"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#106

Post by Phoenix » Wed Dec 03, 2014 8:22 pm

rrëqebull wrote:....shtrembërimeve dhe lajthitjeve të vetëdijshme që keni shkruar me një paturpësi dhe pandershmëri mendimtarore tipikisht bolshevike: pa asnjë lidhje me faktet dhe argumentet e paraqitura apo me fjalitë e përdorura...
Gazeta "Dita" ka nisur një rubrikë të përjavshme kushtuar “emigrantëve shqiptarë që jetojnë në Shqipëri me titull: *“Skip”↔ “Skipëria”?

Ndoshta u hapën sytë edhe rracistëve ndaj emigrantëve shqiptarë në Shqipëri!

Në këpucët e këmbës tjetër
http://www.gazetadita.al/ne-kepucet-e-kembes-tjeter/

“Zdrukthtoni” fantazinë!
http://www.gazetadita.al/zdrukthtoni-fantazine/
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#107

Post by rrëqebull » Wed Dec 03, 2014 10:12 pm

"shkrimin" e mësipërm e cilësoj si zhurmë pa asnjë përmbajtje argumentuese apo faktuese dhe si jerm të qëllimshëm për të ndotur çështjen e këtushme, e cila është hapur për të shërbyer si 'regjistër' i të gjitha ngjarjeve dhe fakteve me rëndësi në lidhje me kuçedrën neo-sovjetike neo-bolshevike kundra-njerëzore, kundra-kombëtare, kundra-familjare e kundra-punëtore: BE.

Ata që duan të shfaqin urrejtjen e vet kundra arsyes duke i thurur apologji bolshevizmit dhe çdo ideologjie tjetër kundra-nacionaliste, dhe që duan ta ndosin me dashje me shfrytje dufesh kundra realitetit këtë çështje të rëndësishme për Kombin, janë të ftuar të mendohen më thellë dhe përpara se t'i shprehin prirjet e tyre përçarëse dhe kundra-dialoguese, zgjidhja më e mirë do të ishte të përpiqeshin për ta shëruar mëndjen e vet nga çrregullimi bolshevik duke u sjellur si Shqiptarë të ndershëm e duke braktisur rracizmin kundra-shqiptar, sjelljet armiqësore ndaj bashkëkombësve dhe të gjitha sjelljet e gabuara që janë në interes të kundra-shqiptarëve.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#108

Post by rrëqebull » Thu Dec 04, 2014 10:04 am

Hordhimigracioni nuk prek jetesën e pasanikëve dhe të kamurve të shoqërisë italiane por ndikon dramatikisht në jetën e të fundmëve. Është ky problemi që ne bëjmë gjoja sikur s’kuptojmë. Dhe pse ndodh? Sepse imigratët lëshohen nëpër periferi ku nuk bezidisin ‘inteligjenciën’ [e ka fjalën për ata që në anglisht quhen ‘socialistë shampanje’ ose ‘radikal shik’: pasanikë që jetojnë në lluks por mbështesin idetë shoqërishqyese fundamentaliste majtiste sepse trazirat e shkaktaura prej tyre nuk i prekin kurrqysh]; ‘inteligjencië’ e cila thotë se duhet të jemi të solidar ndërkohë që imigracioni i vetëm që ka parë është ai i pastrueses apo kopshtarit të saj (ksí!), dhe prë arsye se imigratët bëjnë punëra shumë përulëse duke u shfrytëzuar nga kapitalmëdhenjtë [th.n. Naltfinanca] për të ripakësuar të drejtat dhe rrogat e punëtorëve italianë..![**]
Pra siç shpjegon nacionalistja italiane hordhimigracioni është një taktikë fitim-rritëse e (multinacionaleve) organizatave shumështeçe dhe korporatave të mëdha të cilave u intereson fuqi krahu me çmim sa më të lirë.

Këtë fakt e dëshmon edhe prijësi i PPMB-së (Partisë për Pavarësinë e Mbretërisë së Bashkuar -angl.: "UKIP") Najxhëll Farazh i cili thotë se Toni Bleri filloi shqyerjen e kufijve të vendit të tij që në 2004-ën me argumentin se "na duhet fuqi punëtore me çmim të ulët sepse rinia britanike është përtace, e pahair dhe e kotë". Ky sipas tij ka qënë miti për të mbështetur kufijshqyerjen dhe nxitjen e hordhimigracionit. «Por ajo që kam zbuluar duke udhëtuar brënda vëndit», vazhdon Frazhi, «është se në të vërtetë shumë të rinj janë shumë të zëmëruar sepse aplikojnë vazhdimisht për punë por në shumë raste ndihen të diskriminuar në atdheun e tyre... Sepse është në interesin e kompanive të mëdha pasja e një numri sa më të madh punëtorësh të huaj të gatshëm që të nënpaguhen» pra të marrin rroga shumë herë më të ulëta se sa vëndasit.

Pra nxitja e hordhimigracionit është në vetvete rracizëm kundra autoktonëve dhe politikë shkatërruese për punëtorët vëndas.

Citimi i këtyre politikanëve nuk bëhet për t'u thurur lavde por sepse veprimtaria dhe fjalimet e tyre depërtojnë përtej propagandave demagogjike të dordolecëve të BE-së dhe të globalizmit.
Shkatërrimi që i ka shkaktuar Mbretërisë së Bashkuar BE-ja dhe liberal-bolsheviku Toni Bler nuk janë aspak diçka e largët prej nesh sepse tashmë de fakto Toni Blerin kemi kryeministër:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... in-EU.html
http://www.theguardian.com/world/2013/o ... ir-adviser

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#109

Post by Phoenix » Fri Dec 05, 2014 2:45 pm

rrëqebull wrote:"shkrimin" e mësipërm e cilësoj si zhurmë pa asnjë përmbajtje argumentuese apo faktuese dhe si jerm të qëllimshëm për të ndotur çështjen e këtushme, e cila është hapur për të shërbyer si 'regjistër' i të gjitha ngjarjeve dhe fakteve me rëndësi në lidhje me kuçedrën neo-sovjetike neo-bolshevike kundra-njerëzore, kundra-kombëtare, kundra-familjare e kundra-punëtore: BE.
Një gjë është të mos duash BE-në dhe një gjë tjetër është të të dhimbsen anijet ushtarake italiane nga ndotja që mund t'u bëjnë emigrantët.
Gjithashtu, ka shumë mënyra të tjera për të kundërshtuar ato politika që bien ndesh me ne, por pa iu rënë në qafë të pafajshmëve dhe pa marrë shembull ata që punojnë kundra shqiptarëve.

Unë jam i mendimit se shqiptarët duke pasur parasysh historinë duhet të kenë vetëm një ide:"VETËVENDOSJE", kudo në jetën shoqërore dhe politike. Nga ana tjetër, mjerë ata që vendosin gabim. Nacionalizmi, bolshevizmi apo disa përralla të tjera, janë humbje kohe dhe për mua nuk ia vlen të merrem me to.
I kemi parë dhe provuar të vetëquajturit nacionalistë e ku di unë se çfarë.


Nga na tjetër, më duket humbje energjie të merrem me BE-në kur shoh çdo ditë vuajtjet e shqiptarëve në dyert e spitaleve dhe jo për faj të BE-së.
Ka njerëz që i kanë përkushtuar jetën vendit dhe një ditë kur kanë nevojë, ky shtet apo vend nuk u gjendet, por i flak në mes të katër rrugëve.
Më thoni ju se çfarë të drejtash gëzojnë shqiptarët në vendet e BE-së dhe çfarë të drejtash gëzojnë në Shqipëri, Kosovë apo kudo tjetër?!

Ajo çfarë unë kam me plotë bindje në mendje është mendimi i një "Shteti shoqëror".

