"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Shqiptarët e Italisë

Këtu mund të bashkohen për të shkëmbyer mendime, pjesëtarë të diasporës ose komuniteteve të ndryshme arbërore.

Moderator: Strokulli

Post Reply
User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Shqiptarët e Italisë

#1

Post by CERMENIKASI » Fri Feb 22, 2013 11:12 pm

Si mbas statistikat të shtetit italian,Shqiptarët (prej Shqipnie) që janë banues të regullt n'Itali arrijnë në 482.627 veta.
Kjo statistikë nuk tregon numrin e vërtetë të Shqiptarëve që jetojnë n'Itali.
Në radhë të parë , ata që kanë marrë nënshtetësinë italiane nuk radhiten ma në statistikat e shtetit si Shqiptar por si Italian .Së dyti Shqiptarët me prejardhje nga Kosova,Maqedonia,Mali Zi dhe Serbia radhiten si shtetas Kosovar,Maqedon,Malazez dhe Serb.
Në po ato statistika mund të lexojmë si vijon:
Kosovë 22.778 banor
Serbi 52.954 banor
Maqedoni 89.900 banor
Mali Zi 4.588 banor

Nga të dhanmet e sipërshënueme del në pah që n'Itali jetojnë sëpaku 600.000 Shqiptar por numri i saktë mbetet përsëri i pa njofshëm sepse siç e theksova ma nalt nuk dihet sa janë ata që kanë marrë shtetësinë italiane.

Meqenëse nuk dëshiroj me i lanë anash, duhet shënue këtu që Arbëreshët arrijnë përafësisht në 100.000 veta (ky asht numri i atyne që nuk e kanë harrue gjuhën e tyne)

CERMENIKASI
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
Strokulli
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 237
Joined: Fri Oct 29, 2010 12:37 am
Gender: Male
Location: Albanìa/Arbani

Re: Shqiptarët e Italisë

#2

Post by Strokulli » Sun Jun 02, 2013 2:32 pm

:'D Të arbaneshët dhe polizia italiane.
Image
Image

Post Reply

Return to “Diasporë dhe komunitete”