"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Masakrohen 5 Maqedonas.
-
- Honored Member
Re: Masakrohen 5 Maqedonas.
Ti po me duket ke mungese te thella njohurish te fese tande qe po na e proklamon me te madhe. Hyn edhe lexo per fene e krishtene ne pergjithesi edhe i shef krimet e saj. Po ti moj zoje je rast konkret i radikalizmit te krishtene! Edhe mos e ndyej Gjergj Fishten me veten se nuk ke asgje te perbashket me ta. Fishta eshte i shkrinun dhe i perveluem ne shqiptarizem madje mund te themi se ka doza te thella te paganizmit shqiptar ne letrat e tij te pakten. Ti je thjesht nje e krishten, qe i gjen rreth e perqark botes, Krishtene ne Azi, ne Afrike, ne Ameriken Latine etj. ku te dush i gjen dmth qe nuk ka asnje lidhje me shqiptarizmin qe ti po mundohesh ta nderlidhesh ne ate deshperimin tend.
Ti qenke e merzitshme lexo nje fjale aty ketu neper forum e hajde bena ligjerata. Shqiptaret ta kane dhene qemoti vleresimin per fete, po ti se ke kuptuar. Mos u shqeteso ti per tjeret, vetem per veten se e ke me te nevojshme mesa pe shoh. Hajde se boll bona lojna fjalesh per dofare muslimanesh imagjinare qe ty te shtihohen naten.
Ti qenke e merzitshme lexo nje fjale aty ketu neper forum e hajde bena ligjerata. Shqiptaret ta kane dhene qemoti vleresimin per fete, po ti se ke kuptuar. Mos u shqeteso ti per tjeret, vetem per veten se e ke me te nevojshme mesa pe shoh. Hajde se boll bona lojna fjalesh per dofare muslimanesh imagjinare qe ty te shtihohen naten.
-
- Senior Member
Un çfare kisha me than e thash, nase nuk arrin me kuptu un trut e mi sti jap dot!! Pranaj e lana ket muhabet dhe mos vazhdojm ma tej. Shnet!
- Adriana
- Universe Member
Avokati: U liruan 13 nga 20 të arrestuarit
Shkup, - Nga gjithsej 20 personat e arrestuar, 13 prej tyre janë lënë të lirë.
Lajmin e bën të ditur për “Zhurnal”, avokati mbrojtës i të arrestuarve, Naser Raufi. Ai njofton gjithashtu se pas mbarimit të masës së paraburgimit prej 48 orësh, sot janë lënë të lirë edhe Ferize Bilalli dhe Mirvete Ismailoviç.
“Në paraburgim ka mbetur edhe klienti im, Agim Ismailoviç, i cili deri në momentin e sjelljes së vendimit përfundimtar, mbetet si i dyshuar për vrasjen e pesëfishtë, si dhe 4 persona të tjerë që dyshohen për veprat bashkëveprim, ndihmë dhe posedim armësh pa leje”, ka thënë Raufi.
Masa e paraburgimit 30 ditor u është shqiptuar, përveç Agimit, edhe të dyshuarve Fejzi Aziri dhe Rami Sejdiu, të cilët tashmë janë dërguar në burgun e Manastirit.
Paraburgim në mungesë u është shqiptuar edhe Afrim Ismailoviçit dhe Halil Demirit, që sipas policisë, janë në arrati.(F.K)
Nesër protestë kundër arrestimeve të policisë
Shkup, - Arrestimet e 1 majit të policisë së Maqedonisë në lidhje me vrasjen e pesëfishtë në Liqenin e Hekuranës ka shkaktuar revoltë të populli shqiptar.
Edhe pse me dyshime dhe pa i verifikuar informacionet policia kishte nxjerrë para gjykatës në mënyrë spektakolare 20 persona, gjatë ditës së sotme i ka liruar 13 prej tyre duke i shpallur të pafajshëm, ndërsa ka theksuar se pesë prej tyre janë të kyçur në këtë vepër.
