Page 1 of 1

Fillojnë gërmimet për eshtrat e ushtarëve grekë

Posted: Fri Jan 19, 2018 5:11 pm
by Adriana
Vendoset data, 22-Janar kur fillojnë gërmimet në Tepelenë për eshtrat e ushtarëve grekë. Për më shumë ndiqni videon:Artikullin e plotë mund ta lexoni KETU

Re: Fillojnë gërmimet për eshtrat e ushtarëve grekë

Posted: Mon Jan 22, 2018 4:17 pm
by Adriana
Varrezat greke, shoqëria civile në protestë: Nderojmë mikun, jo armikun VIDEO


Re: Fillojnë gërmimet për eshtrat e ushtarëve grekë

Posted: Wed Jan 24, 2018 1:10 am
by Zeus10
Mallakastrioti, tani keta po gjejne eshtrat e ushtareve italiane, sipas shpjegimit qe ke dhene, a do ta vere njeri ujin ne zjarr qe e drejta te veje ne vendin e vete, si mendon?

“CAP.LE” eshte shkurtimi i titullit ushtarak “Caporale”.
– Reparti Speciali del San Marco. Battaglione “P” -(P=PARASHUTIST). Numri eshte numri i ushtarit dhe shkronja “P” eshte per Parashutist, nje repart special italian i parashutisteve te Batalionit San Marco.

Mbiemri “Greco” eshte i perhapur ne Itali dhe jo ne Elladhi

Image

Re: Fillojnë gërmimet për eshtrat e ushtarëve grekë

Posted: Wed Jan 24, 2018 1:09 pm
by Zeus10
Duhet te kihet parasysh, qe greket erdhen e Shqiperi si pushtues, gjasme per te mbrojtur Vorio-Epirin. Ata ishin dhe me keq se italianet, sepse Italia, nuk kishte synime te tjetersimit etnik te shqiptareve, sic kishin greket per jugun e Shqiperise. Alibia e tyre se mbroheshin nga italianet, eshte nje justifikim i shemtuar, qekurse ata konsiderojne territoret shqiptare, si te tyret, sepse asnje luftim nuk u zhvillua ne Greqi.

Re: Fillojnë gërmimet për eshtrat e ushtarëve grekë

Posted: Wed Jan 24, 2018 3:08 pm
by Mallakastrioti
Le ti marrim gjerat me radhe:

1. Ne se medalioni do i perkiste nje ushtari grek perse duhej te ishte ne gjuhen italiane ku tregohen edhe gradat, pra "Caporale" ? Ne se kete medalion e kane bere italianet ne momentin kur e kane varrosur ushtarin grak; perse nuk gjendet edhe medalioni origjinal i ushtarit grek? Ne se medalioni eshte punuar prej italianeve per ta vendosur si shenje identifikuese per ushtarin grek; per cilen arsye ne pjeset anesore te ketij medalioni ka shenja te brimave ku kalonte nje zinxhir? Pasi keto brima jane tregues qe medalioni ka qene me zinxhir dhe i mbajtur ne qafe (pra aspak i vendosur me trupin gjate varrimit, nuk kishin arsye te punonin medalionin e tja varnin ne qafe te vdekurit, te pakten nuk shoh llogjike). Ne se do ishte si nje shenje identifikuese qe do vendosej prej forcave kundershtare (italiane) nje te reni grek, nuk ka arsye te hapeshin brima ne medaljon, por mund te vendosej edhe diçka shume me e thjeshte dhe e pa punuar.

2. Formate te tilla, pra rektangolare jane perdorur gjeresisht prej gjithe ushtareve dhe nuk perbejne argument. Duhen pare arkivat si italiane dhe greke per nje krahasim, por shkrimi ne gjuhen italiane do rrezonte tezen qe eshte medalion qe i perkiste nje ushtari grek.
Medalionet jane te shume formave dhe duhet pare kjo njesi speciale i parashutisteve te Batalionit San Marco per te cilen une mendoj se i perkiste i reni. Kjo njesi speciale krijohet ne fillim te vitit 1941 dhe informacionet jane te pakta dhe duhen konsultuar arkivat. Keto njesi speciale operonin disi ne menyre autonome dhe duke pare qe forcat italiane ishin ne terheqje dhe humbje, nuk mund te perjashtojme qe te kene operuar edhe ne territorin tone ne ndihme te batalioneve italiane qe po pesonin disfate.
Lidhur te reneve italian me mbiemrin GRECO, te cilet deri sot rezultojne te humbur ne disa fronte luftimi te kohes, ne se do u referoheshim arkivave italiane, mbiemra te tille hasen shpesh.
Keta jane disa ushtar italian me kete mbiemer te cilet deri sot rezultojne te humbur ne disa fronte ku kane luftuar:

Image


Sipas informacioneve dhe çka u tha ne media, gjate germimeve u gjeten dy trupa dhe relativisht afer njeri tjetrit. Ne se edhe ne trupin tjeter te te renit eshte gjetur po i njejti ekzemplar medalion me shkrimin GRECO, pra i njejti preçedent, atehere mund te merret ne konsiderate nje perkatesi dhe tregues etniciteti i te reneve, por ne se ne trupin tjeter kemi nje medalion ku shkruhet diçka e ndryshme apo ne trupin e te renit nuk u gjet asgje, kemi te bejme me varre sporadike ku trupat mund te jene varrosur edhe prej banoreve te cilet jane kujdesur per varrimin e tyre pa treguar ndonje interes per identifikimin e tyre dhe kjo rrezon tezen qe medalioni i gjetur ti perkasi nje te reni ushtar grek (nuk mendoj se fshataret do punonin medalione ne gjuhen italiane per ushtaret grek).