Për më shumë
http://www.pitt.edu/~heinisch/eusocial.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Welfare_state
http://www.bbc.co.uk/schools/gcsebitesi ... rev1.shtml
http://it.wikipedia.org/wiki/Stato_sociale

Varet kë vendosni të parin, njeriun apo fitimin!!!

Meqenëse se juve e përdorini shpesh parashtesën "neo", a keni dëgjuar ndonjë herë për neoliberalistët dhe neoliberalizmin dhe si është zbatuar ai në Shqipëri?
Mendimtarët si ata, që kaluan nga "çarçafi i bardhë" tek "çeku i bardhë".
E dini si mendojnë ata për shëndetësinë?
Ja një shëmbull: http://www.panorama.com.al/2014/11/24/s ... eve-te-ps/
http://www.kas.de/albanien/sq/pages/9980/
http://www.dw.de/q%C3%ABndrime-t%C3%AB- ... a-17196258


Ndoshta mund të duket zhurmë edhe kjo përgjigje, por dhimbjet e njerëzve nuk janë zhurma që irritojnë veshës e atyre që duhet ta
zhvillojnë vendin por në të vërtetë vetëm e vjedhin!
Ata që i dëgjojnë nuk duhet të bëjnë shurdhmemecin.

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#110

Post by Adriana » Fri Dec 05, 2014 8:02 pm

Phoenix wrote:
Një gjë është të mos duash BE-në dhe një gjë tjetër është të të dhimbsen anijet ushtarake italiane nga ndotja që mund t'u bëjnë emigrantët.
Gjithashtu, ka shumë mënyra të tjera për të kundërshtuar ato politika që bien ndesh me ne, por pa iu rënë në qafë të pafajshmëve dhe pa marrë shembull ata që punojnë kundra shqiptarëve.


Mendoj se ketu viewtopic.php?p=40902#p40902 nuk behesh fjale se i 'dhimbsen' anijet italiane, por thjeshte nje shpjegim per te kuptuar me shume arsyjet (qellimet) e ketyre ''operacioneve''.
Phoenix wrote:Nga na tjetër, më duket humbje energjie të merrem me BE-në kur shoh çdo ditë vuajtjet e shqiptarëve në dyert e spitaleve dhe jo për faj të BE-së.


Forumet per kete pune jane, /oponione/analiza/materiale/dokumenta/etj,etj. Cdo secili nga ne duhet te ndjehet i lire te shkruaj, qofte per europe, sport, histori, politike, muzik, etj, etj...

Phoenix wrote:Më thoni ju se çfarë të drejtash gëzojnë shqiptarët në vendet e BE-së dhe çfarë të drejtash gëzojnë në Shqipëri, Kosovë apo kudo tjetër?!


Sa per gjendjen ne shqiperi kjo teme i takon kategorise: Problematika shqiptare.
Ndersa sa per europen, pa merak se edhe europa drejt gropes po shkon...
Perpara se te themi te drejtat qe gezojme ne europe le te themi edhe se sa na kushton keto te drejte ketu ne europe ;)
Ne Hollande dhe Gjermani kartat e mjeksise cdo muaj na kushtojne 130(me e lira)-160(mesatarja)-194(me e larta) EURO cdo muaj, vuajme apo nuk vuajme, jemi te semure apo nuk jemi semure... dhe per te mos mjaftuar kjo, kohet e fundit ne zonat rurale po mbyllen cdo dite,jave,muaj klinikat,spitalet... per nje klinik apo nje spital tani e tutje do na duhet te marrim udhen ne qytetin me te madh te zones :(


Duitse ziekenhuizen met sluiting bedreigd
(Duitse Ziekenhuis Rapport 2014)

Circa 250 ziekenhuizen in Duitsland worden met sluiting bedreigd omdat er te weinig geld binnenkomt. Als er niet meer geld voor de instellingen komt, moet 13 procent van het totaal aantal Duitse ziekenhuizen voor 2020 de deuren sluiten, stelt Boris Augurzky, gezondheidsexpert en de schrijver van het Duitse Ziekenhuis Rapport 2014.
Hij waarschuwt dat „ziekenhuizen in Duitsland voor een faillissementsgolf staan”, meldde vrijdag de krant Rheinische Post.
Net als Nederland staat de Bondsrepubliek voor de vraag hoe de gezondheidszorg gefinancierd moet worden. Ruim één op de drie ziekenhuizen in Duitsland geeft meer geld uit dan er binnenkomt. En daarmee zijn er twee keer zo veel ziekenhuizen in de rode cijfers dan twee jaar geleden.
Meningen
Over hoe het probleem moet worden aangepakt, verschillen de meningen. De overkoepelende vereniging van Duitse ziekenhuizen stelt voor dat de verschillende overheden meer geld beschikbaar stellen om de gaten te dichten. De minister van Gezondheid van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen (NRW), Barabara Steffens, vindt dat geen goed idee. De deelstaat kan zich dat volgens Steffens niet zo maar veroorloven en is bovendien niet verantwoordelijk voor de lopende inkomsten van uitgaven van ziekenhuizen.
In de aan Nederland grenzende deelstaat worden 50 ziekenhuizen met sluiting bedreigd volgens het rapport van Augurzky. De bond van ziekenkostenverzekeraars GKV ziet in geld geen oplossing. Er moeten ziekenhuizen sluiten, ook om efficiënter te werken. „In Nederland wonen net zo veel mensen als in Noord-Rijnland-Westfalen en daar kunnen ze het met 100 ziekenhuizen doen terwijl wij er 400 hebben”, liet de GKV weten.

Nuk dua te them se nuk kemi te drejta, por edhe ''bahce me lule'' mos e beni, se ne radhe te pare qe ti gezosh keto te drejta duhet te jesh i sistemuar me dokumneta, shtepi, dhe me pune, dhe ne europe jo te gjithe shqiptaret jane te sistmuar me dokumenta dhe me pune!
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#111

Post by rrëqebull » Sat Dec 06, 2014 1:46 pm

Phoenix wrote:Ndoshta mund të duket zhurmë edhe kjo përgjigje, por dhimbjet e njerëzve nuk janë zhurma që irritojnë veshës e atyre që duhet ta
zhvillojnë vendin por në të vërtetë vetëm e vjedhin!
Ata që i dëgjojnë nuk duhet të bëjnë shurdhmemecin.
Nuk më duket zhurmë ajo që ke shkruar së fundmi, sepse ke ndryshuar dukshëm ton (pavarësisht atij shtrembërimit tjetër për anijet që vërejti Adriana me të drejtë).

Materialet që unë kam prurë këtu nuk përfaqësojnë mendimin tim në mënyrë gjithëpërfshirëse, por janë të dhëna të domosdoshme për të kuptuar gjëndjen e tanishme në Evropë, në botë dhe sidomos tek Ne.
Janë një dhënie zëri për ato mendime dhe pikëpamje që në diktaturën mediatike shqiptare censurohen pa pikë turpi (pasi nuk kemi media në shërbim të Kombit, por në shërbim të atyre që janë kundra Kombit).

Në dritë të kësaj, akuzat e tua të mëparëshmë në lidhje me Salvinin ishin tepër të pavënda dhe të cilësushme veçse si 'shpifje';
është njësoj sikur të më kishe akuzuar si 'kundra-skot' (anti-skocez) për faktin që kam sjellë këtu fjalimet e Najxhëll Farazhit (i cili është shprehimisht kundra pavarësisë së Skocisë). Por edhe një dhjetëvjeçar e kupton që këtu nuk janë sjellë qëndrimet e tij në lidhje me Skocinë (me të cilat nuk pajtonem kurrsesi), por çmaskimi që ai i bën BE-së dhe burokratëve që po shkatërrojnë kombshtetet evropiane. Pra keqkuptimi nuk mund veçse të ishte i qëllimshëm dhe aspak për t'u pasur respekt.

