhe saktësojë drejtesia. Organet e rendit duhet që autorin ta vendosin para ligjit."
Dy ditë më parë, një i ri nga Himara gjeti vdekjen pas një aksidenti të qëllimshëm me makinë ndaj tij, një ngjarje që u shoqërua me protesta nga banorë të këtij qyteti.
http://www.tvklan.tv/lajmi.php?id=12289
Aksident i qellimshem? Nga e mori vesh TVKlan qe ishte i qellimshem? E pra boll zure ne goje vetem keto dy gazeta qe e ben gjithmone!
- Arta
- Sun Member
Duhet te bejme edhe ne nje leter me te gjitha incidentet e "Dosjes se Zeze" te greqise e t'ja cojme KE! Ehhh more kryeminsiter kur flet para kohe, ja te citojne ty tani se gjoja qenkemi edhe "barbar"! Tani te marrim edhe name te tilla nga papergjegjesia jote se flet si e "ema e Zeqos ne maje te thanes", se do te dukesh qe flet, kur te tjeret kane bere sjellje me barbare e nuk e kane leshaur fjalen pa problem, sic i leshon gjithmone zoterote!
“Himara”, deputetët grekë letër KE-së
"Dje dhe sot, të gjitha mediat televizive greke dhe agjensitë e lajmeve, kanë transmetuar deklaratën e kryeministrit Sali Berisha, duke komentuar se udhëheqësi i qeverisë shqiptare e ka dënuar aktin e vrasjes së minoritarit grek duke e cilësuar një akt barbar dhe mizor dhe se autorët do të çohen para ligjit".
“Himara”, deputetët grekë letër KE-së
Grupi i eurodeputeteve të partisë opozitare Demokracia e Re ka çuar në Komisionin Europian, çështjen e vrasjes në Himarë të 35 vjeçarit, Aristotel Guma. (UPDATE)
Kryetari i këtij grupi, Jorgos Kumutsakos, në letrën e tij dërguar Komisionit, pasi ka dënuar aktin e papranueshëm, siç e karakterizon ai sulmin ndaj 35 vjeçarit nga një grup qytetarësh shqiptarë, ka kërkuar përgjigje për tre pyetje te shtruara ndaj anëtarëve të këtij Komisioni si dhe ndaj Këshillit Europian.
Së pari, nëse është kërkuar nga Brukseli prej qeverisë shqiptare informacion i plotë për këtë akt, duke theksuar se fajtoret duhen arrestuar dhe ndëshkuar në bazë të ligjit.
Së dyti, nëse është çuar një notë proteste në mënyrë që t’i tërhiqet vëmendja qeverisë shqiptare se të tilla ngjarje, që shkelin hapur respektin e të drejtave individuale dhe atyre të pakicave, kanë një ndikim veçanërisht negativ në perspektivën e ecurisë europiane të Shqipërisë.
Së treti, nëse kjo ngjarje e papranueshme do të regjistrohet me peshën e vërtete që ajo ka në Raportin e Progresit të BE-së për Shqipërinë.
Sipas agjensisë shtetërore greke, ANA dje në mbrëmje kryetari i konservatorëve greke, Andonis Samaras ka pasur një bisedë telefonike me kryebashkiakun e Himarës, Vasil Bollano dhe pasi i është lutur atij t’u transmetojë ngushëllimet e tij personale familjarëve të viktimes, ka kërkuar edhe ndëshkimin shembullor të fajtorëve .
Athina zyrtare, ka thënë ai, duhet të reagojë më dinamikisht ndaj akteve të tilla që shkaktojnë tension dhe probleme në jetën e grekëve në Shqipëri.
Dje dhe sot, të gjitha mediat televizive greke dhe agjensitë e lajmeve, kanë transmetuar deklaratën e kryeministrit Sali Berisha, duke komentuar se udhëheqësi i qeverisë shqiptare e ka dënuar aktin e vrasjes së minoritarit grek duke e cilësuar një akt barbar dhe mizor dhe se autorët do të çohen para ligjit.
-
- Junior Member
Me falni nese nderhyj tek fundi i duskuzionit, por nje dua te them: Janullatosi ishte gabimi me i madhe qe i ka ndodhur Shqiperise postkomuniste, ai eshte autori i te gjitha problemeve ne jugun e Shqiperise. Dute sa me shpejt te largohet.
Ju pershendes
Patrioti
Ju pershendes
Patrioti
-
- Star Member
nqs nuk ngihen shqiptaret ortodokse ta largojne vete ne te tjeret nuk kemi cfare te bejme por ata paguhen nga janullatosi keshtuqe sbesoj se dikush do ta ngreje zerin.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!
Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
- Arbëri
- Universe Member
- Arta
- Sun Member
Doja tu vija ne dukje atyre qe thone se na paska ardhur e keqja nga GSH, TopChannel, dhe BallkanWeb qe bejne nje pune investigative me te mire se gazetat e tjera qe jane vecse pacavure sic i kemi pare, dhe nuk nxjerrin asnjehere asgje qe eshte ne te mire te shoqerise! Ja tek e keni nje investigim te topchannel duke e vene Bollanon me shpatulla per muri nga vete Himarjotet! Cfare te beje me teper se kaq gazeta kur Saliu e fal kete njeri sespe ndajne tokat e bregdetit?! Edhe njerzit ikin ne greqi e kthehen nga halli ne minoritare!
-
- Star Member
Ata cunat e Vlores do kishin bere mire te shtypnin Bollanon bashke me Berishen dhe jo Aristotelin e shkrete.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!