"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

#1

Post by Adriana » Sun Jun 05, 2011 11:43 amDisa vezhgues ne yuotube, shprehen qe:nuk e kuptojne pse shqiptaret braktisin keto zona, kur ne europe europianet preferojne te jetojne ne zonat rurale, large zhurmave te nje qyteti. Dhe kane te drejte, qe ne europe europianet preferojne te jetojne jashte zhurmave te nje qyteti, nje familje e tille eshte dhe familja ime, te cilet banojme saktesisht 7 klm nga nje qytet ketu ne europe. Po mund te them me plote bindjen qe kushtet nuk kane ansje krahasim me videon e me lartshme, zonat rurale ne vendet e tjera te europes jane vertet nje paradajse per te jetuar nese duhet te bejme krahasimin me zonen rurale qe sapo pame ne videon e me siperme.

Ne radhe te pare: te jetosh ne zonat rurale dhe vet banoret duhet te ken gjendjen ekonomike te mire, nga fakti se pothuajse cdo banor i ketyre zonave duhet te ket makinen e tij, per cdo levizje.( i kane keto kushte banoret e zonave rurale ne shqiperi?)

Ne radhe te dyte: rruget e zonave rurale ne europe nuk kan asnje ndryshim nga rruget e nje qyteti, perkundrazi jane akoma me te mirembajtura. ( po banoret tane te zonave rurale ne shqiperi a i kane keto kushte?)

Ne radhe te trete: te jetosh ne nje zone rurale, duhen te paktemen te plotesosh keto dy kushte:
1) te jesh ne gjendje te mire pune ne qytet, e cila te garanton keto te ardhura (shpenzime ditore),
2) te kesh punen dhe zanatin tend aty ne zonen rurale.
( po ne shqiperi i plotesojne te gjithe banoret keto kushte?)


Atehere kur bazat me kryesore te jeteses ne zonat rurale nuk plotesohen, si mund te jetojne keta banore?!
Mos beni krahasime te tilla pa baze, dhe mos shikoni vetem bukurin e europes, po shikoni dhe llogarin e jeteses se saj!Me repsekt: Adriana


Ja si shkojne europianet ne shtepine e tyre(ne zonat rurale) mbasi kan mbaruar punen,shkollen,psonisjen:
(foto qe shikoni nuk eshte fare parane nje qyteti, po jane ndarjet e tyre qe te drejtojn deri tek pragu i deres ne zonen rurale).
Image
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

#2

Post by Adriana » Sun Jun 05, 2011 12:19 pm

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

#3

Post by Adriana » Sun Jun 05, 2011 12:20 pm

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

#4

Post by Adriana » Sun Jun 05, 2011 12:30 pm

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

#5

Post by Adriana » Wed Nov 02, 2011 7:52 pmMungesa e shërbimeve jetike dhe infrastruktura ka bërë që shumë fshatra të thellë malorë në veri të vendit të braktisen. Njëri prej tyre është edhe fshati Qafat e Kuqe në Fierzë të Pukës, banorët e vetëm të të cilit janë vetëm anëtarët e një familje, të cilët jetojnë mes skamjes dhe izolimit.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

#6

Post by Adriana » Wed Nov 09, 2011 10:16 amDikur një qytet me gjallëri, ndërsa sot vuan braktisjen. Bëhet fjalë për qytezën e Memaliajt, ku pas mbylljes së minierës në vitin 1999 mbizotëron papunësia, ndërkohë që pjesa më e madhe e banorëve i janë drejtuar emigrimit për të siguruar mbijetesën. (da.xha/BalkanWeb)
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

#7

Post by Adriana » Mon Dec 11, 2017 11:25 pm

:cry: ...... gjate Parlamentit te Pare Rural ne Kuvend, e reja nga Mirdita, Rigerta Loku, ndiqni videon:

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”