***

Pjesë thelbësore të atij që quhet shtet social, janë të përfshira në konceptin e nacionalizmit, prandaj e shoh si të pakuptimtë hedhjen poshtë e nacionalizmit.

Duke qënë se dashje-padashje keqkuptove gjithçka nga ato që kam prurë deri më tash në këtë çështje, nuk e kam të vështirë të shoh se nuk e ke aspak të qartë se ç'nënkuptojte unë me fjalën nacionalizëm.
Gjëja më e gabuar do të ishte të përdorej fjala nacionalizëm në mënyrën se si e paraqesin globalistët (të cilët natyrisht kanë interes jetësor ta paraqesin si gogol).

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#112

Post by Phoenix » Mon Dec 08, 2014 10:41 pm

rrëqebull wrote: ... ishin tepër të pavënda dhe të cilësushme veçse si 'shpifje';
Mendimet shoqërohen me të dhëna, ndryshe mua nuk më ngjallin ndonjë ndjenjë besimi. Kështu kuptojmë se cila mund të jetë shpifje.
Lë pastaj kur të pavërtetat keqpërdoren me zell të madh, për të përligjur mendime që kanë shumë të fshehta në të. Këtu qëndron ligësia.
Më e pakta, nuk e dini se çfarë ndodh dhe keni zgjedhur mënyrën e gabuar për të çuar para mendimet tuaja.
Për ndonjë mundësi tjetër, për këtë herë po ndalem këtu.
Sa për kureshtje, emigrantët që vijnë nga Afrika në Itali do të duhet të merrnin vetëm 2,5 euro para xhepi në ditë. Kjo jo gjithmonë!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#113

Post by rrëqebull » Tue Dec 09, 2014 3:12 pm

Phoenix wrote:
rrëqebull wrote: ... ishin tepër të pavënda dhe të cilësushme veçse si 'shpifje';
Mendimet shoqërohen me të dhëna, ndryshe mua nuk më ngjallin ndonjë ndjenjë besimi. Kështu kuptojmë se cila mund të jetë shpifje.
Lë pastaj kur të pavërtetat keqpërdoren me zell të madh, për të përligjur mendime që kanë shumë të fshehta në të. Këtu qëndron ligësia.
Më e pakta, nuk e dini se çfarë ndodh dhe keni zgjedhur mënyrën e gabuar për të çuar para mendimet tuaja.
Për ndonjë mundësi tjetër, për këtë herë po ndalem këtu.
Sa për kureshtje, emigrantët që vijnë nga Afrika në Itali do të duhet të merrnin vetëm 2,5 euro para xhepi në ditë. Kjo jo gjithmonë!
Po vazhdon të shkruash me atë që mund të cilësohet si pandershmëri mendimtarore. Por gjithsesi pafytyrësia që pasqyrohet nga ato që ke shkruar mund të jetë edhe thjesht dhe vetëm pasojë e drejtpërdrejtë e paaftësive të tua logjiko-arsyetimore, (pra që s'e kupton as ti vetë që përgjigjet si kjo e fundit që shkrove janë veçse lëmshatisje të pavërtetash kundërthënëse të përziera me retorikë fallxheshe, dhe asgjë për t'u pasur parasysh apo pasuruese për çështjen e këtushme).

Edhe citimin e ke prurë të cunguar, sepse fjalia e plotë nuk të lejonte shtrembërimet që i paske pjesë stilistike të pandashme të retorikës tënde realitetofobike.
rrëqebull wrote: akuzat e tua të mëparëshmë në lidhje me Salvinin ishin tepër të pavënda dhe të cilësushme veçse si 'shpifje'
Ja cilat (dhe jo vetëm në lidhje me Salvinin):
Phoenix wrote:Gjithë sa keni shkruar është diçka që nuk ka lidhje me të vërtetën! [sipas çarsyetimit tënd faktet nuk paskan lidhje me të vërtetat]
Shumë fyes dhe urryese ndaj shqiptarëve. [shpifje e ulët]
Përveç mos njohjes së gjërave, ka shumë ligësi në ato çfarë flisni. [taktikë prozhmuese bolshevikoide për të fshehur faktet me zhurmë retorike papërmbajtësore]
Ky dordolec [Salvini] ju na e sillni këtu si të ishte mendimtari dhe intelektuali më i madh italian [shpifje, përdredhje shtrëmbëruese për të fshehur realitetin dhe faktet e paraqitura]
viewtopic.php?p=40901#p40901
Me sa duket, nuk të intereson që të kesh respektin e bashkëfolësit dhe do vetëm të vazhdosh të tregohesh dialogjikisht i pandershëm duke shfrehur gjithë dufin që ke kundra fakteve dhe gjithë paragjykimet dhe mëndjengushtësinë që të shkakton ideologjia kundra-arsye që ke përqafuar.

Pavarësisht ndotjes që po i bën çështjes së këtushme me ndërhyrje gjysëm zhurmuse gjysëm jermuse, nga një anë po kryen një shërbim me vlerë për zhvillimin e aftësive demagogji-nuhatëse të lexusve, duke përfaqësuar më së miri modelin tipik të kripto-bolshevikut që hiqet si 'mendimtar i lirë' e si 'humanist afrikanofil', ndërkohë që kundërmon veçse palogjikshmëri dhe kundra-evropianësi.

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#114

Post by Phoenix » Tue Dec 09, 2014 5:21 pm

rrëqebull wrote:
Phoenix wrote:
rrëqebull wrote: ... ishin tepër të pavënda dhe të cilësushme veçse si 'shpifje';
Mendimet shoqërohen me të dhëna, ndryshe mua nuk më ngjallin ndonjë ndjenjë besimi. Kështu kuptojmë se cila mund të jetë shpifje.
Lë pastaj kur të pavërtetat keqpërdoren me zell të madh, për të përligjur mendime që kanë shumë të fshehta në të. Këtu qëndron ligësia.
Më e pakta, nuk e dini se çfarë ndodh dhe keni zgjedhur mënyrën e gabuar për të çuar para mendimet tuaja.
Për ndonjë mundësi tjetër, për këtë herë po ndalem këtu.
Sa për kureshtje, emigrantët që vijnë nga Afrika në Itali do të duhet të merrnin vetëm 2,5 euro para xhepi në ditë. Kjo jo gjithmonë!
Po vazhdon të shkruash me atë që mund të cilësohet si pandershmëri mendimtarore. Por gjithsesi pafytyrësia që pasqyrohet nga ato që ke shkruar mund të jetë edhe thjesht dhe vetëm pasojë e drejtpërdrejtë e paaftësive të tua logjiko-arsyetimore, (pra që s'e kupton as ti vetë që përgjigjet si kjo e fundit që shkrove janë veçse lëmshatisje të pavërtetash kundërthënëse të përziera me retorikë fallxheshe, dhe asgjë për t'u pasur parasysh apo pasuruese për çështjen e këtushme).

Edhe citimin e ke prurë të cunguar, sepse fjalia e plotë nuk të lejonte shtrembërimet që i paske pjesë stilistike të pandashme të retorikës tënde realitetofobike.
rrëqebull wrote: akuzat e tua të mëparëshmë në lidhje me Salvinin ishin tepër të pavënda dhe të cilësushme veçse si 'shpifje'
Ja cilat (dhe jo vetëm në lidhje me Salvinin):
Phoenix wrote:Gjithë sa keni shkruar është diçka që nuk ka lidhje me të vërtetën! [sipas çarsyetimit tënd faktet nuk paskan lidhje me të vërtetat]
Shumë fyes dhe urryese ndaj shqiptarëve. [shpifje e ulët]
Përveç mos njohjes së gjërave, ka shumë ligësi në ato çfarë flisni. [taktikë prozhmuese bolshevikoide për të fshehur faktet me zhurmë retorike papërmbajtësore]
Ky dordolec [Salvini] ju na e sillni këtu si të ishte mendimtari dhe intelektuali më i madh italian [shpifje, përdredhje shtrëmbëruese për të fshehur realitetin dhe faktet e paraqitura]
viewtopic.php?p=40901#p40901
Me sa duket, nuk të intereson që të kesh respektin e bashkëfolësit dhe do vetëm të vazhdosh të tregohesh dialogjikisht i pandershëm duke shfrehur gjithë dufin që ke kundra fakteve dhe gjithë paragjykimet dhe mëndjengushtësinë që të shkakton ideologjia kundra-arsye që ke përqafuar.