Mënyra e trajtimit të tyre, sjellja e policisë dhe dëshmitë e të arrestuarve se ata janë keqtrajtuar nga policia ka mobilizuar popullatën shqiptare. Nëpërmjet rrjetit social Facebook ata janë duke u organizuar që gjatë ditës së nesërme të mbajnë një protestë paqësore.
Qytetarët e ndryshëm shkruajën se protesta do të mbahet nga 13:30 nga qendra tregtare Çairçankë dhe në të do të shprehin revoltën për arrestimet e fundit dhe mënyrën e keqtrajtimit të të dyshuarve për vepër penale.
Qytetarët kanë bërë apel për pjesëmarrje masive, ndërsa askush prej organizatave ose subjekteve politike nuk qëndron pas kësaj iniciative.
buron nga: http://zhurnal.mk/content/?id=12532034446
Shkup, - Nga gjithsej 20 personat e arrestuar, 13 prej tyre janë lënë të lirë.
Lajmin e bën të ditur për “Zhurnal”, avokati mbrojtës i të arrestuarve, Naser Raufi. Ai njofton gjithashtu se pas mbarimit të masës së paraburgimit prej 48 orësh, sot janë lënë të lirë edhe Ferize Bilalli dhe Mirvete Ismailoviç.
“Në paraburgim ka mbetur edhe klienti im, Agim Ismailoviç, i cili deri në momentin e sjelljes së vendimit përfundimtar, mbetet si i dyshuar për vrasjen e pesëfishtë, si dhe 4 persona të tjerë që dyshohen për veprat bashkëveprim, ndihmë dhe posedim armësh pa leje”, ka thënë Raufi.
Masa e paraburgimit 30 ditor u është shqiptuar, përveç Agimit, edhe të dyshuarve Fejzi Aziri dhe Rami Sejdiu, të cilët tashmë janë dërguar në burgun e Manastirit.
Paraburgim në mungesë u është shqiptuar edhe Afrim Ismailoviçit dhe Halil Demirit, që sipas policisë, janë në arrati.(F.K)
Nesër protestë kundër arrestimeve të policisë
Shkup, - Arrestimet e 1 majit të policisë së Maqedonisë në lidhje me vrasjen e pesëfishtë në Liqenin e Hekuranës ka shkaktuar revoltë të populli shqiptar.
Edhe pse me dyshime dhe pa i verifikuar informacionet policia kishte nxjerrë para gjykatës në mënyrë spektakolare 20 persona, gjatë ditës së sotme i ka liruar 13 prej tyre duke i shpallur të pafajshëm, ndërsa ka theksuar se pesë prej tyre janë të kyçur në këtë vepër.
Mënyra e trajtimit të tyre, sjellja e policisë dhe dëshmitë e të arrestuarve se ata janë keqtrajtuar nga policia ka mobilizuar popullatën shqiptare. Nëpërmjet rrjetit social Facebook ata janë duke u organizuar që gjatë ditës së nesërme të mbajnë një protestë paqësore.
Qytetarët e ndryshëm shkruajën se protesta do të mbahet nga 13:30 nga qendra tregtare Çairçankë dhe në të do të shprehin revoltën për arrestimet e fundit dhe mënyrën e keqtrajtimit të të dyshuarve për vepër penale.
Qytetarët kanë bërë apel për pjesëmarrje masive, ndërsa askush prej organizatave ose subjekteve politike nuk qëndron pas kësaj iniciative.
