"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Kamëz, Bashkia nxjerr në rrugë 40 persona

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.
Post Reply
Aulona
Star Member
Star Member

Kamëz, Bashkia nxjerr në rrugë 40 persona

Post by Aulona »

Nxirren jashtë nga banesat e tyre 7 familje në Kamëz. Policia e Rendit dhe ajo Bashkiake me urdhër të kryetarit të Bashkisë së Kamzës kanë nxjerrë me forcë nga shtëpitë mbi 40 të moshuar, gra, fëmijë e invalidë, duke i lënë në qiell të hapur me pretendimin se banesat e tyre janë shtetërore.
Growing up I was taught to "Treat people as I wanted to be treated", but as time passed and I met more people, I made my own version which is fair: "Treat people, like they treat you".
albanstatenisland
Member
Member

Re: Kamëz, Bashkia nxjerr në rrugë 40 persona

Post by albanstatenisland »

une besoj qi sali berisha na ka bo mir kur na ka shti ne nato, une besoj qi sali berisha hala asht i koruptun po me ta kalzu te verteten edi rama asht 100 perqind anti shqiptar, aj vetem nje her duhet te futet ne qeveri shqiptare edhe krejt shqiperia do te shitet greqis, edi rama asht i poshter, neve na kerkon nje politikan racist pro shqiptar i fort qi nuk e shet token edhe nuk pranon emigranta maxhup ne tok shqiptare edhe qi e forcon ekonomin edhe ushtrin shqiptare
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Shume keq kan vepruar, duhet te kishin garantuar strehimin e banoreve ne fillim pastaj te vepronin per marrjen e ketyre godinave.
Po jemi me se ne dijeni qe keto godina ishin te shtetit, jan godinat posht insitutit te Kamzes, qe ne vitet e para te "90" u mbizoteruan nga populli, dhe vet qeveria ne ate kohe (S.Berisha) dha urdher qe te mbizoterohen keto godina nga populli. Ne kamez me shume se 50% ndertesat e banimit jan te ndertuara pa leje ndertimi nga viti 1990 deri 1993 Kamza u mbush plot e perplot me ndertesa banimi te reja (disa me leje disa pa leje ndertimi), po gjithashtu u mbizoteruan dhe shume objekte qe ishin prona e shtetit, po ne ate kohe qeveria nuk perdori asnje ligj kundra tyre, perkundrazi me vone ju a shiten me cmime shume te ulta keto banesa banorve te cilet kishin hyre ne keto objekte, dhe banoret vet jan shume ne dijeni qe ato banesa nuk jan te ligjshme, po me ne dijeni duhet te jen qeveritaret qe lejuan ato veprime, qe edhe pse dikur moren nje shifer-lekesh nga keto banore sot i hedhin ne rruge pa meshire.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

albanstatenisland wrote:une besoj qi sali berisha na ka bo mir kur na ka shti ne nato, une besoj qi sali berisha hala asht i koruptun po me ta kalzu te verteten edi rama asht 100 perqind anti shqiptar, aj vetem nje her duhet te futet ne qeveri shqiptare edhe krejt shqiperia do te shitet greqis, edi rama asht i poshter, neve na kerkon nje politikan racist pro shqiptar i fort qi nuk e shet token edhe nuk pranon emigranta maxhup ne tok shqiptare edhe qi e forcon ekonomin edhe ushtrin shqiptare

Kjo teme nuk i perket as S.Berisha qe na futi ne Nato, as E.Rama qe do te na shiste tek greket, po i perket fatit te disa banoreve qe jane nxjerr jasht banimeve te tyre pa meshire.
Keshtu qe mundohu tu pershtatesh temave, dhe gjithashtu te mos perdoresh nje fjalor banal, se shume mire e bukur mund te shprehesh me nje fjalor te mirkuptueshem.

Faleminderit per mirkuptimin.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”