Pavarësisht ndotjes që po i bën çështjes së këtushme me ndërhyrje gjysëm zhurmuse gjysëm jermuse, nga një anë po kryen një shërbim me vlerë për zhvillimin e aftësive demagogji-nuhatëse të lexusve, duke përfaqësuar më së miri modelin tipik të kripto-bolshevikut që hiqet si 'mendimtar i lirë' e si 'humanist afrikanofil', ndërkohë që kundërmon veçse palogjikshmëri dhe kundra-evropianësi.
-lol-

Me thënë të vërtetën është humbje kohe të merresh me ato çfarë shkruani.
Sa për aftësinë mendimore timen nuk ka ngelë të vlerësohet nga ata që nuk e kanë një të tillë apo nga ata që i marrin leje dikujt tjetër për të pasur një të tillë.

Ky është shkrimi im fundit në këtë forum.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#115

Post by Zeus10 » Wed Dec 10, 2014 3:49 pm

Phoenix wrote:
rrëqebull wrote:....shtrembërimeve dhe lajthitjeve të vetëdijshme që keni shkruar me një paturpësi dhe pandershmëri mendimtarore tipikisht bolshevike: pa asnjë lidhje me faktet dhe argumentet e paraqitura apo me fjalitë e përdorura...
Gazeta "Dita" ka nisur një rubrikë të përjavshme kushtuar “emigrantëve shqiptarë që jetojnë në Shqipëri me titull: *“Skip”↔ “Skipëria”?

Ndoshta u hapën sytë edhe rracistëve ndaj emigrantëve shqiptarë në Shqipëri!

Në këpucët e këmbës tjetër
http://www.gazetadita.al/ne-kepucet-e-kembes-tjeter/

“Zdrukthtoni” fantazinë!
http://www.gazetadita.al/zdrukthtoni-fantazine/

http://www.toonpool.com/user/707/files/ ... _69369.jpg
http://www.toonpool.com/user/707/files/_695479.jpg
http://www.toonpool.com/user/707/files/ ... _69359.jpg
http://it.toonpool.com/user/707/files/v_1283229.jpg
http://it.toonpool.com/user/707/files/k ... 340809.jpg
http://www.toonpool.com/user/707/files/ ... 312309.jpg
http://www.toonpool.com/user/707/files/ ... 806409.jpg
http://www.toonpool.com/user/707/files/ ... 897129.jpg
Phoenix, e kam pak te veshtire te kuptoj, cila eshte lidhja e kesaj prurjes tende te permbytshme, me diskutimin ne kete teme. Nese kendveshtrimi yt eshte qe ne nuk mund te kritikojme Europen, ne nje kohe qe vendi yne eshte i varfer dhe klasa jone politike punon perkunder interesave kombetare, atehere une desha te te pyesja : "A kane ndonje ndikim politikat e Europes me gjendjen tone ekonomike, apo edhe sjelljen e politikaneve tane?".
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#116

Post by rrëqebull » Thu Dec 11, 2014 7:09 pm[quote2="'"]Nga kjo fjalosje, ku pothuajse gjithçka e thënë është me vlerë, po përkthejmë veç disa pjesë ku zbulohen të dhëna të rëndësishme që ende nuk kanë gjetur hapësirën e duhur në (mediat) mjetet lajmëtore shqiptare, të cilat madje i mbajnë të fshehta të vërtetat me rëndësi për Kombin Tonë dhe japin, në lidhje me BE-në, veç ato lajme gjysmake që nuk pasqyrojnë në asnjë mënyrë gjendjen e njëmendtë politiko-ekonomike nëpër Evropë, por më tepër e fshehin dhe shtrembërojnë atë, siç u intereson ndërkombëtarëve dhe servilëve të tyre, që hiqen sikur bëjnë politikë por në të vërtetë veçse zbatojnë urdhrat e “financuesve” (korruptuesve) të tyre internacionalistë.

Gjendja politike në shumë vende evropiane po ndryshon me shpejtësi të madhe në drejtime që, nëse Kombi Ynë vazhdon të lihet në errësirë dhe i papërgatitur, kanë për të pasur pasoja shkatërrimtare për ne. Çka do të bëjnë servilët e BE-së dhe të ndërkombëtarëve që kemi në Tiranë, Prishtinë dhe Shkup, kur BE-ja do të zhbëhet? Çka do të bëjnë këta servilë kur, vetëm për të marrë dy shembuj, në Itali dhe në Francë do ta marrin pushtetin forcat politike që jo vetëm janë kundra-BE, por që janë edhe admiruese dhe mbështetëse të Rusisë e Serbisë?

Në vende si Italia dhe Franca, kjo mundësi po bëhet gjithnjë e më afër realizimit. Mateo Salvini, i cili po kryhen metamorfozën nacionaliste të partisë mëvetësiste “Lidha e Veriut” (Lega Nord) dhe që po fiton gjithnjë e më shumë përkrahje në Itali, duke u përfolur si kryeministri i mundshëm i ardhshëm, veç para pak javësh u shpreh se çështja e pavarësisë së Kosovës «është e diskutueshme dhe e gjitha për t’u riparë» [min. 41:12]. Nuk duhet ndonjë politolog i shquar për të kuptuar se me këto fjalë ai po thotë që sipas tij “Kosova është Serbi”. Aq më tepër që “Lidha e Veriut”, edhe pa qenë një shpatë e kristianizmit, është pa dyshim një shpatë e kundra-islamizimit të Evropës – çka do të thotë se, me gjithë propagandën serbo-greke për barazimin “shqiptar=islamik” dhe me gjithë politikat kundrakombëtare të tolerancës ndaj islamizim-shkombëtarizimit të Trevave Tona, sidomos në Shqipëri Veriore, Salvini dhe të gjithë nacionalistët e tjerë evropianë që e njohin Shqipninë veç nëpërmjet këtij ndërmjetësimi shtrembërues të propagandës serbo-greke, ndihen plotësisht në “të drejtën e tyre” për të përkrahur nacionalizmin serbo-grek (i themeluar në gënjeshtra); ndërkohë që për Nacionalizmin Shqiptar (i themeluar në Vërtetësí) as kanë dëgjuar dhe as mendojnë se mund të ekzistojë, për shkak të shtypjes dhe censurës që po ushtrohet prej 70 vjetësh tek ne, nga kundra-nacionalistë të çdo lloji, të çdo pafytyrësie partiake e të çdo shtetësie.

Është po Salvini ai që veç një ditë më parë është shprehur se «Evropa” e sotshme [BE-ja] nuk është e reformueshme, por duhet shkallmuar tërësisht dhe rindërtuar nga e para». Sipas tij «’Bashimi Evropian’ i vërtetë kalon nga Moska dhe jo nga Brukseli». (https://www.youtube.com/watch?v=oglYvWvauS8)

Ndërkohë që liberal-bolshevizmi në themel të BE-së po shkërmoqet dita ditës dhe nacionalistët evropianë po lidhen gjithnjë e më shumë me Rusinë (që e shohin si antitezë të BE-së), e ardhmja e Kombit Tonë është në rrezik si asnjëherë në historinë tonë, sepse këto 70 vjet është punuar veç për dobësimin tonë, për bagëtizimin dhe shpërfytyrimin dhe për shtypjen e Vullnetit Tonë për Sovranitet, Fuqizim dhe Bashkim.

