"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Vrojtim: shqiptarofobia sllave

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Vrojtim: shqiptarofobia sllave

#1

Post by rrëqebull » Tue May 26, 2015 8:47 pm

Kjo çështje është hapur në një forum tjetër nga një shqiptaroverior:
Këtë temë e hapa për te sjellur video me kore kundrashqiptare të serbëve, të cilat i drejtohen Kombit Tone, që të mësojme të gjithë (kjo më tepër vlen për ju te Shqipërise Perëndimore), se me kë kemi të bëjme, cilët janë fqinjët tanë, cilat janë qëllimet e tyre, sa na urrejnë ata neve dhe, sa ka gjasa që ne të ndërtojmë paqe në të ardhmen me këta fqinj.
Po e hap edhe këtu që t'i shërbejë ndërgjegjësimit të çdo bashkëkombësi.

Nuk mund të presim më nga mediat "tona" tërësisht të infiltruara dhe të zhytura kokë-e-këmbë në globalizëm dhe në etnomazokizëm dhe të cilat të vetmet "lajme" që dinë të përcjellin dhe të vetmet "emisione" që transmetojnë janë veçse propaganda dhe operacione trushpëlarëse, trullosëse, çmoralizuese e shkombëtarizuese të jashtme të paketuara si "informacion", "showbiz" e "argëtim".

Tani që kemi ndërrjetin, duhet të mësojmë nga njëri tjetri, të krijojmë rrjete vetëdijësore dhe solidariteti mbarëkombëtar dhe të rithemelojmë gjithçka nga e para, me syshqiponjësi, vullnet dha pokurruptueshmëri.

Çdo forum dhe mjedis virtual shqiptar le të jetë për Kombin ajo çka mediat "tona" nuk kanë ditur apo dashur të jenë deri më tash.
Last edited by rrëqebull on Tue May 26, 2015 9:07 pm, edited 2 times in total.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vrojtim: shqiptarofobia sllave

#2

Post by rrëqebull » Tue May 26, 2015 8:50 pm

Nje grup serb duke kerkuar mbytjen e shqiptareve dhe duke djegur flamujt e dy shteteve shqiptare:

Ky eshte nje incizim i mehershem, ku shihen tifozet ultra duke e pershkruar ne menyre figurative mbytjen e shqiptareve me tanke:

Ketu krenohen me masakrat qe i kane kryer mbi popullsine civile shqiptare:


Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”