buron nga: http://zhurnal.mk/content/?id=12532034446
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

- Adriana
- Universe Member
Rrëfehet lokja 60 vjeçare ne intervisten me alsat-m.tvt
Shqetësimi, frika dhe lotët në sy akoma vërehen në fytyrën e 60 vjeçare Feride Bilalli nga fshati Hotël, komuna e Likovës, e arrestuar në aksionin policor të 1 Majit. Çdo fjalë e dalë nga goja shoqërohet me lot dhe frymë të thellë, derisa ajo rrëfen për momentet trishtuese kur policia kishte rrethuar tri shtëpitë e familjes Bilalli. Nëna Feride thotë se pjesëtarët e policisë fillimisht kishin thyer derën hyrëse të njërës shtëpi , pasi kanë kuptuar se aty nuk jeton askush kanë kaluar në shtëpinë tjetër në të cilën kanë qenë duke fjetur nëna Feride bashkë me nusen shtatzënë të djalit dhe një vajzë tre vjeçare.“E kam hapur derën, kanë hy brenda, ju thash mos ma frikoni nusen, e kam nusen shtatzënë edhe tre javë lind, vajzën tre vjet, mos i frikoni, ata vetëm dridheshin. Kur shkuam atje e kam pa derën të thyem, kanë kujtuar se ka njerëz e nuk po e çelin, kush ta çele, njerëz nuk ka pasur. I kam pas disa tesha të UCK-së, kanë qenë të vëllaut tim, të Hamzisë, rametlisë, ai ka vdek, tani edhe djali ka shkuar pas tre mujsh lufta si mbaroi, ka shkuar edhe ai atje, ka shkuar me dajën, i ka marrë teshat e dajës, është vesh, është fotografuar, edhe kanë qenë fotografitë aty, i kanë marrë edhe i kanë gjet disa okfira, disa fishekë të këqij të prishtë’, tha Feride Bilalli. Nëna Feride thotë se është maltretuar psiqikisht duke e marrë në pyetje vazhdimisht për të njëjtat gjëra. Ajo thotë se disa herë ka humbur vetëdijen dhe nuk mban mend se çfarë ka ndodhur vazhdimisht. “Unë ju thosha mos më pyetni më edhe bisha, mos më pyetni se i keni përgjigjet, ato të njëjtat, çka po më pyetni më, se nuk po mundem unë me fol, nuk mundesha me fol, edhe kam ra unë, ato kanë lujt me mua, bjer - çu, më ka hy gjuha brenda, ma kanë nxjerr gjuhën”, tha Feride Bilalli. Siç thotë nëna Feride, familja e saj asnjëherë më parë nuk ka qenë në shënjestër të policisë. Për shkak të kushteve të rënda ekonomike djemtë e saj kanë qenë të detyruar të largohen jashtë shtetit për të siguruar jetë më të mirë. “I kam rrit në hakun tim këta fëmijë, me fitrat e dynjasë, vëllezërit mi kanë rrit, djemtë nuk më kanë çit problem, nuk më kanë bë kurnjifarë problem..kam pas gajle qysh ti rriti, nuk kam pas gajle se kush më ka pru problem..Ne kemi gajle qysh te jemi gjallë, nuk kemi gajle na si njerëzit që rrinë nëpër karrige e fitojnë, fitojnë për vetveten a malltretohet populli shqiptar”, tha Feride Bilalli. Nëna Feride Billalli është liruar me kusht, ndërkohë i është marrë pasaporta dhe letërnjoftimi dhe ka për obligim që çdo të hënë të paraqitet në Gjykatë deri në momentin e shpalljes së akt vendimit. Melihate Rustemi
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

- Adriana
- Universe Member
Ku është Haki Haziri 29 vjeçar nga Shutka? ![]() Ne kemi angazhuar avokatin, gjyqi i ka thënë avokatit se nuk ekziston ky person. Policinë e kemi pyet na kanë thënë rreth orës 9:30 ka dalë prej stacionit policor për gjyq edhe më nuk dihet se ku është”, tha Safet Haziri, prind i Haki Hazirit. Alsat M duke investiguar rastin nuk arriti të marr informatë të saktë nga policia se ku mund të gjendet Haki Haziri edhe pse ka dyshime se i njëjti mund të gjendet në burgun e Shutkës, ku është dërguar pa vendim të gjykatësit hetues. Familjarët thonë se gjatë bastisjes, policia në shtëpinë e tyre nuk ka gjetur asgjë, kanë konfiskuar kartela të telefonit si dhe foto aparat. Ndërsa dyshimet më të mëdha paraqesin në faktin se policia pasi ka kryer bastisjen të nesërmen janë kthyer e kanë marrë veturën e Haki Hazirit dhe nuk e kanë kthyer. Apelojnë tek avokati i popullit dhe faktori ndërkombëtar në vend që të ndihmojnë familjen që të gjejnë djalin e tyre. ![]() |
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

- Sally
- Galactic Member
Kjo eshte absurde... nuk dua te mendoj ate qe imagjinoj, krimin e radhes te sllavo-maqedonsve , se nga keta mund te presesh gjithcka. Mbase edhe e kan liruar sa per sy e faqe qe te ken nje dokument zyrtare, dhe me pas e kan zene disa metra me large per te kryer ate qe ata kerkojne.......