Në vendet e prejardhjes së internacionalistëve që u japin urdhra dhe financime lolotikanëve “tanë”,
nacionalistët po përpiqen, me gjithmonë e më shumë (efektshmëri) përmbushmëri dhe me gjithmonë e më shumë përkrahje kombëtare, që të rrëzojnë përfundimisht murin e censurës dhe diktaturës kulturore majtiste 70 vjeçare.

Mos të harrojmë dhe mos të bëjmë gjoja sikur nuk e kuptojmë që rënia e “Murit bolshevik” në Berlin më 1989 shënoi simbolikisht veçse rënien e totalitar-bolshevizmit në lindje të tij, por assesi rënien e bolshevizmit në tërësi, sepse liberal-bolshevizmi në perëndim të atij muri, i mirëmbëshyer nën petka “demokratike” e “liberale”, është në këmbë ende sot.
Pra: i ashtuquajturi “Muri i Berlinit” është në të vërtetë ‘muri i bolshevizmit’: ndarja midis kundra-nacionalizmit totalitar dhe kundra-nacionalizmit “demokratik”. Madje ky i fundit mund të quhet në disa raste edhe kapital-bolshevizëm, pasi është një sistem ekonomikisht hiper-kapitalist por bolshevik nga ana kulturore (sepse përçarjen e kombit dhe shkrumbosjen e shtetit e kryen jo më duke konsideruar “klasën punëtore” si ‘proletariat’ rend-përmbysës që duhet tru-shpëlarë dhe shfrytëzuar për marrjen e pushtetit, por duke shfrytëzuar si “neo-proletariat” “progresiv” për të shkatërruar mirëshkuarjen kombëtare gratë [kundra burrave dhe kundra vetvetes], pakicat etnike dhe hordhimigrantët [kundra autoktonëve], LGBT-ët [kundra Familjarëve dhe Institucionit Martesor]).

Majtizmi është çekani me të cilin internacionalistët shembin themelet që mbajnë në këmbë shtëpinë e kombit (shtetin) dhe drapëri me të cilin ata sharrojnë rrënjët që e mbajnë gjallë kombin. Kur themi ‘internacionalist’ jo domosdoshmërisht nënkuptojmë një majtist (sepse flasim për shëmbull për elita financiare që kanë për ideologji veç shtimin e përfitimeve dhe të pushteti të tyre dhe që për të arritur këtë synim mund të përdorin çdo lloj ideologjie – fakti që Nacionalizmi nuk është aspak fitimprurës për ta, i shpjegon të gjitha!), por kur themi majtist e pseudo-djathtist, vetvetiu nënkuptojmë dikë që, me vetëdije ose jo, është në shërbim të internacionalizmit [kundra-nacionalizmit]. Dhe pikërisht me anë të kontrollit të ligjërimit publik, akademik dhe mediatik që e majta [dhe pseudo-e-djathta që është veçse një «opozitë e kontrolluar» orvelliane e së majtës!] ka grumbulluar në duart e veta 70 vitet e fundit, ajo vazhdon të ushtrojë një shtypje dhe kriminalizim të egër kundra atdhedashjes, kundra familjedashurisë, kundra lirisë kombëtare dhe kundra çdo shprehjeje tjetër natyrore e njerëzore burimor-kombëtare.

Përgjatë 70 viteve të fundit, internacionalistët kanë grumbulluar aq shumë pushtet (pavarësisht se ngelen po aq të pangopur saç kanë qenë prej fillimit) sa që problemi i tyre tashmë është ai i fshehjes së tij.
Internacionalistët kanë filluar m’e pat gjithnjë e më të vështirë t’ua mbajnë të fshehtë kombeve evropiane synimet, planet dhe ushtrimet e pushtetit të tyre për të na shkatërruar. Kjo po ndodh për arsye se, falë internetit, pushteti akademik e mediatik i kundra-nacionalistëve të maskuar si “demokratë”, “liberalë” e “social-demokratë” po dështon dhe kombet, gjithnjë e më shumë të përgatitura për t’i bërë ballë propagandave kundra-nacionaliste, po zgjohen dhe po kuptojnë se çfarë dëmesh u janë shkaktuar dhe po u shkaktohen nga internacionalizmi dhe se çfarë urrejtjeje zhdukjedashëse kanë internacionalistët për kombet evropiane.

«Kijeni parasysh:» thotë Najxhel Farazhi në këtë vidjo «synimi i projektit të BE-së është të krijohen “Shtetet e Bashkuara të Evropës” pra zhdukja e shtet-kombeve.» [01:13]
Dhe nuk ka përcaktim më të saktë të internacionalistit (majtistit/globalsitit/pseudo-djathtistit) se sa: “ai që do të shkatërrojë `shtëpinë´ e çdo kombi dhe të zhdukë çdo komb”.

Veprimtaritë komb-zhdukëse itnernacionalsitët i maskojnë duke shtrembëruar fjalët, duke kriminalizuar nacionalizmin dhe mbrotjjen e kombit, me anë të kriminalizimit të fjalëve, siç është rasti i fjalës "populist", e përdorur për të kriminalizuar ata që veprojnë në mbrojtje të popullit të vet dhe për realizimin e vullnetit të popullit të vet.
Vazhdon Najxhëlli:`«Luftën kundra “populizmit” e filloi Barrozo-ja menjëherë pasi frëngët dhe hollandasit (refuzuan) shpërmiratuan “Kushtetutën Evropiane” [nuk pranuan të nënshkruanin dokumentin e skllavërimit të vet!].
Evrokratët menduan [për ta maskuar] se duke i ndryshuar emrin në “Traktat Lizbone” do ta bënin të pranueshme. Por irlandasit kësaj radhe patën një (referendum) përvendim me anë të së cilit po ashtu thanë «Jo»; dhe pikërisht në atë çast filloi lufta e BE-së kundra “populizmit”: «Ne nuk do t’i hapim rrugë “populizmit”» u shprehën atëbotë Barrozo-ja, Shulci dhe të gjithë evrokratët e tjerë. Dhe partitë si e imja u nofkosën si ‘populiste’.
Por ajo çka do të thotë në të vërtetë është se ata nuk duan t’i hapin rrugë demokracisë, por do të bëjnë çka të mundin për të shpërfillur kombet e këtij kontinenti. Por në fund ky sistem ka për t’u shkatërruar; nuk ka se si të funksionojë, nuk mund të vazhdohet me shpërfilljen e njerëzve duke i vendosur në një ndërtesë politike krejt artifiqore. [15:19]

Një tjetër e dhënë e rëndësishme që na jep Najxhëll Farazhi në këtë fjalim është se:
«Gjashtë prej komisionerëve të porsazgjedhur javën e kaluar janë ish-anëtarë të partisë komuniste. Mendoj se kjo duhet theksuar sepse ndikon tek mënyra e tyre e të menduarit në lidhje me përqendrimin e kontrollit të ekonomisë evropiane në Bruksel.» [13:00]
Pikërisht ky shndërrimizmi (transformizmi) i totalitar-bolshevikëve në liberal-bolshevikë “demokratë”, dëshmon se “Muri i Berlinit” ishte veçse një mur ndarës midis dy internacionalizmave me të njëjtën rrënjë kundra-nacionaliste dhe komb-urrejtëse.
Ky fakt, i gjashtë komisionerëve bolshevikë, tregon se përse në Vëndin Tonë këto vite “tranzicioni” nuk është bërë asgjë për çkomunistizimin (de-bolshevizimin) e politikës sonë: sepse ka qenë veçse një tranzicion nga totalitar-bolshevizmi në liberal-bolshevizëm!! Pra një “udhëtim” shkatërrues nga një kundra-shqiptarizëm në një kundra-shqiptarizëm tjetër! Një udhëtim nga një bolshevizëm në një bolshevizëm tjetër!