Skena ku po punohet eshte duke u prishur/kontaminuar dhe nje shenje treguese qe nuk kerkohet te zbardhet e verteta historike dhe sidomos te te reneve aty pasi:

Duke cituar nje lajm qe eshte ne media sot:
"Për të gjithë skeletet që nuk do të mund të identifikohen prej medalionëve do të ketë analiza të mëtejshme ADN-je."

Lidhur pretendimit qe germimet do kryhen ne nivel te larte dhe ne menyre profesionale prej ekspertesh le te ndalemi ku shihet nje lloj pa kujdesie dhe aspak profesionalizem prej ekipeve te keshtuquajtura ekspertesh:

a) Ne se do kerkohej te behej nje test ADN-je te reneve, me gjithe veshtiresite qe paraqesin mbetjet skeletrore (eshtrave) ne kete rast, pikerisht sepse nuk eshte e thene te japin rezultate eshtrat, pra te kemi nje ruajtje mase organike ku kryesisht gjendet tek femori (eshtra me e gjate e kembes) dhe tek dhembet, imperative eshte bonifikimi i zones, sterilizimi si i sektorit ku operohet dhe mbi te gjitha nje mos kontakt fizik i ekipit operues si me eshtrat ashtu edhe sendet, pasi nje prekje e germueseve apo operueseve me to do kontaminonte ne menyre gati te pakthyeshme gjithaçka. Nga ato qe u pa (dhe po shihet) ne media, keto kritere nuk jane ruajtur apo respektuar dhe kemi te bejme me nje kontaminim te gjithe skenes me ADN te pjesetareve qe po operojne. Pra, prekja e eshtrave apo sendeve prej pjesetareve te ketyre grupe ekspertesh jo vetem ka kontaminuar gjithçka, por ka gjasa qe ne rezultate te nxirret ADN-ja e punonjesve qe merren me keto germime, pasi kontakti direkt pa masa mbrojtese alteron ADN-ne.
Pjesetaret qe germojne shihen pa veshjet dhe maskat apo dorezat qe perdoren ne keto raste kur kerkohet te nxirret ADN-ja e lashte (apo e vjeter).

b) Ne se do nxirrej nje ADN prej te reneve (diçka qe eshte gati e pamundur ne se do i referoheshim pikes "a" me siper lidhur kontaminimit), si do behej krahasimi i ADN-se dhe a ekziston nje database i ADN-se si prej familjareve te te reneve apo te zhdukurve grek, italian apo tjeter?

Ne se do kerkohej te ndreqej gabimi dhe tu behej testi punonjesve ne nje faze te dyte, pasi do shihej qe ADN-ja eshte e alteruar (kontaminuar), lind vetvetiu pyetja: Jemi te sigurte qe kemi te bejme me ekipe ekspertesh?

Thene me shqip, eshtrat prej te cilave kerkon te nxjerresh ADN, nuk preken me dore por me doreza. Gjithashtu perdoren veshje tipi TYVEK, doreza, maska si dhe eshtrat duhen futur neper kuti sterile dhe çuar menjehere ne laborator. ABC-ja e nje eksperti qe merret me kete fushe!
Kjo qe eshte qesharake me keta qendron ne faktin e thjeshte ku duke thene "do behen analiza ADN-je" kerkojne te impresionojne njerezit, pikerisht sepse nje njeri i thjeshte apo shume njerez te thjeshte nuk kane idene si behet analiza e nje mbetje organike e mbyllur hermetikisht, pra duhet te jete e mbyllur hermetikisht, ne nje eshter dhe mbi tye gjitha metodologjia qe ndiqet duke nisur prej zbulimit, pra si duhet punuar, konservimit dhe analizimit ku çdo gjenetist te shkosh te pyesesh do te thote qe mundesite apo probabilitetet jane perhere gjysem e gjysem. Pra, nuk eshte e thene qe eshtra ka ruajtur hermetikisht masen organike, nuk eshte e thene apo automatike qe kjo mase te mos jete kontaminuar gjate proçesit te dekompozinimit, nuk eshte e thene qe kjo ADN nuk eshte kontaminuar gjate nxjerrjes ne drite si prej baktereve apo edhe vet ADN-se se punonjesit qe e nxori dhe per kete i behen analizat e ADN-se pike se pari atij qe inxjerr eshtrat.

Menyra si po germohet dhe nxirren eshtrat ben te pa vlefshem analizen e ADN-se pasi eshtrat jane prekur me duar prej punonjesve si dhe ekpozimi ne ajer alteron gjithçka duke nisur nga mikrobet dhe bakteriet. Nje analize kur eshte serioze, ne keto raste, behet sikurse ne nje salle operacioni ku gjithçka behet me masat me ekstreme te mbrojtjes dhe sterilizimit. Me pake fjale ADN-ja mund te dali i gjithkujt ne nje territor qe perfshine Shqiperine, Greqine, Italine apo gjithe Mesdheun, pikerisht sepse eshte shume gjeneral dhe jo i kufizuar.

Kostoja? Ne se do llogaritej diku 80-100 euro per çdo banues ne keto shtete apo kete zone te gjere do te thote qe Greqia te marr nje hua miliarda euro vetem per kete çeshtje.

Re: Fillojnë gërmimet për eshtrat e ushtarëve grekë

Posted: Wed Jan 24, 2018 10:19 pm
by Mallakastrioti
...vijon:

Varret e te reneve midis Dragotit dhe Kelcyres, sipas arkivave italiane.
Italianet, te kene varrosur edhe greket, kundershtaret e tyre, ne kete menyre? Sipas gjetesve te "medalionit te famshem" me shkronja latine, po, duhet tu kene ndertuar varreza te tilla.
Por perse nuk i sjellin neper arkivat e tyre italianet?


Image

Image

Image

Image