Sidoqofte nuk duhet pushuar se kerkuari nga ''zyrtaret'' tane....!
Sidoqofte nuk duhet pushuar se kerkuari nga ''zyrtaret'' tane....!
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
(Avni Rustemi)
-
- Honored Member
Keta jane ata radikalistet islamike qe i trumbetonin keto hijenat e inkuizicionit dhe te janullatosit! Madje ishin aq te zeshem se donin ta disorientonin opinionin shqiptar larg krimeve te sllaveve ! Ku hyn e ku dolen, dridhu e perdridhu!
Si nuk pat asnje reagim deri me tani nga keto qeverite shqiptare, servile te sllaveve se me per Thacin pe dime qe ka ra ne delir ! U maltretuan shqiptaret dhe me shume ju dha jehone propagandes sllave se sa qe dikush u perkujdes per ata te shkrete qe ua sulmuan shtepijat kjo fara ne zhdukje e bugareve. Kane shume pune shqiptaret, se ka kalbesina ne mesin e tyre pervec ketyer kalbesinave sllave! U moren kalbesinat sllave me gra plaka e me cika se me tjeret e dine qe nuk kane takat!
Po mire qe virtualiteti po e mundeson ti dime se kush jane. Si eshte ajo fjala, ra kjo deke e u pame!
Si nuk pat asnje reagim deri me tani nga keto qeverite shqiptare, servile te sllaveve se me per Thacin pe dime qe ka ra ne delir ! U maltretuan shqiptaret dhe me shume ju dha jehone propagandes sllave se sa qe dikush u perkujdes per ata te shkrete qe ua sulmuan shtepijat kjo fara ne zhdukje e bugareve. Kane shume pune shqiptaret, se ka kalbesina ne mesin e tyre pervec ketyer kalbesinave sllave! U moren kalbesinat sllave me gra plaka e me cika se me tjeret e dine qe nuk kane takat!
Po mire qe virtualiteti po e mundeson ti dime se kush jane. Si eshte ajo fjala, ra kjo deke e u pame!
Last edited by Rina on Fri May 04, 2012 9:52 am, edited 6 times in total.
-
- Star Member
Eshte e cuditshme si nuk ka patur asnje reagim nga BDI.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!
Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
-
- Honored Member
SHBA pyet Maqedoninë: Ku janë dëshmitë?
Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Shkup shprehet e shqetësuar pasi sipas saj nuk është mirëinformuar me dëshmitë që posedon Ministria e Punëve të Brendshme për të akuzuarit në lidhje me vrasjen e pesëfishtë të ndodhur pranë Liqenit të Hekuranës, më datë 17 prill.
Ambasadori amerikan Paul Wolhers, ka dekalruar se “po ndjekim nga afër procesin, arrestimet dhe hetimet dhe se me të njëjtën vëmendje do të ndjekim edhe procesin gjyqësor”.
” Është me rëndësi të respektohen procedurat ligjore në mënyrë që ata që kanë kryer këtë akt mizor të përgjigjen para drejtësisë. Sistemi juridik duhet të veprojë sipas rregullave dhe ligjeve që qytetarët të kenë besim se do të gjykohen personat përgjegjës”, tha në një dalje për shtyp Ambasadori i SHBA-ve në Shkup, Paul Wolhers, transmeton Albeu.
Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Shkup shprehet e shqetësuar pasi sipas saj nuk është mirëinformuar me dëshmitë që posedon Ministria e Punëve të Brendshme për të akuzuarit në lidhje me vrasjen e pesëfishtë të ndodhur pranë Liqenit të Hekuranës, më datë 17 prill.
Ambasadori amerikan Paul Wolhers, ka dekalruar se “po ndjekim nga afër procesin, arrestimet dhe hetimet dhe se me të njëjtën vëmendje do të ndjekim edhe procesin gjyqësor”.
” Është me rëndësi të respektohen procedurat ligjore në mënyrë që ata që kanë kryer këtë akt mizor të përgjigjen para drejtësisë. Sistemi juridik duhet të veprojë sipas rregullave dhe ligjeve që qytetarët të kenë besim se do të gjykohen personat përgjegjës”, tha në një dalje për shtyp Ambasadori i SHBA-ve në Shkup, Paul Wolhers, transmeton Albeu.
-
- Honored Member
Mendojne sllavo-gabelet dhe shoket e tyre qe bota e civilizuar nuk ka arritur me ne fund tua njoh mentalitetin shpellar qe kane!
Po hajt se sill e bjer vetit, se ska me lene Amerika pa jau shkund edhe nje here themelin, se i njeh mire, ja ka mi kthy krejt ne shpellat e tyne!
Po hajt se sill e bjer vetit, se ska me lene Amerika pa jau shkund edhe nje here themelin, se i njeh mire, ja ka mi kthy krejt ne shpellat e tyne!
- Adriana
- Universe Member
Shkup - Ka lajmëruar Hakia dhe ka pohuar se është mirë e shëndosh, por nuk e di se ku gjendet.
Ky ka qenë lajm më i ri për fatin e Haki Azirit që për “Zhurnal” na e dha prindi i tij Safet Aziri, pas informacioneve se ai është zhdukur, gjë për të cilën nuk dha asnjë haber edhe policia.
“Pasi tha se është mirë e mbylli telefonin dhe pas pak kohe ka lajmëruar dikush tjetër dhe na tha se mund t’i sjellni te burgi i Shutkës disa tesha”, rrëfen rrëqethshëm Safeti.
Ai ka shkuar menjëherë në burg për të parë të birin por nuk i është lejuar takim me të. “Kur i pyeta se ku është Hakia, ata nuk mu përgjigjen asgjë”, shton Safet Aziri, prindi i Hakiut.
Më gjerësisht në numrin e nesërm në “Zhurnal plus”
lajmi buron nga: zhurnal.mk
Ky ka qenë lajm më i ri për fatin e Haki Azirit që për “Zhurnal” na e dha prindi i tij Safet Aziri, pas informacioneve se ai është zhdukur, gjë për të cilën nuk dha asnjë haber edhe policia.
“Pasi tha se është mirë e mbylli telefonin dhe pas pak kohe ka lajmëruar dikush tjetër dhe na tha se mund t’i sjellni te burgi i Shutkës disa tesha”, rrëfen rrëqethshëm Safeti.
Ai ka shkuar menjëherë në burg për të parë të birin por nuk i është lejuar takim me të. “Kur i pyeta se ku është Hakia, ata nuk mu përgjigjen asgjë”, shton Safet Aziri, prindi i Hakiut.