I gjithë Kombi ka për ta kuptuar grackën ku e ka shtyrë llumi kundra-nacionalist që po e shkërmoq e zhvat Vëndin Tonë prej 70 vjetësh,
por duhet ta kuptojë përpara se të jetë [përsëri] tepër vonë![/quote2]

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#117

Post by rrëqebull » Wed Jan 07, 2015 3:59 pm

rrëqebull wrote:

▼ BE = EVROPA E TRADHTUAR
SHERIATI HYNË SI SISTEM GJYQËSOR PARALEL NË BRITANI!

ttp://voxnews.info/2014/03/23/e-ufficiale-a-londra-sbarca-la-sharia-legge-islamica-entra-nel-sistema-legale-britannico/
http://www.telegraph.co.uk/news/religio ... hiefs.html


{ribotim i përditësuar}

Ja edhe një tjetër dëshmi e faktit që BE-ja është në të vërtetë një bashkim kundra-evropian, sepse vetëm kështu mund të quhet kasta evropicide (evropë-vrasëse) që udhëheq sot BE-në e cila është e përbërë nga globalistë neo-bolshevikë e ultra-liberalistë që bëjnë interesin e naltfinancës.


Në këtë lloj BE-je, çdo hap drejt "integrimit" është një hap drejt shkatërrimit!
Ne që luftuam 500 vjet kundra sheriatit s'kemi ç'mësim të marrim nga një Perëndim i sëmurur e i zhytur kaq rëndë në psikozë kolektive vetëvrasëse, i cili do të na kthejë përsëri në gjëndjen e para 100 vjetëve (siç ka bërë prej 15 vjetësh në Shqipëri veriore duke lejuar, mbështetur e madje edhe nxitur ri-vilajetizimin ultra-kundrakombëtar vehabist, për ta përdorur si mjet kryesor të përçarjes kombëtare dhe shtypjes dhe dobësimit të vëndasve sipas doktrinës globaliste multi-etnike e multikulti!)

Dhe nuk ka grackë më të pështirë në këtë rast se sa ajo ku vetë-hidhen me zell të madh cekturinat etnomazokiste me ksotum analistësh, të cilët kanë pushtuar shtypin e ekranet dhe që në mënyrë aguriçkore e pagdhëndurore flasin për "fenë myslimane" si pengesë për "integrimin evropian" të shqiptarëve!

Ç'cektësi e ç'trundryshkje dëshmojnë këto lloj qarravitjesh!
"Integrim në BE" do të thotë pikërisht islamizim, ortodoksizim, fanatizim abrahamik e fuqizim pakicash e nënkulturash të çdo ngjyre e të çdo përmase degjenerimike, sepse çorba multi-etnike dhe trazirat multikulti janë arma kryesore kundra-nacionaliste që globalistët përdorin për të pushtuar, nënshtruar, skllavëruar e zhdukur kombet siç u urdhëron pangopësia e vet për pushtet global!

Gjithçka që është në funksion të dobësimit të Nacionalizmit, vlen si mjet "integrimi".
"Tranzicioni" dhe "integrimi", në këtë Perëndim kundra-evropian, duan të thonë pikërisht përhapje e ideologjive abrahamike dhe e çdo idoelogjie tjetër universaliste e shkombëtarizuese për të luftuar dhe zhdukur Shqiptarësinë, siç po ndodh prej vitesh në Trevat Tona

Shqiptarësia është evropianësía autentike!
Kaq rëndë saç e kanë katandisur Perëndimin globalistët, ka ardhur koha që më shumë mund të mësojë Perëndimi prej nesh, se sa anasjelltas!

Çelësi është tek shqiptarësími i Perëndimit (rizbulimi i kuptimit të evropianësísë nëpërmjet përfaqësimit më autentik dhe besnik të saj!) dhe jo tek 'perëndimi' i Shqiptarësisë siç po duan të na tru-shpëlajnë globalistët e naltfinancës të maskuar si "mbrojtës të të drejtave të njeriut"!

"Të drejtat" e kujt…!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Ribotim me përmirësime

#118

Post by rrëqebull » Sat Jan 31, 2015 9:02 pm

Në lidhje me disa ndodhi domethënëse të 2014-ës.
[1/2]
[quote2="'"]

«Statusi i vendit kandidat është natyrisht diçka krejtësisht e ndryshme nga anëtarësimi në BE, është gjithashtu diçka që nuk lidhet në mënyrë të drejtpërdrejt me negociatat.[...]
Të japësh statusin është si të japësh paraprakisht pothuajse asgjë»Këto fjali janë thënë enkas në anglisht dhe në një vend të huaj, që pastaj të raportohen nga lajmet dhe mos të jenë një përballje e drejtpërdrejt ku gënjeshtari të pranojë gënjeshtrën përpara atyre që ka gënjyer.

Pikërisht kjo është mënyra poshtëruese se si shqiptarët duhet të zbulojnë më në fund se "statusi" është «praktikisht asgjë», dhe se politikanët për vite të tëra me radhë, janë tallur e vazhdojnë të tallen me Kombin duke e lënë në baltë për t'ia përkushtuar gjithë vëllimin e veprimtarive të veta një «asgjëje».


Është me anë të një fjalimi të mbajtur larg vendit dhe larg përgjegjësisë, që shqiptarëve u thuhet se vlejnë edhe më pak se një «asgjë» për politikanët "e vet". Sepse t'i përkushtosh aq shumë energji e kohë një «asgjëje», në vend që të merresh me Kombin, do të thotë pikërisht se për ta Kombi vleka më pak se «asgjëja».


Tani po fillojnë ta pranojnë edhe haptas. Por mos prisni që të ndjenë përgjegjësi apo faj për gënjeshtrat që kanë thënë e vazhdojnë të thonë, sepse po kjo është politika që mbështetet dhe nxitet kudo nëpër perëndimin e pushtuar nga globalistët, ku mbretëron prej 70 vjetësh gënjeshtrokracia dhe kundra-nacionalizmi.
Në fakt, nuk do të kishte asnjë dallim për mirë nëse ne do të ishim anëtarë të BE-së, sepse korrupsioni, nepotizmi, vjedhja dhe blerja e votave, etj. etj. janë dukuri që nuk mund të zhduken në sistemet ultra-liberal majtiste dhe pseudo-djathtiste, pasi këto sisteme nuk i luftojnë, por veçse i zhvendosin lidhjet korruptive komb-dëmtuese, nga plani familjar e farefisnor, në planin ideologjiko-prostitutiv globalist.

Pra, ndërsa në rastin e parë, Kombi dëmtohet sepse postet dhe pushteti vidhen dhe ndahen midis familjarëve dhe farefisit të politikanëve vendas, në rastin e dytë Kombi dëmtohet sepse postet dhe pushteti ndahen midis dordolecëve dhe shërbëtorëve më të zellshëm të ndërkombëtarëve globalistë, dhe midis atyre që janë të gatshëm t'i shkaktojnë çdo lloj humbjeje kombit, në këmbim të përfitimit të "fondeve" dhe "financimeve".

Por dëmi që i bëhet Kombit është i njëjtë në të dyja rastet (dhe fakti që, në rastin e dytë, dëmtarët janë ndërkombëtarë/të huaj, të cilët nuk kanë asnjë lidhje apo njohuri apo ndjeshmëri për kombet që shtypin, shfrytëzojnë dhe shpërfytyrojnë me ligjet e tyre bolshevikoide kundra-evropiane, kundra-shtetkomb, kundra-familje e kundra-punëtore, nuk ka asnjë rëndësi, pasi ultra-etnomazokistët që kanë pushtuar hapësirën tonë politike, janë kolaboracionistët dhe shërbëtorët e tyre më të zellshëm).
Dhe duhet shtuar që korrupsioni në bazë ideologjiko-prostitutive globaliste, nuk e përjashton korrupsionin në bazë farefisnore; madje ndërkombëtarët kundra-nacionalistë e tolerojnë atë kur kryhet nga kolaboracionistët e tyre vendas, sepse u mundëson ushtrim të pakufizuar shantazhimi dhe kontrolli mbi ta, duke i bërë sa më të dëgjueshëm].


Me rastin e zgjedhjeve të majit u fol shumë për "Parlamentin Evropian", por askush nëpër mjetet lajmëtore shqiptare nuk përmendi faktin që ky organizëm i BE-së nuk vlen thuajse asgjë në planin vullnet-shprehës të kombeve evropiane, sepse ligjet të cilat i paraqiten atij për votim, janë që të gjitha, nga e para tek e fundit, të vendosura 'sovjetikisht' nga "Komisioni Evropian" (anëtarët e të cilit janë të pazgjedhur); dhe këtë e bëjnë pa asnjë ndërhyrje të mundshme nga jashtë dhe pa u përballuar fare me vullnetin demokratik të kombeve evropiane.

[Gjithashtu kërkon vëmendje të përqendruar edhe koncepti i 'vullnetit demokratik', në një epokë ku propaganda tru-shpëlarëse, e përçuar me anë të mjeteve lajmëtore, me anë të arsimit dhe "artit" (si shembull, kini parasysh këtë) është aq e fuqishme, sa që duhet padyshim vënë në pyetje gjithçka. Për shembull, nëse shfrytëzon çdo mjet propagandistik, kërcënues, prostitutiv e mendjeçorbëzues për ta bindur dikë se "është mirë të hidhesh në lum", fakti që ai më në fund "vendos" të hidhet në lum, nuk do të thotë se ka vepruar vërtet sipas "vullnetit" të vet "të lirë".
Mënyra se si Çubriloviçi planifikonte shpërnguljen tonë nëpërmjet shkëmbimeve "vullnetare" të popullsisë e dëshmon plotësisht atë që sapo u tha:
“Dihet që masat muslimane në përgjithësi i nënshtrohen shumë lehtë ndikimit, sidomos atij fetar, pasi besojnë shpejt dhe janë fanatikë. Prandaj duhet që së pari, për shpërnguljen, midis shqiptarëve të bëjmë për vete klerin e tyre dhe parinë me influencë, ose me para ose me kërcënime. Duhet sa më shpejtë të gjejmë agjitatorët, të cilët do të bëjnë agjitacion për shpërnguljen, aq më mirë po të donte vetë Turqia të na i jepte këta. Ata duhet të përshkruajnë bukurinë e viseve të reja në Turqi, jetën e lehtë e të këndshme atje, të ndezin në masa fanatizmin fetar dhe të zgjojnë te ata krenarinë e shtetit turk”. (Vaso Çubriliviç, “Shpërngulja e arnautëve”, 1937)

Dhe nëse bëjmë një paralel midis klerikëve, agjitatorëve, fanatikëve myslimanë për të cilët flet Çubriloviçi, dhe etnomazokistëve politikanë, pjesëtarë të shoqërisë civile, themelues të shkollave private apo OJQ-ve/ OJF-ve, të cilët natë-e-ditë flasin për "integrim" duke propaganduar se "s'ka bashkim kombëtar por do të bashkohemi në Evropë", atëherë kuptojmë se praktikisht flasim për një propagandë të egër tru-shpëlarëse dhe gremisëse të të njëjtit lloj, njëkohësisht kundra-kombëtare, kundra arsyes, kundra fakteve dhe kundra lirisë së zgjedhjes!]


Nëse kihen parasysh të sapothënat, kuptohet vetiu se hyrje në BE nuk do të thotë assesi përmirësim, sado fuqishëm kërkofshin të na mashtrojnë propagandistët globalistë e etnomazkistë. Përkundrazi.
Dhe për të njëjtën arsye as marrja e statusit nuk mund të quhet "anti-depresive".

Nëse e quan kështu një politikan që ka punuar për të bërë të mundur që t'i jepet kaq shumë rëndësi një diçkaje që edhe ai vet më në fund pranon haptas, ndonëse shkarazi, se është «praktikisht një asgjë», atëherë jemi mu në mesin e pranimit të konfliktit të interesit, sepse vet politikani, pa dashur, po pohon tërthorazi se statusi, anëtarësimi dhe BE-ja janë veçse interes i ngushtë i vet politikës partiake ultra-etnomazkiste, dhe jo i Kombit.
Anëtarësimi në BE, mund të jetë i mirë veçse për politikanët komb-dëmtues, pasi me fondet e pafundme që do të marrin prej saj, do të mund të organizojnë fushatat zgjedhore të ëndrrave të tyre, me anë të së cilave do të mund të mashtrojnë e gënjejnë sa më shumë varfanjakë (prandaj mbahet në gjendje varfërie Kombi, që të mbetet gjithnjë si masë votë-shitësish) dhe do të mund të blejnë sa më shumë vota, për të justifikuar sa më gjatë, me vota të vjedhura, pushtetin që u kanë caktuar pronarët e tyre globalistë.
_ _ _
Dhe shikoni dallimin me sjelljen që kanë përballë Kombit, në lidhje me "statusin":Ndërsa jashtë, në tavolinë me ndërkombëtarët ndihen të lirshëm të pranojnë se është diçka pa ndonjë vlerë të madhe, në sytë e shqiptarëve shtiren sikur kanë bërë ndonjë arritje të madhe, dhe vazhdojnë teatrin e pështirë, ndonëse flitet për një gjë që, jo vetëm është pa dhe kundra interesit kombëtar (sepse i tillë është anëtarësimi në çdo perandori komb-zhdukëse), por që as nuk varet fare prej tyre.[/quote2]

Në lidhje me disa ndodhi domethënëse të 2014-ës.
[2/2]
[quote2="'"]Tek shkrimi i mëparshëm kemi shkruar se «nuk do të kishte asnjë dallim për mirë nëse ne do të ishim anëtarë të BE-së, sepse korrupsioni, nepotizmi, vjedhja dhe blerja e votave, etj. etj. janë dukuri që nuk mund të zhduken në sistemet [jo-nacionaliste] ultra-liberal majtiste dhe pseudo-djathtiste, pasi këto sisteme nuk i luftojnë, por veçse i zhvendosin lidhjet korruptive komb-dëmtuese, nga plani familjar e farefisnor, në planin ideologjiko-prostitutiv globalist.»

Dhe artikulli i së përditshmes britanike "Telegraf", paraqet fakte të cilat e vërtetojnë këtë, duke kallëzuar emërimet «me mik» të kryera nga burokratët kundra-evropianë të BE-së të cilët, në detyrat më të larta dhe të paguara, caktojnë bashkëpunëtorë të tyre të ngushtë, në shpërfillje të të gjitha atyre “standardeve evropiane” që 'pëlliten' pa pushim prej vitesh nga kllounitikanët "tanë" (të cilët «e kanë bërë rrugë» që t'i paraqesin eprorët e tyre internacionalistë, më të mirë se ç’janë në të vërtet, ndonëse janë njësoj si ta: hipokritë dhe kundra-kombëtarë. I dallon vetëm sasia e pushtetit.)

