"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

`Sindroma e Ambasadës`~ `Ambasadorofilía`

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

`Sindroma e Ambasadës`~ `Ambasadorofilía`

#1

Post by rrëqebull » Thu Feb 20, 2014 12:57 am

Shkalla fillestare e kësaj sëmundjeje ka qenë ajo e "letërdërgimit tek ambasadorët", tani duket se paska shkarë në shkallën e dytë, atë të "darka-drekimit me ambasadorët".

Bashkë me 'Sindromën e Brukselit', kjo "Sindroma e Ambasadës", apo më mirë "Ambasadorofilía" është një nga sindromat më të përhapura ndër kukullat e teatrit tragjipolitik që ka pllakosur Hapësirën Vendimmarrëse (mbarë)Kombëtare Shqiptare.

https://vargmal.org/lg/dan6675
"Vetëviktimizim. Jo vetëm letërdërgimi tek ambasadorët por dhe paraqitja tek ambasadat dhe takimi me ambasadorë në mënyrë të përhershme dhe me një disiplinë ushtarake duke u kursyer kohë dhe mund shërbimeve të inteligjencës të iks shteti duke u hapur katërsh tek ambasadori i radhës (shumicën e kohës është ai amerikan)."

https://www.google.com/search?num=100&h ... ff&start=0

Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”