Page 1 of 1

Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

Posted: Sun Jun 05, 2011 11:43 am
by Adriana


Disa vezhgues ne yuotube, shprehen qe:nuk e kuptojne pse shqiptaret braktisin keto zona, kur ne europe europianet preferojne te jetojne ne zonat rurale, large zhurmave te nje qyteti. Dhe kane te drejte, qe ne europe europianet preferojne te jetojne jashte zhurmave te nje qyteti, nje familje e tille eshte dhe familja ime, te cilet banojme saktesisht 7 klm nga nje qytet ketu ne europe. Po mund te them me plote bindjen qe kushtet nuk kane ansje krahasim me videon e me lartshme, zonat rurale ne vendet e tjera te europes jane vertet nje paradajse per te jetuar nese duhet te bejme krahasimin me zonen rurale qe sapo pame ne videon e me siperme.

Ne radhe te pare: te jetosh ne zonat rurale dhe vet banoret duhet te ken gjendjen ekonomike te mire, nga fakti se pothuajse cdo banor i ketyre zonave duhet te ket makinen e tij, per cdo levizje.( i kane keto kushte banoret e zonave rurale ne shqiperi?)

Ne radhe te dyte: rruget e zonave rurale ne europe nuk kan asnje ndryshim nga rruget e nje qyteti, perkundrazi jane akoma me te mirembajtura. ( po banoret tane te zonave rurale ne shqiperi a i kane keto kushte?)

Ne radhe te trete: te jetosh ne nje zone rurale, duhen te paktemen te plotesosh keto dy kushte:
1) te jesh ne gjendje te mire pune ne qytet, e cila te garanton keto te ardhura (shpenzime ditore),
2) te kesh punen dhe zanatin tend aty ne zonen rurale.
( po ne shqiperi i plotesojne te gjithe banoret keto kushte?)


Atehere kur bazat me kryesore te jeteses ne zonat rurale nuk plotesohen, si mund te jetojne keta banore?!
Mos beni krahasime te tilla pa baze, dhe mos shikoni vetem bukurin e europes, po shikoni dhe llogarin e jeteses se saj!Me repsekt: Adriana


Ja si shkojne europianet ne shtepine e tyre(ne zonat rurale) mbasi kan mbaruar punen,shkollen,psonisjen:
(foto qe shikoni nuk eshte fare parane nje qyteti, po jane ndarjet e tyre qe te drejtojn deri tek pragu i deres ne zonen rurale).
Image

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

Posted: Sun Jun 05, 2011 12:19 pm
by Adriana

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

Posted: Sun Jun 05, 2011 12:20 pm
by Adriana

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

Posted: Sun Jun 05, 2011 12:30 pm
by Adriana

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

Posted: Wed Nov 02, 2011 7:52 pm
by Adriana


Mungesa e shërbimeve jetike dhe infrastruktura ka bërë që shumë fshatra të thellë malorë në veri të vendit të braktisen. Njëri prej tyre është edhe fshati Qafat e Kuqe në Fierzë të Pukës, banorët e vetëm të të cilit janë vetëm anëtarët e një familje, të cilët jetojnë mes skamjes dhe izolimit.

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

Posted: Wed Nov 09, 2011 10:16 am
by Adriana


Dikur një qytet me gjallëri, ndërsa sot vuan braktisjen. Bëhet fjalë për qytezën e Memaliajt, ku pas mbylljes së minierës në vitin 1999 mbizotëron papunësia, ndërkohë që pjesa më e madhe e banorëve i janë drejtuar emigrimit për të siguruar mbijetesën. (da.xha/BalkanWeb)

Re: Braktisja e zonave rurale ne Shqiperi

Posted: Mon Dec 11, 2017 11:25 pm
by Adriana
:cry: ...... gjate Parlamentit te Pare Rural ne Kuvend, e reja nga Mirdita, Rigerta Loku, ndiqni videon: