"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Komunistët jugosllavë në Istria

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Komunistët jugosllavë në Istria

#1

Post by rrëqebull » Mon Dec 15, 2014 7:49 pm

Lexoni dhe kuptoni përse Lufta e gjermanëve dhe e gjithë kombeve evropiane kundra bolshevizmit ishte një luftë e ndershme, në të mirën e secilit komb të Evropës; ishte një luftë çlirimtare kundra përdhunimeve dhe krimeve të internacionalizmit marksist që përdorej si maskë nga sllavët kundra autoktonëve dhe nga çdo lloj ardhacaku tjetër kundra-evropian për të shpënë përpara planet e veta Evropë-përdhunuese dhe Evropë-vrasëse (që po përmbushen sot nga kuçedra neo-sovjetike BE, trashëgimtarja e drejtpërdrejtë e "fituesve").
Norma Cossetto ishte një vajzë 24 vjeçare nga Sh. Domeniko i Visinadës. Norma ishte duke u diplomuar në Fakultetin Filologjik të Padovës. Ato ditë shëtiste me biçikletë nëpër komunat e Istrias duke kërkuar material për Temën e diplomimit, që titullohej “Istria e Kuqe”.
Më 25 shtator të vitit 1943 një grup partizanësh bastisin banesën e familjes Cossetto (shpronësim proletar). Për të trembur familjarët, hyjnë nëpër dhomat e gjumit dhe shkrepin armët mbi shtretërit. Një ditë më pas rikthehen për të rrëmbyer Normën. Fillimisht e çojnë në ish kazermën e Karabinierëve në Visinjano, ku kapobandat argëtohen duke e torturuar. I premtojnë lirinë dhe detyra udhëheqëse nëse pranon të bashkëpunojë dhe të bashkohet me ta. Pas refuzimit të prerë e mbyllën, së bashku me familjarë dhe miq të tjerë, në kazermën e Rojës së Financës në Parenco.

Një natë, dy ditë më vonë, i zhvendosin me kamionë për në shkollën e Antinjanës. Aty nisi dhe martirizimi i Normës. E lidhur mbi një tavolinë u përdhunua nga 17 xhelatët e saj, të gjithë të dehur dhe ekzaltuar. Më tej, ende e lidhur dhe lakuriq, u hodh në një foibe* aty pranë, mbi pirgje kufomash istriane. Në mbrëmje, një zonjë që banonte aty pranë, duke dëgjuar vajtime dhe gulçime, u afrua dhe pa vajzën që kërkonte mëshirë e lypte pak ujë.

Më 13 tetor të 1943 në Sh. Domeniko rikthehen gjermanët, të cilët pas kërkesës së Liçias, motra e Normës, arrestojnë disa partizanë që më tej rrëfyen fundin e saj dhe të të atit.
Më 10 dhjetor të 1943 zjarrfikësit e Polës, komanduar nga mareshali Harzarich, nxjerrin kufomën e Normës. Kishte rënë përmbys mbi një pirg kufomash të tjera. Ishte lakuriq, duart e lidhur lidhura me tel hekuri, gjokset dhe pjesë të tjera të trupit të prera me thikë.

Emanuele Cossetto, që identifikoi të mbesën, vërejti mbi trupin e saj, dhe të kufomave të tjera, plagë të shumta armësh të ftohta.
Partizanë të arrestuar nga trupat italiane të Istrias rrëfyen se Norma ishte përdhunuar nga një numër i madh titistësh dhe më tej ishte hedhur e gjallë në foibe.

Më 22 dhjetor të vitit 2005 Norma Cossetto-s iu dha nga Presidenti i Republikës italiane Medalja e artë për Merita Civile, me motivimin “Studente e re istriane, e kapur dhe burgosur nga partizanët sllavë, u torturua dhe përdhunua dhe më e tej barbarisht u hodh në një foibe. Një dëshmi e qartë e kurajës dhe atdhedashurisë.”

Aldo Di Lello

* Gropa karstike në të cilat partizanët e Titos hidhnin trupat e italianëve, madje shpesh herë edhe të gjallë. Përllogaritet që vetëm në Trieste dhe Istria partizanët sllavë të kenë vrarë, me këtë mënyrë, rreth 11 000 civilë italianë.

http://8mvsk.wordpress.com/2014/12/15/k ... ne-istria/
D.B.: Italianët përkujtojnë "Le Foibe", që janë shpella vertikale në zonën e Friulit dhe Venecia Xhiulias. Në këto shpella kanë dhënë shpirt me mijra italianë, të hedhur aty nga kasapët jugosllavë! Por më e keqja është se komunistët italianë nuk kanë lejuar për gati 50 vjet që të flitej dhe
dënohej publikisht kjo masakër!

M V S K: .. edhe vazhdojnë ende. Janë vërtetuar edhe akte vandalizmi,
kryer nga grupime të majta, ndaj përkujtimoreve të këtyre viktimave.
Kritika të ashpra komunistët i kanë drejtuar edhe RAI-it për prodhimin
e një filmi televiziv (Il cuore nel pozzo) dhe të një dokumentari në 3D.
Pak a shumë si këtu; breza të tërë u rritën pa dëgjuar as për Masakrën e
Tivarit dhe as për kampet e përqendrimit të ngritur nga bolshevikët pasi
morën pushtetin. Porsi komunistët në Itali, edhe këta tanët vazhdojnë
ende t'i mohojnë, t'i fshehin, nënvlerësojnë etj etj.
Por Italia e ka një ditë të kujtesës, ne ende sot nuk kemi një ditë për të
përkujtuar krimet komuniste, madje dhe më keq, këtë 8 dhjetor na dolën
në skenë dhe "heronj" të rinj, duke e shpërfytyruar përmbajtjen e atyre
ditëve.

Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”