Shqiptarët e Egjyptit

Këtu mund të bashkohen për të shkëmbyer mendime, pjesëtarë të diasporës ose komuniteteve të ndryshme arbërore.

Moderator: Strokulli

Post Reply
User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 720
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Shqiptarët e Egjyptit

Post by CERMENIKASI » Sat Jun 04, 2011 5:11 pm

http://www.tlf.q.ulaval.ca/axl/afrique/egypte

Në pjesën e websajtin të sipërshënuem flitet për Egjyptin.
Aty gjindet dhe nji listë ku janë radhitun minoritet etnike të Egjyptit.
Aty nga fundi i listës mund të lexojmë:

TOSK gjuha amtare albanais(Tosk) isolat indo européen banorë:18000

Me sa kam lexue dhe ndëgjue, kolonia shqiptare e Egjyptit mund të quhet si e shueme prej kohësh.
Nji numër prej 18000 banorësh nuk mund të rrjedhin prej regjistrimit si Tosk (Shqiptar) të disa individëve që kanë në kujtesë
prejardhjen e tyne.
Pra si mbas mendimit tim , ky numër ose asht krejt i pavërtetë ose mbetet që të zbulohet nga dhe si kanë dalë kaq banorë
të regjistruem si TOSK (Shqiptar).
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 720
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Shqiptarët e Egjyptit

Post by CERMENIKASI » Thu Mar 14, 2013 12:25 am

Në librin e tij "ALBANIE",Dominique Auzias shkruen që Shqiptarët e Egjyptit janë kryesisht me prejardhje nga jugu i Shqipnisë së soçme.Ata mund të jenë diku afër 10.000 dhe kryesisht gjinden në Kajro dhe Aleksandri.
Gjithënji si mbas Auzias,shumica e tyne janë ortodoks dhe sot janë "shkri" mbrenda diasporës greke të Egjyptit ndërsa Shqiptarët musliman janë "integrue" në popullatën arabe
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

Post Reply

Return to “Diasporë dhe komunitete”