"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Ngujimi mohoi voten

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Aulona
Star Member
Star Member
Posts: 607
Joined: Thu Jun 04, 2009 1:06 am
Gender: Female
Location: Albania

Ngujimi mohoi voten

#1

Post by Aulona » Thu Jul 30, 2009 3:28 pm
Keto vertet jane disa probleme te cilat duhen shqyrtuar, dhe te merren masa menjehere, per te permbushur ato standarte qe duam te vemi ne Evrope. Ky eshte nje mohim i te drejtave te njeriut, qe poiltika Shqiptare nuk ben aq perpjekje per ta stabilizuar.

Nje ekspedite 100 ditore e kryer nga misionaret e shoqatave te pajtimit per familjet e ngujuara dhe ne hasmeri ka evidentuar si nje nder problemet kryesore te gjakmarrjes mungesen e strategjive ne programet elektorale te te gjitha partive per te luftuar gjakmarrjen.

Pergjate muajve te fundit, para se te mbaheshin zgjedhjet e 28 qershorit, Asambleja Kombetare e misionareve te paqes konkludoi ne studimin e saj se qeveria shqiptare dhe administrate lokale nuk kishin marre asnje mase per te siguruar te drejten e votes te familjeve te ngujuara.

“Nga e drejta e votes u privuan per shkak te hasmerive 1450 familje te ngujuara dhe te fshehura nga gjakesi, po keshtu 12 mije e 500 familje qe jane larguar nga fshati per shkak te konfliktit te tokes nuk shkuan per te votuar”, u shpreh Gjin Marku, i Komunitetit te Pajtimit Mbarekombetar.

Asambleja njoftoi se gjakmarrja vazhdon te mbetet rrezik per shoqerine shqiptare sepse pervec mentalitetit kanunor dhe varferise, nuk ka perpjekje dhe masa per parandalimin e ketij fenomeni.
Growing up I was taught to "Treat people as I wanted to be treated", but as time passed and I met more people, I made my own version which is fair: "Treat people, like they treat you".

Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”