Më gjerësisht në numrin e nesërm në “Zhurnal plus”
lajmi buron nga: zhurnal.mk
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

- Mallakastrioti
- Galactic Member
Rreth 15 mije njerez kane marre pjese ne protesten e sotme ne Shkup kunder aksionit te fundit te qeverise respektivisht MPB-se quajtur "Monstrum". Foto: Plusinfo
---
Personalisht nuk kuptoj arsyen perse gjenden ata flamujt ngjyre jeshil me shkronja qe nje djall e nje dreq i kupton vetem dhe flamuri i Kastriotit ne vend qe te jete ne krye ndodhet aty nga mesi i kesaj proteste. Bashkeatdhetare te nderuar, shqiptar te Maqedonise, ne se kerkoni mbeshtetjen tone dhe te gjithe shqiptareve te vertet, atehere hiqni dore nga flamuj te tjere dhe vendosni flamurin e vetem dhe te vetmin per shqiptaret, ate Kuq e Zi me Shqiponjen e qiellit qe veshtron rrepte gjithe flamujt e zvarranikeve jeshil apo me ngjyra te tjera!

---
Personalisht nuk kuptoj arsyen perse gjenden ata flamujt ngjyre jeshil me shkronja qe nje djall e nje dreq i kupton vetem dhe flamuri i Kastriotit ne vend qe te jete ne krye ndodhet aty nga mesi i kesaj proteste. Bashkeatdhetare te nderuar, shqiptar te Maqedonise, ne se kerkoni mbeshtetjen tone dhe te gjithe shqiptareve te vertet, atehere hiqni dore nga flamuj te tjere dhe vendosni flamurin e vetem dhe te vetmin per shqiptaret, ate Kuq e Zi me Shqiponjen e qiellit qe veshtron rrepte gjithe flamujt e zvarranikeve jeshil apo me ngjyra te tjera!

- ALBPelasgian
- Galactic Member
Parulla te tilla ne gjuhe arabe (per te cilat s'e kam as njohurine me te vogel se c'kuptim mund te kene) jane sikur t'i vesh vetes nje gjemb ne kembe te shendoshe. Gjeja me pak e leverdisshme per kauzen shqiptare ne Maqedoni eshte perfetarizimi apo tundja e flamujve religjioz. Kesisoj vetem sa sterkeqet ceshtja: pushteti sllav ne Shkup nuk e lufton besimin fetar te shqiptareve, por qenien e tyre etnike. Problemi qendron vetem dhe vetem te shkelja e te drejtave kombetare te shqiptareve dhe jo te cenimi i besimit religjioz. Eshte nje marrezi e llojit te vet te pretendohet se dikush mund te cenoje dicka tenden shpirterore. Por te drejtat kombetare mund te cenohen pikerisht kur shqiptareve u mungon nje shtet, qe do te materializonte qenien e tyre etnike.
Une besoj fuqimisht qe masa derrmuese e protestuesve nuk kane asgje te perbashket me nje fraksion te infiltruar religjioz, te cilet i dhane nje ngjyrim krejtesisht te kundert demonstratet. Kjo demostrate i kishte te gjitha mundesite qe te shnderrohej ne nje miting te fuqishem kuqezi midis Shkupit, i cili do te dergonte nje mesazh te qarte kudo neper bote se pa u respektuar shqiptaret Maqedonia s'mund te ekzistoje edhe gjate kohe. Cfaredo reaksioni qe merr primesa religjioze vetem sa shkon ne dobi te sllavo-maqedoneve dhe serbeve ne vecanti: ata jane te interesuar qe para samitit te Cikagos, ku do te sprovohet nese Maqedonia meriton anetaresimin ne NATO, ky shtet te paraqitet si gjoja nje kalores kryqtar qe na mbroka Europen nga vershimet lindore. Qellimi i demostrates se sotme DO TE DUHEJ te pergenjeshtronte njehere e mire mitin e lige se shqiptaret e Maqedonise jane fanatik religjioz. Thirrjet ne nje gjuhe (te cilen shumica e shqiptareve te Maqedonise s'e kuptojne) vetem sa e perforcojne kete insinuate.
Por megjithate ky zhvillim nuk duhet te na ngaterroje mendjen per te na distancuar nga vellezerit tane ne Maqedoni. Kurren e kurres s'do ta heq bindjen time se shqiptaret ne Maqedoni mbeten te strumbulluar rreth idese kombetare. Sepse jane pikerisht vellezerit tane te kesaj treve qe na dhane figura te denja te universit shqiptar si: nenen e Skenderbeut, Dervish Caren e paharruar, Dervish Himen nga Ohri, Josif Bagerin e deri te Nene Tereza.