Për të gjithë ata që duan ta çlirojnë veten nga paragjykimet dhe nga mashtrimet me të cilat kequshqehen e tallen përditë nga mjetet lajmëtore, artikulli i së përditshmes britanike, tregon sheshit se nepotizmi dhe klientelizmi janë standarde themeltare të kësaj gremine politike që quajnë 'BE' dhe ku kllounitikanët "tanë", marioneta të globalistëve, po bëjnë gjithçka për ta hedhur Kombin Tonë.


{{Pa dyshim që punësimi me aftësi duhet të zëvendësojë sa më parë punësimet «me mik» e «me të afërm»[/b], mirëpo duhet të jetë e qartë që kriteri i aftësisë është në të vërtetë një kriter i përbërë prej dy kushtesh thelbësore të pandashme: aftësia për të kryer detyrën, dhe aftësia për të kryer detyrën në Interes të Kombit.
Nëse kriteri i përdorur është aftësia për t'i shërbyer Kombit në mënyrën më të mirë të mundshme, në kryerjen e një detyrë të caktuar, të qenit shok a i afërm i eprorit nuk ka fare rëndësi [aq më tepër që për nacionalistin (çfarëdo shkallë përgjegjësie pastë) secili bashkëkombës shqiptar është i Afërm!
(Nacionalisti nuk e cakton kurrë familjarin, shokun apo cilindo të afërm, në një detyrë të cilën ai di se familjari, shoku apo i afërmi i tij nuk do mund ta kryente kurrë në cilësinë që i duhet Kombit. Nacionalisti dënon edhe familjarin, shokun apo të afërmin e vet nëse ky shkel e dëmton Interesin Kombëtar)].

Në të kundërt, kur pushteti është në dorë të ndjekësve të ideologjive kundra-kombëtare, edhe nëse këta caktojnë në detyra të larta njerëz që nuk janë miq të ngushtë a të afërm të tyre, fakti që i përzgjedhuri i përket së njëjtës organizate a ideologjie komb-zhdukëse e kundra-kombëtare, përbën një rrezik për Mirëqenien Kombëtare (prandaj themi që kriteri i aftësisë është i dyfishtë: sepse është domosdoshmëri e paanashlënshme që aftësia të përdoret në Interes të Kombit).
Rasti kur caktimi i posteve drejtuese është në dorë të politikanit të llojit llokmëmadh, që e ka mendjen vetëm të zhvatë e të grumbullojë para, është thjesht një variant po aq i rrezikshëm i atij që sapo u tha, pasi politikani llokmëmadh është vetvetiu servili dhe i nënshtruari më kokulur i pushtetarëve internacionalistë të huaj (të cilët vet i quan "partnerë ndërkombëtarë"), dhe është i gatshëm të ndjekë çdo urdhër të tyre, nëse shkatërrimi i Kombit të tij është, sipas mendjes së tij të sëmurë, "fitimprurës".}}

Është me vend të shtohet se burokrati kundra-evropian Martin Shulc, jo vetëm që nuk u dënua për shkeljen e rregullores dhe shpërdorimin e paturp të detyrës, por u emërua për herën e dytë radhazi “President i Parlamentit Evropian”, duke dëshmuar se, përveç nepotizmit, klientelizmit dhe korrupsionit, një tjetër “standard evropian” i burokratëve të Brukselit — të cilëve kllounitikanët tanë duan me çdo kusht t'u dorëzojnë Sovranitetin Tonë Kombëtar — është edhe pandëshkueshmëria. Sipas standardeve të BE-së, të cilat janë në të vërtetë kundra-evropiane, veprimtaria kundra-ligjore e burokratëve të saj, jo vetëm që nuk dënohet por madje shpërblehet me poste presidenti!

___________________________
Ja përkthimi i një pjese të artikullit të "Telegrafit" britanik:

[quoteemTelegraph]Presidenti i parlamentit të BE-së akuzohet për ‘gllabërim politik’ [të posteve të larta].
Eurodeputetët e akuzojnë Martin Shulcin për nepotizëm dhe përdorim të fondeve të shërbimit civil për qëllimet e veta politike.

Bruksel, 27 mars 2014

Martin Shulci, presidenti i parlamentit të BE-së është akuzuar për mikizëm politik [mikizëm do të thotë: punësim dhe caktim i miqve në detyra të larta, pavarësisht aftësisë së tyre] pasi u ka dhënë detyrat më të larta administrative bashkëpunëtorëve të tij të ngushtë.

Shulci, i cili është pjesëtar i “Partisë së Socialistëve Evropianë”, thuhet të ketë përdorur fondet e arkës civile të parlamentit në fushatën e tij vetjake për t’u bërë president i “Komisionit Evropian” pas zgjedhjeve të majit.
Akuzat janë ngritur nga komiteti për mbikëqyrjen e arkës së kuvendit të BE-së.

Sipas eurodeputetëve, 58 vjeçari Shulc, ka caktuar ngritje në detyrë për bashkëpunëtorët e tij më të ngushtë, duke i emëruar si zyrtarë në nivelet më të larta të Brukselit, gjë e cila ngre shumë pikëpyetje rreth paanësisë së administratës së parlamentit të BE-së.

Komiteti i parlamentit për mbikëqyrjen e arkës, ka vërejtur se «pesë anëtarëve të kabinetit të presidentit Shulc, u janë rezervuar poste si drejtorë-të-përgjithshëm dhe si drejtorë në administratën e parlamentit». Komiteti «e dënon këtë gllabërim politik të drejtorive si dhe shkeljen e rregulloreve të organikës administrative».

Dy prej zyrtarëve, Markus Vinklerit, shefit të kabinetit të Shulcit, dhe Hervig Kajzerit, zëvendësit të tij, u janë rezervuar postet si drejtorë-të-përgjithshëm në nivelet më të larta të shërbimit civil të BE-së, me rroga që fillojnë prej 203`000 € (284 milion lekë) në vit.

Në rastin e Vinklerit, ai e ka tashmë edhe një punë tjetër si zëvendës-sekretar i përgjithshëm, rol i cili është krijuar rishtas pas riorganizimit të burokracisë së parlamentit kur u shpikën tre detyra të larta administrative të reja.

Për tre këshilltarë të tjerë të Shulcit, M. Igleziasin, A. Sticmanin dhe L. Manelin, është shpallur se do të marrin poste si “drejtorë” me rroga që fillojnë prej 179`436 €-sh (251 milon lekësh) në vit.[/quoteem][/quote2]

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Fytyra e vërtetë e globalistëve "partnerë nërkombëtarë"

#119

Post by rrëqebull » Sat Jan 31, 2015 9:33 pm

kllounitikanët "tanë" «e kanë bërë rrugë» që t'i paraqesin eprorët e tyre internacionalistë më të mirë se ç’janë në të vërtetë, ndonëse janë njësoj si ta: hipokritë [të korruptuar, të pamoralshëm] dhe kundra-kombëtarë [kundra-shqiptarë]. I dallon vetëm sasia e pushtetit.
Këto dy kronika (31 janar 2015) flasin vetë, s'kanë mbëhi për asnjë koment shoqërus:

FP: Ish-ambasadori i SHBA-s Dell mori ryshfet nga "Bechtel"FP: Ish-Ambadori i SHBA-s në Kosovë sekser i "Bechtel"për autostradën

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#120

Post by rrëqebull » Mon Feb 02, 2015 7:40 pm

BE në marrëveshje me tradhtarët e vendit që janë në krye të qeverisë, ka përgatitur spastrimin etnik, shpërnguljen e shqiptarëve nga vendi në të njëjtën kohë kur një ministri e posaçme i është kushtuar kolonizimit të vendit me serbë, e ashtuquajtura Ministria për Komunitete dhe Kthim, me në krye Jabllanoviqin.

https://www.facebook.com/zojsi.albanian ... 4561463770

Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”