"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Shkupi dhe projekti Skënderbeu

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3199
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Shkupi dhe projekti Skënderbeu

#1

Post by Adriana » Mon Oct 04, 2010 9:39 pm

Duke filluar nga dita e sotme kane filluar debatet publike në lidhje me sheshin 'Skënderbeu' që pritet të ndërtohet në një pjesë të Shkupit të banuar me shumicë shqiptare. Projekti, ende në fazën e konceptimit, ka hasur në mbështetje tek shqiptarët, por dhe në kritika sidomos të opozitës maqedonase e cila argumenton se qeveria po nxit ndarjen në baza etnike.


Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3813
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Shkupi dhe projekti Skënderbeu

#2

Post by Arbëri » Mon Oct 04, 2010 9:45 pm

Kete shesh po e ndertojne si revanshizem i shkupit 2014:

Qe edhe ashtu asnje figure nuk u takon sllaveve , dhe vet populli i tyre ne shumice nuk e ndien Leken e Madh sikur te vetin .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3813
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Shkupi dhe projekti Skënderbeu

#3

Post by Arbëri » Mon Oct 04, 2010 10:08 pm

kompensim i projektit Shkupi 2014.
Sheshi “Skënderbeu” në debat publik për të marrë vlerësimin e qytetarëve

Komuna e Çairit hapi dyert për të gjithë qytetarët të cilët dëshirojnë të japin vlerësime apo sugjerime por edhe të informohen për projektin e ri të sheshit “Skënderbeu”. Brenda dy muajve të ardhshëm nga ora 12-14 do të organizohen debate publike, kurse arkitektët, hartues të kësaj zgjidhjeje ideore çdo ditë do të jenë prezent për t’u dhënë përgjigje pyetjeve të qytetarëve por edhe për të marrë sugjerime apo kritika edhe nga ana e ekspertëve, para se të kaloj projekti në fazën ideore. Kryetar i Komunës së Çairit sot edhe njëherë hodhi poshtë dilemat se projekti i ri është kompensim i projektit Shkupi 2014.
“Në asnjë moment nuk duhet që këtij projekti t’i jepen dimensione të politikës ditore. Ky projekt ka të bëjë me zhvillimin e Çarshisë, me revitalizimin e Çarshisë, me krijimin e hapësirës së lirë, me vizionin tonë ndaj urbanizimit të kësaj pjese të qytetit...” , tha Izet Mexhiti, kryetar i Komunës së Çairit.
Ndërkohë zv/ kryeministri Ademi u bëri thirrje edhe institucioneve dhe komunave të tjera që projektet e rëndësishme për qytetarët para realizimit fillimisht t’i nënshtrohen debatit publik.
“Është njëri nga shembujt më të mirë se si duhet të zhvillohet një projekt i cili është i rëndësisë së veçantë për Komunën dhe qytetarët e saj. Jepet mundësia që qytetarët nëpërmjet shpjegimeve që do të marrin nga arkitektët, ekspertët nëpërmjet sugjerimeve dhe vërejtjeve për të njëjtin projekt të arrihet projekti më i mirë i mundshëm. Shpresoj se ky shembull do të përcillet edhe nga institucionet dhe komunat tjera”, deklaroi Abdylaqim Ademi, zv/kryeministër i Maqedonisë.
Nga ana tjetër edhe pse ishte e paralajmëruar pjesëmarrja e ministres së kulturës Elizabeta Kançeska Mileska, ajo nuk ishte e pranishme në ditën e parë të shpalljes së debatit publik .Nga Ministria e Kulturës nuk bëjnë të ditur për arsyet e mos pjesëmarrjes së saj.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”