Pjesa derrmuese e fajit rendon mbi Tiranen tirane dhe Prishtinen e prishur, te cilat kurren e kurres nuk u dolen ne mbeshtetje te vellezerve tane ne Maqedoni.
Une besoj fuqimisht qe masa derrmuese e protestuesve nuk kane asgje te perbashket me nje fraksion te infiltruar religjioz, te cilet i dhane nje ngjyrim krejtesisht te kundert demonstratet. Kjo demostrate i kishte te gjitha mundesite qe te shnderrohej ne nje miting te fuqishem kuqezi midis Shkupit, i cili do te dergonte nje mesazh te qarte kudo neper bote se pa u respektuar shqiptaret Maqedonia s'mund te ekzistoje edhe gjate kohe. Cfaredo reaksioni qe merr primesa religjioze vetem sa shkon ne dobi te sllavo-maqedoneve dhe serbeve ne vecanti: ata jane te interesuar qe para samitit te Cikagos, ku do te sprovohet nese Maqedonia meriton anetaresimin ne NATO, ky shtet te paraqitet si gjoja nje kalores kryqtar qe na mbroka Europen nga vershimet lindore. Qellimi i demostrates se sotme DO TE DUHEJ te pergenjeshtronte njehere e mire mitin e lige se shqiptaret e Maqedonise jane fanatik religjioz. Thirrjet ne nje gjuhe (te cilen shumica e shqiptareve te Maqedonise s'e kuptojne) vetem sa e perforcojne kete insinuate.
Por megjithate ky zhvillim nuk duhet te na ngaterroje mendjen per te na distancuar nga vellezerit tane ne Maqedoni. Kurren e kurres s'do ta heq bindjen time se shqiptaret ne Maqedoni mbeten te strumbulluar rreth idese kombetare. Sepse jane pikerisht vellezerit tane te kesaj treve qe na dhane figura te denja te universit shqiptar si: nenen e Skenderbeut, Dervish Caren e paharruar, Dervish Himen nga Ohri, Josif Bagerin e deri te Nene Tereza.
Pjesa derrmuese e fajit rendon mbi Tiranen tirane dhe Prishtinen e prishur, te cilat kurren e kurres nuk u dolen ne mbeshtetje te vellezerve tane ne Maqedoni.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
- bardus
- Star Member
Eshte per te ardhur keq qe flamuri kombetar duket aty nga mesi ne vend qe te jete ne krye.Ata qe mbajne ato flamuj qe ska shqiptar qe i kupton jane besoj te paguar(nese jo pse) per ti dhene ngjyrat fetare ketyre zhvillimeve te fundit.Gjithe bota do ti shohe keto foto prandaj ata jane ne rrjesht te pare.
Ja lajmi nga nje agjensi lajmesh bullgare qe si cdo here sllavet jane ne unison per antishqiptarizem dhe po nxitojne te bejne fetare protesten:

Ja dhe adresa e kesaj agjensie:
http://www.focus-fen.net/index.php?id=n277150
Ja lajmi nga nje agjensi lajmesh bullgare qe si cdo here sllavet jane ne unison per antishqiptarizem dhe po nxitojne te bejne fetare protesten:

Ja dhe adresa e kesaj agjensie:
http://www.focus-fen.net/index.php?id=n277150
-
- Senior Member
A DONI ME KUPTU NJI HERE E MIRE APO JO, NUK I KA PAGU NJERI JAN SHQIPTART QI E PERDORIN ISLAMIN SI ARME IDENTITARE IDEOLOGJIKE SEPSE AI I KA NGEL PREJ 500 VJETI PUSHTIM!! PER SA PROVAT TE TJERA KENI NEVOJ!!?? A DONI ME HAP SYT APO JO SE MU ASHT ME RAN GOJA TUJ FOL???